媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2004年5月媽咪(part 3)

HaB822
我DR 話有好多原因
可能係bb頭"聚"住
又可能係子宮收宿
妳個肚有無好實?

Kittynat
妳係咪第一胎
我第二胎啦!
但也好緊張呀!!!
學懂凡事感恩和感謝,孩子終身受用不盡

男爵府

各位 :

我昨日已經同個囡囡一齊出了院, 回了家, 因為大多嘢搞, 昨日出院又搞了成日, 所以沒有上來通知大家.

chingmama, bebeyan:

恭喜你們生了個得得意意、肥肥白白bb.

whalebb :

今日你開刀生bb, 祝你們平平安安及健健康康. 生了快d通知我們.

chingmama:

真係有緣, 我個囡是早上出世. 唔知你個囝囝是幾時出世, 你個大定個大d呢 ?

bby :

你做乜唔打電話比我知bebeyan 生了, 等我去探bebeyan 麻, 因為我們住同一間醫院.

大宅

heiheima
我未生呀!改左5/11下星期二
妳喂人奶未?
傷口仲痛唔痛呀!
學懂凡事感恩和感謝,孩子終身受用不盡

公爵府

好媽媽勳章

heiheima,
唔好意思, 好似好多野要講比你知, 講小左bebeyan呢個消息tim, sorry sorry, 我呢輪有時都唔記得野, 真係大頭蝦.
heihei鍚唔鍚細妹呢??

CHINGMAMA8,
你出院喇, bb ok嗎, chingching錫唔鍚細佬呢??
開唔開心? bb出世時, chingpapa係你身邊, 因為當初驚佢要出trip睇唔到bb出世!!

別墅

各位,

我星期五朝早去醫院覆診, bb始終都係未掉頭, 後尾入左院檢查完一輛後, 發覺bb都係未掉頭, 醫生話37週後bb唔掉頭, 機會就好微, 醫生提議我試推肚, 但推肚有危險同風險, 所以我同我老公都商量後, 決定開刀, 我已經入左院la, 呢2日放假, 星期一朝早8點入番院, 星期二早上開刀, 要出院後先可以同你地聯絡la。

別墅

whalebb,

我都係11/5開刀呀!! 唔知你bb出世先定我bb出世先呢?? 我就知道我會大約9點幾開刀, 但最終唔知醫院會唔會有變, 唔緊要la, 最緊要就係BB健健康康出世。希望你同我一様順順利利la。 :-P :-P

大宅

MInna,

真係好!你終於放下心頭大石啦!希望你BB同你都健健康康!

各位,

我亞B呢幾日成日都用個頭係咁鑽呀鑽,唔知你他個B係唔係都係咁呢?搞到我下面成日都尺尺痛。
我好想佢快

別墅

mirandasuper,

我有上網呀!! 不過都唔見你地既, 你地會去BK定msn到呀!! 等我今晚早d上網, 因為chat埋呢2日咋!! 星期一早上就入院la。

複式洋房

各位媽媽, 很久沒有上嚟傾, 現在才知有好多都生 左BB, 恭喜恭喜, 媽媽要休息多D, BB 飲多D 奶, 快D 復完, 母子/ 女平安肥肥白白. 健健康康.

我因為太粗勞, 一個人要照顧女女返學, 老公出TRIP 兩星期, 無人幫手三餐. 到現在新工人到咗, 又要教識她去買食物, 煮飯湊女返學放學. 行得太多, 企得太多, 雙腳好腫, 一星期重三磅, 血壓太高到130上壓, BB羊水少左, BB SIZE 比預產期早兩星期.
所以醫生估我四月尾生, 早產同家姐一樣.

又有感冒,喉矓發炎, COUGHING, 又不能吃抗生素, 呆等到現在才可以食抗生素, D 痰才可吐出, 把聲才開返, THANK GOD!
我好開心可以等到現在37WEEKS啦. 我等BB作動才入院開刀生, 醫生不贊成順產, 因開過刀不能用催生水, 和無痛昏娩, 因無感覺和子宮收縮得太快或太大, 好容易子宮舊傷口爆.
我要用半身麻醉SPIRAL C-SEC, 無全身咁傷.

希望各位媽咪努力, 順利生產健康易湊BB.

