懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經三歲仍然要每晚飲奶才肯睡覺正常嗎?怎麼辦?

已經三歲仍然要每晚飲奶才肯睡覺正常嗎?怎麼辦?

別墅

Re: 已經三歲仍然要每晚飲奶才肯睡覺正常嗎?怎麼辦?

我覺得無問題呀, 我個仔都係咁..佢早上起床都飲..
而且仲用奶瓶tim..我無專登同佢戒呀!
因為奶都好有營養, 我都由佢, 不過仲要洗奶瓶law.. :-P

男爵府

我個仔一日要飲幾支奶忝! 朝早一支, 午睡一支, 臨訓一支, 有時半夜都會問飲奶! 我叫工人唔好彩佢, 但有時工人為左大家都有覺好訓 (唔比就喊), 佢都會忍唔住就比佢飲....
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

畀面勳章

我個女就黎6歲,埋又係晚晚叫我開奶,因為以成為習慣,就算果晚佢食好多飯都會要求開奶,有時訓前無飲,半夜發夢都叫你開俾佢,死未!

大宅

我個囡7歲仲用奶瓶飲

rr

大宅

我個女都有飲,早同晚都有飲,佢又係耍係諗訓前飲,我覺得無問題,因為奶係有益嫁.

洋房

我的女兒三歲了也是早晚一支鮮奶.奶類飲品是不需戒的,只是不知何時可戒尿片?
該用戶已被刪除

複式洋房

我個仔依家3歲半一樣飲奶. 但係尿片儘未介. 都唔知道佢幾時先可以介埋夜晚個條尿片. 非常之煩惱?
我個女依家8歲. 但係一樣早上比支奶佢飲. 無所謂反正奶係有益的.
;-)  :-)

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我個女就快三歲,我都係早午晚三支奶喎,飲奶對身體好呀
至於片片,我個女夜晚都好少瀨濕,不過仲著住片片訓,就算出街都著住架,佢叫得切咪去洗水間囉,唔切都唔怕整到好尷尬

複式洋房

Hi, 肥嘟媽. 咁你出街都要帶埋條片片出街咪好痳煩呀. 我個仔兩歲已介左條片片出街. 但係午睡及夜晚個條仲未介得呀. 幾多歲先可以介埋條夜晚片片呀???
;-)  :-)
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

子爵府

好媽媽勳章

我個女三歲, 都係早晚一杯奶(8oz), 我覺得奶類唔需要太刻意戒, 佢可以飲到幾多歲就幾多歲, 但用奶樽就最好戒, 因為對牙齒唔好...
最近兩個月, 我都已經同我個女戒埋夜片(日片就18個月已戒), 初初我就囡囡訓後一個鐘逗佢去廁所, 跟住半夜五點再逗多次(之前次次都係準時瀨濕片片)... 過o左一個月左右, 佢就開始有意識半夜要去洗手間, 除o左訓後一個鐘逗佢去外, 多數半夜佢都會自己起身叫我同佢去, 又或者直接訓到七八點先起身叫去.... 兩個月後, 佢就連訓後一個鍾都會自己起身叫去, 咁我就當戒甩o左夜片.
我通常囡囡訓後一個鐘o個次我就抱佢入洗手間去, 因為我未訓.... 佢一坐上廁所, 好自然就會屙(多數合埋眼), 而半夜o個次, 我就會放痰罐o係房等佢去, 免得冷親或行黎行去個人醒哂.
不過暫時我都仲有比學習褲我個女著, 因為我睇書講, 四五歲半夜賴尿都仲好正常.... 為o左慳d, 衛生d, 我就會比我個女先著內褲再著學習褲, 咁如果學習褲冇濕, 三至四日我先再開條新學習褲(通常都係比我"meet"爛).
我想要9999呀...

首頁

尾頁

跳至