想生BB

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 驗孕棒邊隻準 之 結局篇

各位姊妹,

係幾經波折之後, 我終於confirm bingo 啦!

話說之前睇醫生check左話無. 隔幾日我越諗越唔忿氣, 於是上星期六買左2支唔同牌子既驗孕棒再驗, 2支都係positive. 0甘我禽日咪再去醫生到check囉, 點知都係話無.

把鬼火, 我今日走左去睇婦產科醫生, check小便話有, 跟住仲照埋ultrasound. 不過個胎太細, 要照陰道ultrasound先睇到. 好細粒, 醫生話係胎包, 要遲多1-2星期先睇到心跳. 希望小B健康成長, 可以快d睇到佢就好啦! :-P

Anyway, 好多謝你地一路支持我呀.

別墅

Hi YuYuMother, Congratulations! I am so happy for you. Take good care of yourself and remember to keep us updated how things go. I wish I could get pregnant soon. Envy you so much.... :)

子爵府

YuYuMother

HOORAY!! 恭喜妳ar!

男爵府

YuYuMother,

恭喜晒妳呀!!! 祝bb 健健康康地成長, 等妳可以快d 睇到佢!!!

~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

子爵府

2024年龍年勳章

YuYuMother

恭喜妳呀, So happy to hear this news....你要多休息呀, 祝bb 健康地長大...

大宅

YuYuMother,

Congratulations! Take care yourself.

May God bless you all.

民房

Yu Yu Mother,
恭喜你呀, 要多多保重, 小心d....
我都想要bb呀, 但試左幾個月都未bingo, 唔知係咪成日"瀛"住呢, 覺得今個月有d唔同, 而我今個月都未到架, 請問你初時有左, 有冇覺得自己有乜唔同架???

大宅

Davie,

剛剛有0左,個食道好古怪...好似想嘔想嘔?胸好似再度發育,還有個肚早上看起來漲漲地,我現在就是有這種感覺!!想嘔又嘔唔出~~

大宅

YuYuMother,

恭喜晒妳呀!!!醫生有冇講你個bb第幾周

民房

Suki,
恭喜你呀, 你而家有左幾多個月呀??
我都有咁既情況, 但我岩岩今日先係m到既第一日, 如果呢幾日都唔黎m, 咁第幾日先可驗孕呀???

水晶宮

各位姊妹,

好多謝你地呀!

Davie,

我最初覺得兩邊(大概卵巢位)成日扯住扯住. 其他都無咩唔同. 因為我無嘔 - 今次同上胎都無, 個胸又未脹, 所以最初真係好難分辨. 而家個乳頭有d痛, 成日眼訓, 同埋成日好肚餓. :-P

水晶宮

SUKI_C 寫道:
YuYuMother,

恭喜晒妳呀!!!醫生有冇講你個bb第幾周

SUKI_C,

我而家大概5週到啦.......

水晶宮

Davie 寫道:
Suki,
恭喜你呀, 你而家有左幾多個月呀??
我都有咁既情況, 但我岩岩今日先係m到既第一日, 如果呢幾日都唔黎m, 咁第幾日先可驗孕呀???

Davie,

其實你M應黎但未黎0個日已經可以check. 不過每個人既case都唔同, 如果你唔係好心急, 可以等多4-5日先驗都未遲丫.

大宅

YuYuMother,

我剛剛用dotest~~結果係陽性反應,我最後m到24/3,遲了一個月後,其實我有作嘔及暈的感覺,最覺自己要小食多餐,好快想食野肚空空就想嘔>>跟住食食下未到一半就食唔落...其實真係好難頂,要到4個月後才有好轉﹗ 我和你的預產期會唔會差不多 好心急...

大宅

Davie,

我未正式睇婦科醫生,所以未知個胎有幾大,只是初步測試程陽性反應,要睇正式醫生才可作實﹗另外我也覺YUYUMOTHER講得0岩,邂小小先做TEST,約一星期後,不過現在也應該注意下自己飲食。

民房

你地好, 我明白啦, 不過我......今個月黎左啦, 好失望呀 :-(
我諗要等下個月先有希望ru.....不過多謝你地比左咁多意見我呀.....我會再努力架, 你地小心身體呀..... :-P

民房

Congratulations to all who are bingo!

My last M was April 16 but the M hasn't come yet - 4 days late. My cycle is usually 28 days. I had the urine test yesterday. It showed -ve in the first place but strangly the vertical line showed gradually after 45 mins. Can anyone know what is the reason.

Many thanks.

水晶宮

Hi! Lori,

Women got HCG in their body even they are not pregnant. Therefore the line will appear after 30 mins or even an hour, but it does not mean you are pregnant.

You should read the instruction carefully before you start the test.

Normally, you should read the result within 5 minutes.

Your M was late already. May be you are bingo but at the early stage so that the tester could not indictate clearly. You can try again few days later.

If you got the line within 5 minutes, even it is very light, you are bingo.

Good Luck.

首頁

尾頁

跳至