單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我已經同個仔返咗香港啦!不過由於之前是奶奶湊開,所以要返奶奶屋企湊吓先!我個仔佢竟然無哭,仲好痴身!一唔見我就哭到咩咁?第一日我都未得閒過,第一次同個仔沖涼,第一次煲粥,揹個仔落街都4次....不過我都好開心!
但之後我條路点行我仲好迷茫!唔返工無錢,又找不到人湊bb,個仔食奶要食一個鐘 又唔肯食又要玩!食粥又7-8個字!my God!!!!!之前奶奶5:30日日起床,bb一樣,so 我今天好倦 .不過我見到bb咩辛苦都得.....
有無媽媽教我点令bb唔咁早起床....食奶快d......唔好咁痴身.....我想暫時自己湊住先!!!!我搬咗咁耐(三個月)一直都只是怨恨個c6,無為個仔想過....我都好後悔.....我都要認真想後面條路應該要点行.....無論点都好希望個仔永遠都快樂
囝囝先係我至愛!

複式洋房

加油呀!我支持你!
原文章由 心淡.宏 於 08-5-28 01:45 發表
我已經同個仔返咗香港啦!不過由於之前是奶奶湊開,所以要返奶奶屋企湊吓先!我個仔佢竟然無哭,仲好痴身!一唔見我就哭到咩咁?第一日我都未得閒過,第一次同個仔沖涼,第一次煲粥,揹個仔落街都4次....不過我都好開心!
但 ...

等待驗證會員

但 ...

Congratulation .

禁止發言

好媽媽勳章

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 ling0722 於 08-5-28 09:33 發表
加油丫
正所謂【前方是絕路,希望在轉角】
辛苦少少 但一切都係值得架

我聽醫生講正常bb飲奶時間最好係15~30分鐘
會唔會係你個奶樽咀太細?

湊小朋友吾急得...慢慢幫佢改日常生活習慣吧!之後仲有慢長的路要行
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

公爵府

但 ...

比心機向前行, 明天會更好ma
關於我ge'臭'仔經驗都好耐唔知arm唔arm洗
如果個仔5:30am起身, 佢無大哭只係眼仔look look, 就不用理佢, 由得佢. 肚餓大哭就無辦法la. 儘量將窗簾訓覺時就'刪實', 平時開, 咁個小朋友就會漸漸識調校幾時係覺覺豬.
食奶/粥時唔好同佢傾計/玩, 熄埋tv. 你唔會唔食奶/粥ge時間太密, 佢都未肚餓你又喂佢?
希望幫到你

珍珠宮

唔怪得之我打番比你冇人聽啦 係好唔得閒嫁~番工放工再湊仔真係好花精神嫁~
不過都慣啦~慢慢黎,你得閒先打比我吹水啦!今日我都攰到嘔,公司搞旅行,去左昂平360一日遊~聽日又番工啦!!唉!!

別墅

自己湊真係好辛苦
攰到嘔, 但又好開心
試下吉大d一個奶咀睇下食得快唔快d, 因為bb食得耐會炆架啦
如果bb唔喊, 我比返個奶咀佢唔會同佢玩, 一陣就會瞓返
加油~

珍珠宮

你要努力呀!!!

支持你!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

禁止訪問

複式洋房

我好開心呀!因為我已經訓練到個囝8:00am先起身...用咗針筒飲奶...快咗d呀!!!...仲有時行開一陣bb都唔哭...yeah!!!!
我仲日日同佢見吓我d朋友...勁唔得閒...我都諗少咗個c6之前d衰嘢....不過仲有惡夢 唔知要用幾多時間先可以放下...勁無奈
囝囝先係我至愛!

首頁

尾頁

跳至