意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 178|主題: 122902

[電腦] 組裝電腦

琥珀宮

國民生產總值:161785

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

組裝電腦

今日係屋企砌機,裝好晒,但power唔著,隻牛都無run到,得個底板綠燈著左,部腦無反應,有無邊位高手可以話我知我衰左邊度??

大宅

國民生產總值:2122

Re: 組裝電腦

火牛出現問題。

琥珀宮

matau 寫道:
火牛出現問題。

但係塊底板有粒綠燈著左架,咁係咪隻牛通電去果粒燈度架??同埋如果我要買過一隻牛,有無提議邊隻好牛好?我個底板係華錫P4C800,CPU係P4-2.8殛!!唔該晒!!!

大宅

國民生產總值:2473

小路:
你再 Check 機箱開關制連接底板的電線有冇接錯位?

琥珀宮

[quote]
Wkit 寫道:
小路:
你再 Check

大宅

有機會係最容易忽略的一樣,電源開關接觸不良!

大宅

國民生產總值:2122

我相信係火牛內電路出現問題,所以電力不足,就連風扇都唔郁。

琥珀宮

搵到原因啦,原來真係隻牛壞左,我頭先買過另一隻牛,一裝就著,又學到野喇,好多謝你兩位既回應及幫忙呀!!!唔該晒!!!

大宅

小路:
搵到原因就好了,其實我都幫唔到乜,只係想分享所遇過情況,希望你可快出原因。

琥珀宮

[quote]
Wkit 寫道:
小路:
搵到原因就好了,其實我都幫唔到乜

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.