意見反饋
義工

想生BB 今日: 157|主題: 98718

有問題想問

複式洋房

國民生產總值:439

有問題想問

我先生去了公幹一年了.明天他便回來.
而我又好想快d生多個bb黎陪個仔仔.
想知如佢一年內冇行過房.他的精子會唔會有問題呢.
如有問題.我又應相隔多小個月先開始計劃懷孕.
唔該晒各位

別墅

國民生產總值:767

Re: 有問題想問

Hi tsoi, if your husband is a healthy male, there shouldn't be a problem for him even he hasn't had sex for long time. As long as you two are healthy and have no problem with fertility, you guys should be able to get pregnant (provided you have sex during ovulation and your cervical fluid is at right condition). Don't worry so much and start trying. Good luck!

複式洋房

國民生產總值:439

HI,yca .多謝妳o架回答.但因為我英文唔好.所以只是明白到一半.請問妳可唔可以打番中文比我睇.真係ma煩晒妳.
又或者有冇其他媽咪明白.幫下我..many thx~~

子爵府

國民生產總值:11831

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hi,據我所知係無問題的!因精子是每日都會製造,而日久舊左無用o個D就會自己吸收或隨著身體排出,放心努力啦,希望我同妳一樣都可以快D有BB.

別墅

國民生產總值:767

我盡量用中文啦. 如同 jeje 所講你丈夫的精子不會因為沒有have sex for long time 而有問題. 你們可以正常have sex. 尤其在你排卵期時, 可以增加懷孕機會. good luck!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.