懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

急:22 weeks下面有水流, 有無媽咪有咁既經驗?

而家差唔多22weeks, 下身有水流, 前幾日入過一次醫院.....醫生做陰道檢查時發現有小小水流, 要我住左一日醫院...就叫我走.....但係今日又有水流......好擔心......有無媽咪有咁既情況發生過呀?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 急:22 weeks下面有水流, 有無媽咪有咁既經驗?

hybb ,
我在2周前(18weeks)都試過有幾日下身有小小水流, 但係我無理...都有少少擔心!

大宅

Re: 急:22 weeks下面有水流, 有無媽咪有咁既經驗?

sumsumbb,

已經唔係第一次流.....次次流親都好多.....整到條unun濕左.....濕既範圍有成塊朱古力麥維他餅咁大........我唔知好唔好入醫院....但係我入完好似無用

等待驗證會員

我睇過書話"水long"有洞就會有水出... 但係唔知您個case係咪...但係安全計入醫院或者睇醫生啦. 話晒"水long"係bb

大宅

咁睇多一個醫生好D播!保重,保重。

大宅

CABA,

多謝關心...我岩岩前兩日入完威院.....但係佢地都無講d乜....都係叫返我去健康院覆診.....咁我仲去唔去醫院好呢.....定睇私家呢

大宅

唔好等健康院覆診, 我覺得個度醫生唔係咁專業, 睇私家可以問得詳細d, 安心d

p.s. 要保重身體, 小心d

別墅

hybb,

我個ex-office-friend都有你的情況都係廿幾週開始穿水,佢都係在威院checking,但醫生就安排佢入院住到bb出"sai"即住咗成3個幾月,佢bbe+都有19個月大啦,仲好健康"tim".
你都係最好去睇醫生先較為安全.
hope all the best in you and you baby.
[/img]

等待驗證會員

係啦... 不如您去睇一次私家求個安心!!!

大宅

cko, lsl,

多謝關心

lsl,

你個朋友係唔係入到醫院照到少左胎水.....所以要一直住院呀? 醫生照過話我無少到水, 所以都係留院一日就叫我走! 但係我驚咁樣流...流下流下無晒.....咁咪死?!

男爵府

唔好等, 即刻入醫院檢查啦, 我聽過BK有個媽咪就係因為太早穿左水, 攪到要 "終止懷孕", 但BB係健康的!! 有必要時入院訓床唔好郁動咁多, 保住個BB係第一最緊要既事!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

hybb
去睇私家啦,無事都求自己安心嘛,政府個d都唔點樣解釋的,可以的話今日就去睇啦,應該無事的。保重呀

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

hybb
睇多次醫生好d,如果真係漏胎水,可大可小. 同水是胎兒的營養,而且怕有細菌由小孔走入胎水影響bb. 早d發現醫生早d用d補救方法.
1) 因為我有朋友好幾年前,胎到了6個月大到去睇私家醫生,醫生一check立刻寫紙比佢入威院,到威院再check同我朋友講,你因為漏胎水的,而且而家d胎水不足,而又沒有可能同你補胎水,所以要求要同你開刀早生bb. 當時bb出世只有6個月大而有腦織水,要在醫院2個幾3個月先可返屋企, 比起其他bb學坐,學行.....慢d. 到了現在智能測驗fail......
2)另外,我媽咪有街坊的新抱又係有bb而又係有漏胎水,不過佢早發現,向醫院醫生同佢打d人造胎水入去,直到胎兒有7個月大同佢開刀生,bb到現在都好健康........
綽盈媽咪 ;-)

別墅

hybb,
唔好客氣!
我個friend其實係高齡產婦,所以要住咁耐,醫生話怕佢隨時生,所以叫佢要住醫院,你快d去睇急証,唔好再等啦!!

hybb 寫道:
cko, lsl,

多謝關心

lsl,

你個朋友係唔係入到醫院照到少左胎水.....所以要一直住院呀? 醫生照過話我無少到水, 所以都係留院一日就叫我走! 但係我驚咁樣流...流下流下無晒.....咁咪死?!
[/img]

大宅

lsl,

thx ur reply, 點解我咁猶豫唔去醫院就係因為我5月1號入過急症.....佢要我住一日......第2朝.....檢查都無做就叫我走.....令我覺得入醫院無乜用.....但係去私家睇會唔會好貴呢?

等待驗證會員

hybb

我建議你去私家醫生到睇左先(門診幾佰元), 如果有咩事私家醫生都會寫紙比你入政府醫院, 唔一定入私家醫院!

唔好再猶豫快d睇私家醫生! 保重!

別墅

hybb,

無論如何你都去睇咗醫生先,因為每個醫生嘅睇法都會唔同,同埋你都可以話比佢聽你嘅擔憂,因為穿水可大可小,至於你話睇
私家醫生,不如睇政府醫生先再決定吧!

記住上bk報平安呀!!
takecare!
[/img]

大宅

我決定左今日放工去睇產科.....睇下佢點講, 如果真係有事就入醫院...thx all

大宅

各位,

我睇左醫生, 醫生幫我check過話無事, 佢話可能只係普通分秘....叫我唔駛擔心......尋晚仲照埋超聲波......bb好健康, 正常同好活躍......見到bb咁樣.....個心都安樂晒......多謝各位關心 ^^

等待驗證會員

hybb

安心晒就好, 唔使估估下嚇親嘛!

首頁

尾頁

跳至