跳至

首頁

尾頁

別墅

我申請Green Card 已去到申請良民證,我想早D預備interview 文件,想請問body check 是否要有針咭提供,我呢D 70後當年有針咭的,但事隔多年,已經不見了,那麼怎樣可證明我當年打過咩針?如德國痳疹……

複式洋房

引用:我申請Green Card 已去到申請良民證,我想

原帖由 laurat 於 15-02-21 發表
我申請Green Card 已去到申請良民證,我想早D預備interview 文件,想請問body check 是否要有針咭提供,我 ...
我都係唔見左針咭,良民証之後,佢地會send 封信比你去驗身(指定診所),要打過幾支針,唔記得麻疹定白喉要分3次打,so我最後果支過到黎先打

別墅

回覆:Tricas 的帖子

謝謝你Tricas, 請問你當時做左良民證後要等幾耐通知 body check? 另外是不是 bidy check 左才interview 的?

大宅

驗身有效是半年,即是驗身報告出後六個月內便要入境,而良民證哋會直接交佢領事館,而interview信上也列有你需要的文件,我都是70後,所以我都是提供當年的針卡,而診所會看你們的針卡才告知你要打那些針,我剛剛便完成晒這情序,六月底我便到SF了!希望幫到你

男爵府

回覆:laurat 的帖子

你好!請問你是何時入表申請的?我上年6月正式入表,又係2月有信叫申請良民証,好想知大概要等幾耐會批,因為我一直預計今年年尾前走,怕自己失預算!thx

別墅

BrandonMa 發表於 15-3-3 08:08
你好!請問你是何時入表申請的?我上年6月正式入表,又係2月有信叫申請良民証,好想知大概要等幾耐會批,因 ...
Check PM, please!

複式洋房

回覆:BrandonMa 的帖子

我舊年10月尾叫申請良民証,到依家還未通知body check同interview,希望7月前搞掂,本來預算7月過去,搞埋小朋友新學年入學

男爵府

引用:我舊年10月尾叫申請良民証,到依家還未通知b

原帖由 saucha 於 15-03-12 發表
我舊年10月尾叫申請良民証,到依家還未通知body check同interview,希望7月前搞掂,本來預算7月過去,搞埋小朋 ...
你好!嘩,10月到而家3月都好耐下喇喎!我以為叫攞良民証就差唔多,我2月先攞,咁我可能有排等

首頁

尾頁

跳至