嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

bb囡出世一個禮拜~~痾尿有啡色野留出~~~係咩0黎0架

1) 想問大家~~~我個囡出世一個禮拜~~~
幫佢換片見到有d啡色野係片上~~~
而佢細妹都有啡色野~~~~~
我好擔心~~~想問係咩0黎0架
2)有咩方法可以令bb唔會成日驚醒~~~
因我個囡係夜晚訓1-2個鐘就醒~~而且喊得好勁~~
又唔係要換片~~~都唔知咩事~~
Sherman

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: bb囡出世一個禮拜~~痾尿有啡色野留出~~~係咩0黎0架

Q.1 這是bb女的M, 受媽媽的荷爾蒙影響,正常的!
Q.2 BB 還未滿月, give more time for you and yr bb to adapt.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: bb囡出世一個禮拜~~痾尿有啡色野留出~~~係咩0黎0架

試下比水佢飲, 會唔會嚇親佢呀?

別墅

試o下用米袋o拉. BB會定o的o家

子爵府

畀面勳章

Q.1 好多bb囡出世冇耐都會有架, 係M黎, 因為媽媽既荷爾蒙影響, 好快就冇架喇..唔駛擔心

Q.2 會唔會係佢肚餓呀???? 未戒夜奶, bb夜晚都要飲奶架. 尤其餵人奶既BB, 你成晚都keep住餵佢架

男爵府

畀面勳章

2)我係已經俾左奶佢食~~~只係1-2鐘之後就醒
到我抱到佢訓著果陣時~己經夠鐘食第二餐奶~~~
因我夜晚係俾奶粉佢食~~~係日間先俾佢食人奶~~
所以唔知點解佢會咁快就醒
同埋我都試過俾水佢飲~~~~都係無效 :cry:
Sherman

男爵府

有d bb會喊到出世100日...佢日頭訓嗎?
會唔會佢倒轉左日同夜?
我個仔頭1個半月都有e個問題...咁我去問護士啦"健康院"
佢話my son 日夜倒轉了...
夜晚6點之後直到10點都唔比佢訓...12點比奶奶...
宜家4個月,冇問題了啊...好好訓@[email protected]"
同你會唔會日頭同佢玩得太緊要啊

男爵府

畀面勳章

佢日頭訓呀~~~可能真係日同夜倒轉~~~
我試下6點之後唔俾佢咁訓咁多~~~~
thx~~~
Sherman

首頁

尾頁

跳至