自由講場

跳至

首頁
12345...33

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

早兩日提過,有左bb 兩個月鬆d 中左腸胃炎係咁屙,終於都無乜點屙,今日竟然流啡 去左診所睇醫生,再轉介入左醫院,係醫院照超聲波個醫生雖無講明咩事,但佢表情令我覺得唔係好事,然後就被安排入院
依加斷斷續續咁流緊啡,老公今日工作好忙黎唔到探我除左訓係醫院張床度發呆同嘆氣,唔知仲可以點一個月前仲好開心有左bb 依加臨近新年,唉。。。

update:#74
多謝各位祝福\"\"
起初入院,醫生話我b好細唔似應有既週數,我就擔心唔通阿b無大過\"\"
然後一直等醫生,等左好耐(等到食完飯),期間繼續流啡仲有少少流紅色血!個量都唔少,我心知不妙,做定心理準備\"\"
之後見第一個醫生我問佢到底我咩事,佢話照唔到胎入面有組織,我問係咪空心胎(做定心理準備),佢話可能啦不過要再照\"\"
然後就安排我照陰超,係第二個醫生負責,我就問醫生係咪睇唔到個胎有野?個醫生同我講「你個b係大隻b黎架喎!點會照唔到呀!急診室班人嚇你咋!」,然後佢睇多一陣就開聲我聽bb心跳同俾mon我睇,佢話「你睇,呢個係頭,耳腳初形,阿b佢仲係咁上下點頭tim!」
果刻我睇到個畫面,d眼淚就流出黎\"\"就好似阿b 點頭同我講:「係我呀媽咪,我係度呀!」\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"
然後醫生問我想留院定出院,不過佢話留院就算再流血都唔會咁驚,所以我都決定左留院休息\"\"
多謝各位鼓勵同祝福,我同bb都會加油\"\"\"\"

[tr][/tr]
update :#167
多謝大家既支持同鼓勵\"\"
尋日因為下午又去診所又去醫院所以好累,係醫院既「生保床」都訓著左\"\"
今朝醫生話可以俾我下午出院,不過岩岩發現除左流啡,仲有深紅色既血,好驚\"\" 不過問左護士,佢話尋晚照左陰照,今日有流血係正常,雖然我都唔知係咪真,但佢咁講我就信啦,不過內心其實都有d 擔心\"\"
大隻b,你要痴實我呀\"\"\"\"\"\"

[tr][/tr]
update: #253
下午出左院,老公黎左接我。臨出院都同護士講左仲痛流血+量有增加(已經係血,唔係啡),而護士話「其實呢個情況我地都無咩可以做到,你都係要訓,咁係醫院訓同係屋企訓其實一樣,不如返去訓啦!「咁我就出左院喇\"\"
一返到屋企當然都係訓,睇電視、玩下電話咁,但個肚開始痛,去廁所時有流少血塊,其實好擔心,但不停迫自己唔好諗\"\"
訓左一陣又去廁所,今次血量多左,好驚\"\"個肚又痛到癲左,係張床到典黎典去,係痛到d眼淚就黎要流出黎咁,個人又勁驚,不停深呼吸,揸實老公隻手,屋企人都好緊張企係床邊,如是這我痛左兩個鐘有多,做護士既朋友叫我食一粒必利痛(係唯一懷孕可以食既藥),但d 藥完全幫唔到我,都係痛到大叫\"\"\"\"
再去廁所,今次媽咪堅持陪我去,流左一個好大既血塊,我心諗無喇無喇、今次真係無喇\"\"但媽咪望完,佢話應該係血塊、唔似組織,叫我唔好諗咁多,繼續訓左先\"\"(呢度真係要讚媽咪,世上只有媽媽好\"\"
然後我一出廁所,就暈、耳鳴、面青口唇白,成家人圍住一個訓係度既我,直到我面色好少少佢地先食飯,我就食粥\"\"
依加一直keep住流血,就算訓係度都feel 到流、一 dd 咁流\"\"\"\"除左繼續訓,我都無咩可以做到\"\"
大隻b,你乖啦,快d 痴實我啦\"\"

