夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人可以教我點先可以對老公唔異神異鬼

呢排我好神經過敏, 老公有少許唔對路, 我就以為佢對我不忠, 如果你地有睇我之前topic就知我點解咁樣, 老公都冇因咁而發脾氣, 只是叫我唔好亂諗, 佢話佢重要take care我同個女一世的, 但我因實在太scare會失去我老公, 因個個女人都對佢特別有好感, 而且我對自己冇乜信心, 有冇人可以點通我呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 有冇人可以教我點先可以對老公唔異神異鬼

不如你搵D興趣班讀下,咁可以打發時間之餘,學下嘢,識多D朋友會令到你無咁容易猜疑老公!

大宅

你唔係咁神經過敏, 你老公見到你咁可能會覺得煩. 可能佢係無野的, 若果真的有野, 唔好俾佢覺得你check緊佢, 或諗佢, 估佢做緊乜. 你自己放鬆d, 同朋友去下街, 學下野, 扮下靚... 或同我o地chats 吓......take it easy.......

子爵府

Wingsum,

將你既感覺同對佢既愛意全部講哂俾佢知...當然唔係兇住佢咁講啦~! :-P 男人唔多唔少都係鐘意老婆夠嗲嘛~~~!!!你既case(怕老公唔要我)我之前都試過~!雖則我地已為人母,但係你仲係你隻佬既老婆嘛~!有時同佢溫馨吓,嗲吓佢鍚吓佢,日日同佢講至少一句我愛你,得閒要百厭啲,多啲同老公玩,融入佢既世界裡面(e.g.鐘意埋佢啲興趣),仲係無安全感既咪番吓工囉~!我次次番工都零舍覺得隻佬好愛我~!!! :-P 因為佢會成日打電話嚟嗲我問我放工未(喂,大佬...家吓先四點咋...),由原本3 times per month( 知咩啦,有一個星期係auntie visit嘛...)變成 4 times per week... 仲要係佢好鬼enjoy好珍惜我陪住佢既時間架~! :-P 你都可以試吓~!!! :cry: 依家我無工做(噚日俾人撬走咗)...我都係時候再搵番份工先...不過依家真係對老公好有安全感,放心哂... :-P

不過切記唔好搵得佢咁密,唔好問佢咁多嘢,否則隻佬一定覺得你好煩(:cry:我試過因為咁而激親老公仔...),反而你咪鬼緊佢,同朋友出街時如果佢問你同邊個朋友去街,你就講吓笑咁:"你咪理啦!我同女朋友去街~~~!!"但講呢句時切記要笑,否則老公真係以為你出面收埋隻婆/佬...有時兩公婆間唔中互相百厭吓講吓笑玩吓都幾好架~!!!

複式洋房

Bandband,

你嘅advice我全部一向都做開, 鐘意老婆夠嗲, 有, 鐘意埋佢啲興趣, 都有, 佢好鐘意玩功夫, 我周不時同佢切初下既, 我是有返工的, 我都覺得有D記"talk"會冇咁容易亂諗嘢, 我已又玩yoga又要準備考試, 但仍一有gap就諗唔好嘢, 可能我唔係afraid我老公, 而是D女人.

子爵府

Wingsum,

都唔驚得咁多喇...我同你差唔多,有時都幾神經過敏,但係我會同自己講,驚得幾多吖,倒不如趁依家隻佬仲對自己好好,我咪好好珍惜呢段日子,盡情去享受,到時真係俾fox lady撬咗老公去先算啦,人要變心要走點都阻止唔嚟...惟有自己依家做好好老婆本份,氹多啲老公開心,等老公都覺得自己都好幸福,唔需要出去瘟女,自己有個大好家庭,自自然然就唔會咁輕易親手破壞佢,就係咁囉.總之,當自己亂諗嘢嗰陣,就即刻走埋去嗲吓老公鍚吓老公,如果响公司,咪打個電話嗲吓老公話好掛住佢,想聞吓佢陣味,想攬住佢囉~!佢實冧架~~!!呢啲係兩公婆既情趣,唔需要怕羞,再者,佢受既話,你都會安心啦~!

首頁

尾頁

跳至