嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Sealer尿片好用嗎 ?

如題

別墅

Re: Sealer尿片好用嗎 ?

都Okay架!不過無論要買任何牌子都好,千萬唔都一次過入太多貨,因為BB個生長程度會好快架!
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

大宅

我覺得初生好用D,因比其他牌子大條
但到細碼就比其他細條咗所以到細碼就冇再用咯

子爵府

good quality and cheap. soft as pampers. only after absorption it will be a bit bulky and heavy. but for daily use is v. ok ga.

I support autism acceptance!

等待驗證會員

我BB都有用此牌子﹐不過不失LA﹐不過尿濕後條片就變得好重好墜﹐如果夜用的話﹐恐防不夠乾爽﹐同埋計下數都不是太平﹐ 以中碼計$145/2包(60片一包)萬寧價﹐ 每條都要$1。21﹐我買PAMPERS經濟裝都是$1。25/條
(超簿乾爽)。

大宅

keheul 寫道:
我BB都有用此牌子﹐不過不失LA﹐不過尿濕後條片就變得好重好墜﹐如果夜用的話﹐恐防不夠乾爽﹐同埋計下數都不是太平﹐ 以中碼計$145/2包(60片一包)萬寧價﹐ 每條都要$1。21﹐我買PAMPERS經濟裝都是$1。25/條
(超簿乾爽)。

我也是同樣覺得Sealer和Pampers超簿乾爽價錢差好少, 好似不太值得轉, nepia 又怎樣, 我之前用過小碼發覺是膠面而且條尿片好快就整條黃哂, 唔知中碼有否這情況

子爵府

畀面勳章

我個囡囡初生裝果時係用Sealer, 我覺得初生換得咁密先岩用, 因為唔多透氣, 就算痾左臭臭你都唔多聞到, 可想條片幾焗. 同埋濕左真係好鬼重...仲有腰位貼貼係全膠, 好硬囉..同埋焗到出紅疹......
價錢方面, 買尿片, 奶粉去藥房買先抵, 我個囡囡最近腸胃炎, 一日換十五次片到, 我即刻買返包Sealer, 中碼 (60片) 都係$50咋嘛. 唔駛一炆一條, 粗用非常之咁好
平時, 又或者轉中碼開始, 應該用返d靚小小既片
我目前用既妮飄, 覺得唔錯. 價錢合理
我多數係吉之島感謝日買. $80炆包中碼咋!!! 仲平過係BK訂 (當然要同時係妮飄特價加感謝日先有呢個價錢)

子爵府

畀面勳章

我也是同樣覺得Sealer和Pampers超簿乾爽價錢差好少, 好似不太值得轉, nepia 又怎樣, 我之前用過小碼發覺是膠面而且條尿片好快就整條黃哂, 唔知中碼有否這情況

妮飄中碼唔係膠面架, 我覺得同pampers棉柔唔係差好遠. 當然pampers棉柔再靚d 再乾爽d啦, 不過太貴喇....

大宅

Nepia 是否只有吉之島 有得買 ? 中碼價錢約多少 ?

大宅

我個b用得都ok架,
我成日覺得bb 0的片要常換,
等條片重先換就好似"up"住0甘,
你代入番用衛生巾0甘,
你自己都唔會滿晒先換啦!
[size=medium]queensroad

子爵府

畀面勳章

stephanieching 寫道:
Nepia 是否只有吉之島 有得買 ? 中碼價錢約多少 ?

大型既百佳, 屈臣氐都有架
以黃埔為例, 果度吉之島同百佳輪流做Nepia特價, 中碼$83.5. 冇特價果時會大約95-99囉. 如果加上吉之島既感謝日咁橋Nepia又做特價既時間, 就會折上折. 好似岩岩二號咁就係喇, 我即時買左三包Nepia中碼都係$239.9咋! 如果九十幾炆要我買, 我寧願係BK訂囉........

伯爵府

My daughter used Sealers for a few months as Pampers is too expensive. The diaper is OK, reasonable price. Check for Mannings, sometimes it's on sale. ~$1.4 each (for Large).

首頁

尾頁

跳至