夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!結婚十以上有

原帖由 kylam100 於 15-02-13 發表
好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!
結婚十以上有小孩,唔等同一生日唔需要物,結婚週年唔驚喜。我唔係要好貴禮 ...
其實男女平等,佢唔做你都可以主動做,開心係要分享,唔係只是等待收獲。

男爵府

回覆:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!(男女士可討論)

結婚前就有浪漫下,生完bb 日日做阿四,做到無停手, 我都唔係要求禮物要求驚喜節目的人,但他點對我講???「我最憎就係D咩節日ga 喇,日日都陪你ga 喇」 其實, 結婚前就無節日咩?? 日日陪我,意思係我做所有家務,煮飯,洗碗洗衫拖地,照顧bb,他一放工就看電視等食飯,沖涼抱下阿B 就睡。 我連講10 句野都無。 所以我明你

大宅

回覆:好嬲~邊有女人唔要浪漫-情趣!(男女士可討論)

我都唔係想有咩慶祝活動,但平日已經唔係屋企,我見佢嘅時間一個星期都唔知有無5個鐘,就算星期日唔洗返工,佢都係對住電腦做嘢。個仔有咩事都係我處理,佢就大條道理要返工。而家我唔洗返工咩?放假叫佢出去陪下仔,佢又話好攰,放假想休息下。我之前幾忙都會買啲小禮物氹下佢,明知佢唔會買但覺得我送到比佢都好,但近一年我都無心買比佢。只有我付出,我都想有人氹下啫。氹有好多種,我唔係要花要名貴嘅嘢,我只係想知佢係著緊個家,比我覺得佢有為我同個仔付出過,等我覺得我同佢係同步為緊同一樣嘢,好難咩?

禁止訪問

回覆:好嬲~邊有女人唔要浪漫-情趣!(男女士可討論)

水晶宮

本身我連自己生日都唔興祝,結婚周年,咩日子都唔會興祝。

平淡也很好了,相反特登去搞呢D節目我會覺得好煩。

食完飯去M記買雪糕, 假日去COFFEE SHOP 食早餐,
去超市買零食,一齊去街市買菜.......

大宅

回覆:sarahwong420 的帖子

女人生完BB身價跌幾倍。

大宅

回覆:Josephmon 的帖子

我當然有用心意對佢,只覺得婚後有細路已經少左傾都左吵架,希望日細節上互相關心多D對方。

大宅

回覆:bakingplus 的帖子

拍拖,不用多講大家都实際到死。更何況以前無咩特别,希望儲$結婚買樓。人生仲有幾十年要過。我D長輩仲好sweet sweet 個隻,2公婆睇戲,食HIGHTTEA. 可能我要挨驢仔多十年D仔囡大左先得。

大宅

回覆:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!(男女士可討論)

其實女人真係花小小心思去氹下已經好開心....

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

onlyhuman 發表於 15-2-13 19:01
其實點先叫浪漫情趣......?
教下我地啲C6啦
要人教既就已經唔浪漫啦, 呢D要自發架嘛

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

kylam100 發表於 15-2-20 00:06
拍拖,不用多講大家都实際到死。更何況以前無咩特别,希望儲$結婚買樓。人生仲有幾十年要過。我D長輩仲好sw ...
既然拍拖時已經係咁, 咁你都唔好期望婚後會要咩改變

不過咁, 情趣, 浪漫你可以自己安排架喎
我成日都主動book酒店, book餐廳同老公慶祝架, 不過佢埋單, 一樣咁開心

大宅

引用:平平淡淡的生活,不等于日日如是,是相處里

原帖由 KarenGerard 於 15-02-14 發表
平平淡淡的生活,不等于日日如是,是相處里找到balance point

我覺得節日係比雙方一個藉口,一起甜甜蜜蜜 ...
同意,你講得太好了

大宅

回覆:happiness_05 的帖子

同意,正是如此。

男爵府

引用:Quote:原帖由+KarenGerard+於+15-02-14+發

原帖由 happiness_05 於 15-02-22 發表
同意,你講得太好了
謝謝 (>^^<)
我相信,好男人可以塑造出

首頁

尾頁

跳至