嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

星期日早上開始bb個身出左一達達(好似風"癩"), 幫佢查d俄羅立英, 好d無咁紅, 中午兩隻大比又開始起"癩", 之後沖涼後即刻查返d俄羅立英, 跟住半夜有隻腳仔仲腫脹起黎, 好驚....立刻同bb去北區醫院睇急症. 醫生話係敏感, 但係唔知原頭係咩
醫生同bb打左枝針, "full"冰, 同d比藥食, 係醫院坐左2個鐘......比醫生再睇, "癩"就淺色左, 腳仔無咁腫, 醫生就話可以返屋企.

點知尋日一早, 99無幫我去北區醫院攞藥(因bb日頭係99到)??? 帶左bb去睇(佢覺得好既私家醫生), 佢話唔放心, 政府醫生信唔過, 咁當然食私家醫生開既藥啦, 不過由尋晚直到今朝, 我都唔覺得d "癩"有好轉, 而且仲越來越紅同大, 好擔心同99講, 佢打電話比個私家醫生, 答應係: 係會咁反覆, 時好時壞, 如果你覺得bb身上越來越多同好唔舒服, 你就帶bb去醫院, 咁積係無答到. 99就話觀察下先, 你地話我可以點, 因為我而加返緊工, 咩都做唔到.

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你要既係邊區醫生?thanks!

大宅

原文章由 melcly 於 08-5-27 14:41 發表
星期日早上開始bb個身出左一達達(好似風"癩"), 幫佢查d俄羅立英, 好d無咁紅, 中午兩隻大比又開始起"癩", 之後沖涼後即刻查返d俄羅立英, 跟住半夜有隻腳仔仲腫脹起黎, 好驚....立刻同bb去北區醫院睇急症. 醫生話係敏 ...

你住北區,大埔有個兒科好好,又唔貴 "叫李山河"

男爵府

我住北區, 可以給我多d有關醫生既資料嗎?

大宅

你bb幾多個月呀....如果敏感, 呢幾日有無食個d特別野, 同屋企有無買到d特別野呀??
金銀花, 可以舒緩敏感, 用來沖涼試下啦

首頁

尾頁

跳至