跳至

首頁
23456...94

尾頁

洋房

Re: 開心媽咪開開心心過黎呢邊開檔啦!!!(PART 2)

Monogram 寫道:

無問題,有咩最新情況記得同我地講。
你老公知道未?

THANKS!!!! 老公都係o岩o岩由我講比佢知lor.

我凈係記得話照咗心電圖咋.

洋房

Re: 開心媽咪開開心心過黎呢邊開檔啦!!!(PART 2)

各靚親朋戚友,

我地D活動表列咗出黎響第一頁呀, 得閒睇睇有冇時間出席啦.

大宅

all:
小妹想大家幫下忙:
[It's also a way to lower the water temperature but not so effective because the water temperature will drop suddenly when you add the ice to the water. This may cause fish to suffer from cold.]
可以幫小妹翻譯嗎?有d生字唔識,所以串連唔到,
請幫幫手,thank you。
孩子, 忠﹔請不要為了利益,隨便出賣別人。 孝﹔是我對你唯一的要求。 仁﹔仁者無敵,善待你身邊的人,便不會有敵人。 愛﹔珍惜你所擁有人和事。 在我而言,你已是個完美的人。 2003年2月8日出世

男爵府

siukitma,
我試個大概咋.....
用加冰去降低水溫是一個方法,但并不是一個有效的方法.因為此舉會令水溫突降而令魚受涼.

子爵府

siukitma 寫道:
all:
小妹想大家幫下忙:
[It's also a way to lower the water temperature but not so effective because the water temperature will drop suddenly when you add the ice to the water. This may cause fish to suffer from cold.]
可以幫小妹翻譯嗎?有d生字唔識,所以串連唔到,
請幫幫手,thank you。

呢段文字的意思係"呢個都係一個辦法去降溫,但係就不是太有效。因為當你加冰落去時,水溫突然下降,咁樣會令到d魚因為冷的關係變得好辛苦"

大宅

米 & monogram:
掂喇,唔該晒,小妹已經明白"佢"想講乜喇。
[size=medium]thank you very much~~~
孩子, 忠﹔請不要為了利益,隨便出賣別人。 孝﹔是我對你唯一的要求。 仁﹔仁者無敵,善待你身邊的人,便不會有敵人。 愛﹔珍惜你所擁有人和事。 在我而言,你已是個完美的人。 2003年2月8日出世

子爵府

siukitma,
唔好咁客氣﹗

all,
我想問下你地的小朋友訓覺有無發開口夢?

男爵府

siukitma,
你搞緊o羊新玩意??

99,
你OK 嗎?Ng 好太擔心!

大宅

米:
(你搞緊o羊新玩意?? )
你click下就知喇~~

monogram:
應該既~應該既~
老師教有禮貌就係好孩子嘛~~ :-P

洋房

Mike 寫道:

99,
你OK 嗎?Ng 好太擔心!

多謝你關心!!!

哈, 點解你會知我心諗嘢嫁又比你睇穿TIM.....

我知喇, 因為我係一個透明玻璃瓶, 所以比你睇穿TIM.

各位,
其實我未生安小姐前, 奶奶幫我問過簽, 佢話如果我老公生BB佢家致親會有人過生.........唉, 我當然唔信啦, 但又好怕會身邊D長輩有事...........

洋房

all,

阿女有發開口夢, 佢好細個時已會口UP UP咁有時仲好似想喊TIM.

大宅

all,

冇喎,如果阿b訓左時,我"0即"佢,佢會笑住訓架~

大宅

99 寫道:

各位,
其實我未生安小姐前, 奶奶幫我問過簽, 佢話如果我老公生BB佢家致親會有人過生.........唉, 我當然唔信啦, 但又好怕會身邊D長輩有事...........

係咪因為咁, 妳奶奶冇咁錫亞囡呀~~

大宅

親家:
順其自然啦,[size=medium]吉人自有天相
祝[大步"覽"過]

大宅

all,

有嫁, 禽晚honey講"比"同"mum"

洋房

KiKi,B 寫道:

可能係嫁, 因為我懷孕前半年, 阿奶話我年紀大就唔好生喇, 佢唔介意嫁.

大宅

99 寫道:
[quote]
KiKi,B 寫道:

可能係嫁, 因為我懷孕前半年, 阿奶話我年紀大就唔好生喇, 佢唔介意嫁.[/quote]

傻既! 妳有幾大年紀呀, 佢太迷信就真.
仲有, 年紀大左實有d小毛病嫁啦.

洋房

傻既! 妳有幾大年紀呀, 佢太迷信就真.

我夠知啦, 所以我當時聽到好"慶"嫁, 佢得我一個新抱, 有MUD理由叫個新抱唔好生???? 所以我有咗3個月後先比佢知呀.

不過唔好講喇, 總之希望我老爺入院當渡假就好喇.........

頭先CALL過奶奶報告未出.

男爵府

[quote]
ForeverFriend 寫道:
Good Morning Everybody

I have holiday yesterday and bring Bosco to the park to play swing. He was so happy and tiring last night. :-P

早晨呀﹗
我諗你地一定好開心﹗你老公有無一齊放假?你地去左邊個公園?[/quote]

Monogram
老公有一齊放假呀, 我地去左tko 既寶康公園, 都好大不過d小朋友就什d, 佢地講粗口, 小學生來既, 我地未必會再去喇
:-( 不過去公園就令我地兩公婆考慮到入學呢個問題 :-(

男爵府

99,
咪鬼信呢d o野啦!呢d o野就係衰在聽完之後講得不合邏輯o既好快o吾記得,偶然中dd你又會覺得佢準(o采....).o吾好亂諗o野,你o甘諗對你o既寶貝安小姐好o吾公平.....你乖啦...至於你99....佢o吾提...你o吾好提.....你o甘樣好大壓力ga!

(其實我未生安小姐前, 奶奶幫我問過簽, 佢話如果我老公生BB佢家致親會有人過生.........唉, 我當然唔信啦, 但又好怕會身邊D長輩有事...........)

首頁
23456...94

尾頁

跳至