民房

HaB822 :
想問

公爵府

好媽媽勳章

Minna,
希望你順順利利喇, 你好快會見到bb喇,

別墅

bby, pinocchio, cscli,

你地呢幾日去左邊呀! 又冇乜上網, 淨係留message, 夜晚又冇上msn到chat, 你地冇事嗎?? 尤其是pinocchio, cscli, 連message都冇留, 你係咪已經生左la。我星期一就入院la, 星期二就開刀, 到時出院後, 再同你地chat過啦。

大宅

Minna,

我都有上msn & bk, 有時老公用緊腦, 佢要做o野, 佢有話我知你o地o係度, 不過我未能即時回應, 到我用時你o地又offline 左loo !!!

我緊係未生la, 我個肚仲咁高 !! 真係估唔到比你bb爬頭tim !
minna 緊唔緊張呢, 不過真係鄧你開心, 可以快d見倒bb, 你開刀起碼要5日先出院, 記住好好休息, 唔好咁擔心ah, 知無 ?!

公爵府

好媽媽勳章

Minna,
我呢兩日都同老公出左街, 返到屋企巳經好累喇, 所以夜晚就好小上黎, 你就好喇, 咁快見到bb, 我都好想呀! 你要好好休息. 你個bb會同我同一日生日, 真happy喇, hehe!!!
Pinocchio, 星期五同佢chat過, 佢話個日有小小血絲, 跟住個晚去左檢查, 唔知係唔係生左呢???

而今日我去toilet時都係有小小血絲呀!!!!!!! 唸住睇下夜小小仲有無, 如果有都會去醫院. 好緊張tim.

我今日會係屋企, 會開住msn既, 大家有咩call我啦

別墅

bby,
我諗你都生得啦, 恭喜恭喜!

冇上來一排, 咁多喜訊, 真高興, 歡迎大家加入湊仔行列.

而家真係好忙, 得閒再同大家傾.

別墅

heiheima,
囡囡係咪好可愛呢? 而家見番d咁細既bb真係好得意,如果你同我一樣收工唔生咁就要好好享受呢一刻啦,你個傷口仲痛唔痛呀?我就仲有少少痛,前兩日真係坐低都好痛,可能因為今次生得好急,開咗6-7度後五分鐘後就已經生得,所以姑娘剪得比較大縫咗好多針,所以好痛.你都要小心d呀.

bby,
BB 尋日去健康院睇黃,醫生話佢D黄都偏高要即刻入院抽血,好彩抽血後冇事唔使留院照燈. CHINCHING都好鍚細佬, 可能CHINGPA 日日係度同BB講叫佢早D出世,所以BB早咗10日出世, 佢就可以親眼睇住BB出去, 而佢就下星期一出 TRIP 兩星期後返, 新工人亦今日到咗,總算暫時鬆一口氣啦.

bebeyan,
恭喜哂! 小心身體啦.

Minna,
你都要小心,唔使太緊張,見到bb就咩都開心哂, 你一定生個健健康康,肥肥白白既bb, 到時有好消息再通知我地啦!

公爵府

好媽媽勳章

CHINGMAMA8,
總算係你預計之內, 真係"登"開心, 時間夾得好fit, 我都開始緊張, 見到個個媽咪都生左!

祝大家母親節快樂

別墅

bby,

你真係要小心d呀!! 可能有機會生, 有咩唔舒服就即刻入醫院檢la, 我知道我bb都同你一日生日, 因為上次你講過比我聽, 所以我都記得, 可能係天意la, 因為政府醫院冇得比我揀, 淨係得11/5同18/5可以開刀, 我諗住橫掂都要開刀, 所以咪揀早d生law, 我一定記得你生日呀!! 因為同我個女一日, 希望你都可以快d生la, 早d見到bb。

公爵府

好媽媽勳章

Minna
去唔去msn傾一陣, heiheima都online左

別墅

chingmama,

多謝你關心, 我一定生個肥肥白白既bb, 出院後再同你地chat過la。

cscli,

原來你仲未生, 因為幾日都冇見過你上網, 所以擔心你law, 你冇事就ok啦!! 係呀!! 我都冇諗住會早過你地生, 因為bb都唔聽話, 唔肯掉頭, 所以咪要開刀law, 其實我都好想順產, 但冇辦法la, 可能係天意, 比我早d見到BB。

首頁

尾頁

跳至