自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

東 x 就日日"跟進" 好煩
但我覺得錯不全在本雜誌
佢本人都好有問題, 本雜誌出名係有問題嘛
話影相時佢媽同經理人都o係度嘛, 係有問題就唔應該比個女拍啦, 個女又係, 十幾歲有自主思想嘛, 可以 say no 呀, 唔係話本雜誌出咗比人投訴先走去話本雜誌有問題嘛
好似將所有責任推晒去本雜誌度, 自己就以受害者身份自居

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

完全 Agree, 根本佢媽媽出賣個女, 見比人投訴先扮無辜!!!

男爵府

東方真係好煩呀!好似啲八婆鬧交咁!
其實單嘢,一睇就知兩方面都有問題啦!牛唔飲水,點「咁」得牛頭低呀!正如阿嬌話畀人偷影換衫咁,又會咁啱係同一本雜誌?依家咪知,阿嬌為人囉!你估喊晒口扮可憐就得咩?同一道理,我又唔信個女仔真係咁純情呀!

大宅

原文章由 芝達 於 08-5-29 04:13 發表
東方真係好煩呀!好似啲八婆鬧交咁!
其實單嘢,一睇就知兩方面都有問題啦!牛唔飲水,點「咁」得牛頭低呀!正如阿嬌話畀人偷影換衫咁,又會咁啱係同一本雜誌?依家咪知,阿嬌為人囉!你估喊晒口扮可憐就得咩?同一道理,我又唔信個女仔真係 ...

AGREE, 亞媽有問題, 個女都好有問題, 以為靓可以搵食, 唔好好讀書, 條女讀間學校, 有雜誌講過好似係brand 3 o既, 唔知係咪真........

第日唔好做o個行就好喇...

禁止訪問

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我有朋友識佢地,個媽媽擺明貪錢,個女讀小5得10歲多d時,已經推佢出來....
所以小學成績好差,跟住中學去左間band3....
原文章由 lovelybearbear 於 08-5-29 07:18 發表

AGREE, 亞媽有問題, 個女都好有問題, 以為靓可以搵食, 唔好好讀書, 條女讀間學校, 有雜誌講過好似係brand 3 o既, 唔知係咪真........

第日唔好做o個行就好喇... ...

[ 本文章最後由 wong2323 於 08-5-29 09:24 編輯 ]
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-5-29 08:51 發表
我贊成要告就告埋李蘊老母

我當年淨睇封面, 都知係佢老母有問題啦... 唔係嘛...陪住去拍架喎, 都可以推得一乾二淨...仲扮受害人...

至於x方...都不是好東西...針對某集團都唔係今時今日既事... 單睇標題都已知係佢地手筆....好似尼度xx人出現你地一定知咁...

[ 本文章最後由 tkkmama 於 08-5-29 09:21 編輯 ]

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

點解有d阿媽可以咁忍心, 將自己個女當做搖錢樹 !!

子爵府

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-5-29 08:51 發表
我贊成要告就告埋李蘊老母

好!!!!!

男爵府

totally agreed

水晶宮

畀面勳章

如果有人叫你個發育中少女着套"超少布白色比堅尼"濕身影相,我估百分百BK媽咪都唔會肯

珍珠宮

好媽媽勳章

"......1995年6月20日,壹傳媒創辦的《蘋果日報》推出,由於其作風大膽、創新,透過電視等媒體作大量宣傳,又減價促銷,成功搶去不少《東方日報》讀者。《東方日報》為了捍衛讀者數目,自此捏造不同對《蘋果日報》不利的報道及專論,質疑《蘋果日報》的新聞風格,對《蘋果日報》報道上的錯漏鉅細無遺地報道,多年來,東方日報及其姊妹報太陽報,從未停止針對過壹傳媒及其旗下報刊(如壹周刊及FACE等)。..."

from 維基百科:
http://zh.wikipedia.org/w/index. ... 8&variant=zh-hk
"
....另一方面,東方報業集團與首富李嘉誠及商人楊受成關係同樣密切(李嘉誠、楊受成及馬氏家族的籍貫同為潮州),故此對長和系及英皇集團的負面新聞一般避免報道。"

大家以後睇報紙要小心啦

珍珠宮

好媽媽勳章

目前東方日報自稱其報紙銷量連續29年是全港第一(有關數字並未經公開核數),但由於其讀者群主要為低收入、低學歷、低消費力人士及長者,除超級市場廣告外,廣告收入低於其主要對手《蘋果日報》。

洋房

佢case係???樓主唔提我絕對冇留意呢位妹妹...

別墅

你想睇一本老少咸宜的雜誌,大家斷估唔會買便利呱,李太做人阿媽睇住個女影埋的咁嘅相,現在係處扮天真,簡直係可恥.

而方何報的用心是什麼,簡直路人皆知,如果油魚事件可以好似今次咁報導,我還會尊重它幾分.
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

佢亞媽隻眼只有,發埋晒啲星媽夢

原文章由 Anpanmama 於 08-5-29 02:51 發表
完全 Agree, 根本佢媽媽出賣個女, 見比人投訴先扮無辜!!!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我覺得呢單嘢

無理取鬧

過程中無詐騙

無任何犯法

白字黑字

仲要收咗人哋成皮嘢

說真的

同日本u15比

呢啲相真係小事

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我記得當年香港未有狗仔隊, 《蘋果日報》仲未出。
唔記得乜野事, 有個法官裁《東方日報》敗訴, 跟住《東方日報》日日嘮嘮叨叨地罵個法官。然後仲響社論度宣佈會派記者24小時監視住個法官 (包括home & Office), 叫個法官小心....
果時我仲好細, 但都覺得報紙唔應該係咁樣囉....

佢 地 仲罵《蘋果日報》創作狗仔隊, 實際上係《東方日報》發明港式狗仔隊....討厭

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

仲有以前未有apple時,東方係隔幾年就奉旨帶頭加價,apple面世,東方至十幾年來只加$1(仲焗住減過一排)!!!

原文章由 Anpanmama 於 08-5-29 22:03 發表
我記得當年香港未有狗仔隊, 《蘋果日報》仲未出。
唔記得乜野事, 有個法官裁《東方日報》敗訴, 跟住《東方日報》日日嘮嘮叨叨地罵個法官。然後仲響社論度宣佈會派記者24小時監視住個法官 (包括home & Office), 叫個 ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

講真兩份大報都唔係好喇
生果報寫 d 風化案就寫到咸濕故仔咁
方向報就公器私用咁, 日日都用成版寫比政府針對, 又話李蘊 case 令香港孌童變嚴重喎.... 我睇完呢句, 眼都反埋咁滯, 呢 d case 會發生唔會係因為幾張濕身相變嚴重掛...

首頁

尾頁

跳至