育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

BB床容易安裝嗎?可否預先送到家中,BB出院前自行安裝?

BB床容易安裝嗎?可否預先送到家中,BB出院前自行安裝?

大宅

Re: BB床容易安裝嗎?可否預先送到家中,BB出院前自行安裝?

一般BB床都很容易安裝.但是BB床需要清潔消毒.而且新床有一陣味.需要時間散味.而BB床上的用品都需要清洗.

況且,佈置BB床是很溫馨的事.準爸媽一起為孩子佈置,十分有意思.我就捨不得放棄這時刻.

大宅

Re: BB床容易安裝嗎?可否預先送到家中,BB出院前自行安裝?

Yes, it is really a fantastic moment. It' s very easy to install !
:sm: Auntie_Winnie

水晶宮

2019新春慶豚圓

有男人, 安張bb床, should be no problem. 我覺得都係早d安好張bb床, 可以吹下風, 吹走d漆味, 仲有, 安好之後, 佈置張床, 去揀下d床`仔吊飾都幾過隱架.

子爵府

好媽媽勳章

對男人來說,不難安裝
預產期前幾日裝,等d味走晒,會好些

洋房

我去 BeBe Dream 買咗張 BB 床,要佢地2個月後才送,佢地話冇問題,仲可以另加安裝服務,都好鬼方便。我就早咗D安裝張床,因為見到張BB床都夠開心,係咪?

別墅

vanbux,

自行安裝方面有男人就ok, BB出院幾日前清潔消毒晒乾所有用品, 等BB出院先安裝, 否則BB有可能唔肯sleep inside. 可能係迷信, 但我有2個friends 都係BB出院前安裝, BB唔肯sleep inside. 所以我照足以上步驟, 我BB就乖乖o地sleep到而家, so far so good.

Christy
我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs;10個月就識行啦!!!! 7歲啦! 返學好開心呀! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地!  

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

自己安裝絕對唔難.
我果時大住個肚(8個月)都係自己一手一腳裝.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

2019勳章

Thx all your sharing.

Cos it costs me 200HKD for installation, so I decided to install by myself.

首頁

尾頁

跳至