夫婦情感

跳至

首頁

尾頁
shsaa 該用戶已被刪除

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

樓主,平凡是福啊,要好好珍惜呀!

要回到初戀感覺我相信有一定難度,其實相處耐左,好多野都成了習慣同有了共識,所以好難有火花。想要平淡中有樂趣,就要兩方都有共識才可以達到,否則很容易有失敗感覺,而且你們平淡了這麼久,要一步步來。

就由你開始踏出第一步吧,情趣可以自己搵的,搵一個假日,大家一起重遊舊地,回想過去,可能找回惜日點滴,從而令你老公重拾當年情,有了開始,以後的路就好行了,不過,如果你察覺你老公沒有感覺,就不要強行了。因為男人同女人思上總有分別,慢慢來吧。

我同老公一起12年了,現在雖然不能說有初戀感覺,但關係就好像拍拖男女一樣,我們時時都會回想當初,大家都覺好像發生沒多久,但數數手指已10個年頭,好多拍拖時的地方都不存在了,大家才發現已事格10年,真係10年人事幾番新......

大宅

原文章由 414928 於 08-5-27 16:55 發表
樓主,平凡是福啊,要好好珍惜呀!

要回到初戀感覺我相信有一定難度,其實相處耐左,好多野都成了習慣同有了共識,所以好難有火花。想要平淡中有樂趣,就要兩方都有共識才可以達到,否則很容易有失敗感覺,而且你們平淡了這 ...

同意.... 平淡的確是福...

回覆 #2 414928 的文章

子爵府

好媽媽勳章

其實15年感情...好多野都唔會成日掛係口邊...會放係心入面...你老公表面唔緊張你...其實佢可能好緊張你...只係唔會表達出黎...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

我都會自製浪漫黎 dum佢架
只要佢比反應就得喇

你試下做番 d 舉動係以前拍拖時做過既
例如: 幫佢食完野抺咀仔, or 叫佢幫你買野食呀之類啦
or 去一d 以前去既地方吖
例如曾經好鐘意去既餐廳, or 公園

別墅

原文章由 shsaa 於 08-5-27 16:38 發表
點樣先回到初戀時候感覺~同老公一起15年,依家好想俾佢緊張下,咁點好呢?越來越對自己冇信心,定係我越來越在乎佢呢?
我好想呻下!但我地相處得好似老夫老妻,冇大問題。好平凡、平淡。mouth: ...

最緊要執靚自己,佢驚你有第二春就一定緊張你。

子爵府

畀面勳章

因為一齊咁多年大家已經有默契,一個眼神,一個動作,一句說話已經知道對方想點,呢樣嘢係老夫老妻先有,平淡是福!人有時會好貪心,當平平穩穩嘅時候就諗"如果以前拍拖嗰時佢唔會咁o架",但你問下自己今日嘅你會唔會好似拍拖嗰時咁對佢?唔好諗太多,女人包括我最鍾意鐘鑽牛角尖

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

keep 住身材, 外貌, 執靚d個樣, 要出街會俾人望2眼果隻, 老公會緊張d

不過, 要執個高貴look, 千祈咪發姣look, 否則適得其反, 意為妳勾佬就麻煩了

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我同老公由拍拖到結婚就快9 年....就係好老夫老妻咁!

不過我覺得, 只要大家感情好..佢自然會好緊張你喇..
所以你首先要俾老公你對佢好, 你緊張佢..佢自然會做返同樣的野對你喇~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆 #15 shsaa 的文章

樓主為何想得這麼灰?將來的事誰會知?只要做好現在心裡開心就足夠了,你只想男人會變心,其實凡事兩面睇,可能將來變心果個係自己,到時佢人又老,老婆又走老 ,想太多只會增加自己的煩惱。
打扮要有自己的風格,佢愛你不只是表面的樣子啊,你還有其他吸引他的地方,有必要同其他人比嗎?你要對自己有信心啊,一個有自信的女性是最美的,加油啊!

禁止訪問

環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至