心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 陪月勳章

我老爺問我媽咪到更年期未?

我老爺70幾歲,奶奶係我老公中學時已經唔係到,老爺有1
仔1女,即係我老公同佢家姐,佢家姐25歲,honey23,me
too,
老爺佢同我地年齡差半個世紀,有少少代溝唔出奇,
我同老公拍拖時,佢吹我地快d生,(未結婚,點生?)
卒之未結婚就大肚,要結婚佢右話要我落!我死都唔肯,
我老公好難做,我媽咪好撐我,話生落黎佢養!
由於我開頭大肚時,成日暈,唯有辭工,我老爺就話我懶,
照到係仔,honey超開心,but老爺黑起口面,有左7個月到,
suddenly,作早產,勁入e院,but he都冇黎睇過我!
luckly,仔仔保得住,未出世,老爺卻問我上次幾時黎經?
我呆一呆,佢話幫我計預產期!!!
到仔仔出世,好重有8.5磅,佢就話我食什麼食到佢出世有那麼重,
輕d好d!bb那麼肥,好難湊,右話似十足我,成個女仔,一d都唔似
我老公(事實上,仔仔同我十足餅印)右話我冇用,仔都生唔出,
我係政府e院生,試過自然生,but唔我,so先開刀!
到我坐月,佢右話做什麼唔帶仔仔比佢睇?(大哥呀!人地坐月呀,
點帶呀?)
由於我媽咪唔係hk做野,係外國做野,佢40多歲,but睇落似30多d,
佢早排回來睇bb,因我生完佢都未回來過,佢太忙!
於是約埋一起飲茶,我媽咪叫點心食,老爺話我媽咪冇e食,
因媽咪佢係外國開食堂,come back hk想食點心,
呢1點老爺都知,佢肉痛埋單,媽咪唯有立即話我埋單,
講講下,佢話我(有娘生,冇爺教),因我係中學時daddy
唔係到,係媽咪養大我同細佬,勁偉大!右話我低學歷,
我中五,老公大專,老公家姐大學(but至cheap個間,x南大學),
我媽咪唔出聲,因佢覺得要尊重老人家!
去到我屋企,(以前係我,媽咪,細佬home),but my mammy
要去外國做野,so比我地住先,申請到公屋先搬
佢一入屋,就數佳磚,話大過佢過屋,(梗大過啦,你一間訪都冇,我有2間
訪)由於仔仔飲人奶,so我就退回入訪餵奶,佢同我媽講,佢係大陸
見到d女人挪起件衫就餵,邊會好似佢那麼troble!
傾傾下,竟然問我媽咪到更年期未?係未好乾?
好離譜!
sorry!篇野太長,仲有好多,不能詳細!
[img][/img]

珍珠宮

Re: 我老爺問我媽咪到更年期未?

我睇到呢句"傾傾下,竟然問我媽咪到更年期未?
係未好乾?" 笑左出黎...你老爺係咪有病ga?!
痴痴地...咁都up得出~
你阿媽有冇鬧佢ar?!
你小心d你老爺ar!

複式洋房

唔好意思,我又係睇到係未好乾呢句,笑到噴左d口水落芒,太突然啦!咁都問得出口

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得你老爺好咸濕!!
你地係咪一齊住架? 如果係你小心 d, 佢咁既說話都可以同你媽咪講得出, 你就要留意下佢係屋企既舉動, 尤其得你同佢係屋企既時候~~

別墅

賤格!!小心d你老爺,餵奶記得鎖房門,容mud易話想睇下你夠唔夠奶俾bb飲!! :-x

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

可能老爺恨女人恨到發燒呀!!

大宅

lsflfkc
[傾傾下,竟然問我媽咪到更年期未?係未好乾?] <=眼都突埋出黎,你老爺就梗係成日諗埋個d衰野啦,成七十幾歲人有心都冇力,講野都唔諗下先講架~~~痴線!!!你去廁所時都要check清楚上緊左度門未呀!!!

洋房

呢D絕對係姓騷擾,唔駛俾面佢,老爺又點呀!

洋房

對唔住,係"性騷擾",唔係"姓騷擾"

伯爵府

lsflfkc:

到更年期未?係未好乾?我都係睇到呢度忍唔住笑呀,我真係好想知你呀媽點回應佢,你老爺真係好衰格,你小心d佢添呀.......
父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

大宅

故事跟住發展成點?
劇情太引人入勝啦!
呢個世界真係咩人都有!
作為你老爺個仔,你老公又有咩反應呢?

大宅

睇你形容你老爺,真係笑到噴飯,好睇過周星馳,等睇下集!

大宅

見你地回應"係唔係好乾",我先知乜事,乜都問得出,問你上次幾時呢經,同你計預產期,又話食人奶.....

你真係要好小心佢,你老公對佢老豆點睇。

男爵府

你老爺有病ar !
你自己小心d,記住鎖門先好沖涼,餵奶,你老公點講ar !!
該用戶已被刪除

等待驗證會員

你老爺真係離晒譜,同時你真係要小心D佢,特別你餵人奶時.甘你媽咪有咩反應,等你下集.

男爵府

lsflfkc 寫道:
傾傾下,竟然問我媽咪到更年期未?係未好乾?
好離譜!
sorry!篇野太長,仲有好多,不能詳細!

我都好想知果時你媽媽點答佢呢?我頭先係到食緊榴槤,睇到我係到不停咁係到笑,係到幻想緊果時既情況。如果比著我呀媽實一巴星埋佢到.........

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小心 D 你老爺,佢真係好咸濕,如果得你同佢係屋企你要小心 D 呀!
佢問你媽咪個句 "到更年期未?係未好乾?",咁你媽咪點答佢呀,比著係我,我實星巴佢都似!

頭先睇完呢句真係笑左出黎!

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

你都係叫你媽咪少d見呢個老爺﹐同埋你凡事都要小心d。
[size=medium]Camille is now 34-month-old!!My Sewing Projects

洋房

其實你地知唔知, 問佢"好乾"即係指邊度乾, 會唔會老人家講唔正.........係咪問佢有冇口乾呀 咁你又無講, 你阿媽點回應佢(最重要)
佢係你老爺, 有咩你都要同老公商量過呀, 如果你誤會佢, 你會唔會同返我地講
佢有冇咸過你D咩呀
點解你要話你姑奶讀x南大學好cheap呀? E度有D媽咪度畢業架

我同你地一樣出於好奇入來睇篇野, 不過, 莫教人分淒啦.......有多少都影響佢兩公婆架.........一定會因此而嗌交............後生仔女, 真係要睇開D呀.........下下都搬D家事上來, 想開心都幾難呀, 妹妹仔, 你老公一定唔歡喜 :-x

首頁

尾頁

跳至