[tr][/tr]
最後update:大隻b 走左了\"\" #341
因為一直流血(雖然痛完果段時間已經無痛),所以決定入醫院。老公揸車我訓住係度去急診室,當然係緊急case\"\"入到去等左15分鐘到,期間有少肚痛。醫生用細超聲波機照,話睇唔到胎,我已經喊\"\"但仲抱住一絲希望係好似尋日咁只係睇唔到。。。
再等上病房,護士問病症、登記,叫我去洗手間小便測試試紙,呢個時候,大隻b走了\"\"我係睇住大隻b跌入廁所,仲抱有少少希望只係血塊,大叫護士話佢知有野排左出黎,佢叫我開門俾佢睇,佢都用工具係度搵,我係佢後面。。。見到了\"\"\"\"\"\"\"\"我即時癲左咁喊,護士不停叫我個名同安慰我話未必係(但我已經見到個形狀),再叫另一護士入後睇,果時我自己行去睇,好肯定了\"\"\"\"\"\"第二個護士一望就話「都係架喇」,我又繼續喊\"\"\"\"即時叫岩岩離開醫院既老公返轉頭,果刻我咩都唔想理,只係想老公係身邊同喊\"\"\"\"
老公黎到就攪住我,我係咁喊\"\"雖然我一早都做左d心理準備,但當要接受現實時仍然係好痛,好傷心,好似一個癲婆咁唔理其他人點睇係𨋢口瘋狂咁喊\"\"尋晚大隻b先同我第一次見面仲要點哂頭好活潑咁,一日之間就離開左我地\"\"
老公一邊好擔心我,一邊因為無左大隻b而傷心,都有喊\"\"\"\"老實講,我已經唔想留係醫院、得自己一個人,想跟老公返屋企,但護士話要見左醫生先\"\"不過我覺得醫生今晚都唔會黎睇我,我都係要等聽日\"\"
大隻b,你走了,爸媽仲有好多好多屋企人雖然好期待你出世、大家都好愛好愛你,但可能我地緣份未夠、又或者你未準備好,更可能係媽咪無一個健康既身體俾你(我好自責自己病左),希望你一路好走,唔好掛住我地喇,快d 離開再從新做人,如果有緣就再黎做我地既bb!大隻b,我地愛你!

update : #596
各位 jm 多謝你地,你地每一個留言、每一個分享、支持、鼓勵,我都有睇到、感受到,真心多謝你地\"\"
今日下午我已經出左院,返左屋企休息,心情當然仲係好難受、有喊,諗起任何有關bb 既事都會喊\"\"但我唔會刻意強忍,希望喊完唔開心完從新黎過,同大隻b 一樣從新黎過\"\"
好希望把握呢幾假期好好休息(下星期要返工),盡快以最好狀態等大隻b 返黎\"\" 相信大隻b 都好乖,努力準備緊,等緊我地既機會\"\"\"\"

車仔人    發表於 15-2-17 16:05
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

子爵府

回覆:臨新年先。。。唉。。。

加油

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Take care ar

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

向好個面諗,心情會影響,加油

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定要多抖,加油吧

侯爵府

畀面勳章

休息多D

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 環保接龍勳章

回覆:newspaperhang 的帖子

好好休息先,唔好諗太多住。心情都好緊要,為你打氣

珊瑚宮

2024年龍年勳章

放鬆心情呀

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Take care ar

原帖由 MsBusy 於 15-02-16 發表
Take care ar
X 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

放鬆D心情⋯⋯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

take care

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

加油。

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

放鬆放鬆

子爵府

祝福你!

珍珠宮

加油

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

向好的方面想,你同BB都要加油呀

侯爵府

祝福你同BB, 唔好諗咁多!

子爵府

最緊要休息多D,我個時都試過,我個仔而家7歲。

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

希望妳可以放鬆d,暫時唔好,咁唔開心住la,休息多d,凡事向好個一方面諗呢,可能唔喺妳想像中ge諗得咁差呢,我會支持妳ga,加油~~~~

同埋,就快過年lu,我都預祝妳,過一個開心ge農曆新年呢,祝妳新年快樂,身體健康,心想事成,大吉大利,笑口常開,恭喜發財,恭喜恭喜~~~~

珍珠宮

回覆:newspaperhang 的帖子

加油,無事嘅。

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

首頁
12345...33

尾頁

跳至