媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2004年5月媽咪(part 3)

bebeyan,

Congralutation!!!! 真係好替你開心!!! 祝你同bb 健健康康, 囡囡活潑可愛, 孝順你同老公仔!! :-P

公爵府

好媽媽勳章

bebeyan,

恭喜晒, 終於願望成真喇, 真係"登"你開心, 唔知我可唔可以同你一樣同bb同一日生日呢?

祝bb健健康康

公爵府

好媽媽勳章

Minna, smilebaboo,

cd巳寄出, 睇下收唔收到喇

別墅

bby,

唔該晒你呀!! 收到後再話你知, 真係唔好意思la, 勞煩到你幫我燒CD, 真係十萬個多謝同唔該, 有機會真係要請你飲茶。 :-P :-P

洋房

我部腦壞左, 幾日無上黎, 但好開心呀, 幾日就有咁多個媽媽生左, 我預產期係聽日(7/5), 但bb都無動靜, 唔知佢想幾時出黎呢

Lilypie Baby Ticker

洋房

我今日飲咗白蓮鬚, 但過一陣就嘔, 你們有無試過 ? 有什麼方法去胎毒 ?

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

can_can,

I also drank 白蓮鬚 yesterday, but feel dizzy this morning, so I stopped drinking it today.

民房

前晚真係嚇鬼死, 訓到半夜3點鐘, 去完個廁所忽然個肚好痛, 重要係陣陣嗰種, 訓左一陣都未停, 唔得啦, 要起身坐左係廳, 跟住同老公講話好肚痛, 重要隔幾分鐘痛一次, (但心諗呀B應該無咁快出世, 因為我預產期係5月25日), 我坐係廳度等, 而我老公就好鬼快咁換定衫褲等, 我話再睇定D先, 可能係假性陣痛, (但真係好鬼痛) 到左差唔多4點都重未痛完, 老公就叫我係唔痛時換定衫, 我都諗住去醫院架啦, 咁我換完衫同老公又再坐係個廳度一路睇波一路再等一陣, 如果再痛的就出門入醫院.... 呀!! 到左大既4點半佢都無再痛囉喎, 咁我又好眼訓, 咁我決定換番睡衣上床訓覺, 到第二日都無再痛, 我相信呢D就係所謂的假性陣痛, 但都真係好痛, 我諗到真係陣痛的時候要比呢次痛好幾十倍, 而家真係有點兒害怕自己頂唔順呀 :cry:

大宅

[size=medium]Bebeyan: 恭喜妳呀!!!今年起妳老公咪要買兩份禮物!!!

小雙俠
我也有肚痛
仲要又係半夜痾完夜尿後
我依家也怕突然穿水...........

Can-can
咁妳飲腐"祝"雞蛋糖水啦!

學懂凡事感恩和感謝,孩子終身受用不盡

洋房

I think "白蓮鬚" 真係好涼, 我係 "Hot base" 都頂唔住. 唯有食腐"祝"雞蛋糖水啦 !
whalebb 寫道:
Can-can
咁妳飲腐"祝"雞蛋糖水啦!

大宅

Hi bebeyan,

恭喜你呀!真係一份好好的生日禮物呀!

祝你同bb囡都身體健康,記得休息多d呀!
靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

hi can_can,

我都有飲腐竹雞蛋糖水(我爸爸特登煲比我的,實在太感動了),但人地話都可以飲桑寄生年子茶,所以我有一次走去糖水舖買了一碗來飲,仲有仲有食西瓜呀! 總之清得熱的都會食下。
靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

各位媽咪,

我今日開始放產假了,所以見囡囡上了學便立刻上網,因為當佢返來後就要同佢玩及做工課。

複式洋房

Whalebb,

我都同你一樣晚晚小便後個肚都赤赤痛, 你知唔知點解呢?

複式洋房

Can_can,

你有無聽過”葡萄乾”? 藥房老闆話作用同” 白蓮鬚”差唔多, 我都係

別墅

HI! 各位,
我係5/5出咗院啦, 多謝咁多位支持同祝福, 估唔到果日先話有嘢流出嚟就咁快生得, 足足早咗10日, 各位如果有好似我咁就要小心d啦, 希望個個BB都健健康康咁出世啦.

Heiheima
你今日應該出院,我個囝同你個囡真係有緣啦, 唔知你個囡大定我個囝大呢? 不過你啱啱出院應該好累啦, 休息多d啦, 第日再傾過.

洋房

各位mama, 你地情況點呀, 我已經到左預產期, 但阿b仲未想出黎呀, 我唯有等下啦!

Lilypie Baby Ticker

洋房

Thanks claire11 and Hab822,

Hab822,

But how to 煲葡萄乾 ? 有什麼材料要落 ?

claire11 寫道:
hi can_can,

我都有飲腐竹雞蛋糖水(我爸爸特登煲比我的,實在太感動了),但人地話都可以飲桑寄生年子茶,所以我有一次走去糖水舖買了一碗來飲,仲有仲有食西瓜呀! 總之清得熱的都會食下。

民房

真係好happy ar,聽到你

民房

H&A:
辛苦晒la!!!!!!!祝你&BB健康!!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至