自由講場

跳至

首頁
12345...34

尾頁

大宅

好想同大家分享Manuka honey,如果你地或者小朋友有鼻敏感同氣管唔好,即管試下食Manuka honey,我囡囡食左Manuka honey差唔多有一年喇,回想起上年呢個時候,我仲四圍同佢搵邊個醫生好,就連中醫我都睇埋,因為亞囡好容易傷風,而每次傷風都會鼻水倒流,積左好多痰,但佢又唔識吐,不竟佢只有三歲人仔!每到夜晚大家熟睡既時候,佢咳得特別利害,有時咳到坐左係度,我真係好心痛,有時唸,如果有得揀我寧願病既係我,我相信每個媽媽都會好似我咁唸。。。初時都唔知亞囡有鼻敏感同氣管唔好,每次睇西醫醫生都會開一D擴生素比囡囡食,嘗試問過醫生可唔可以唔食擴生素,但醫生話“因為佢D痰化唔到,如果唔食好容易積住係氣管咁後果就好麻煩” 唉。。。唯有聽醫生話,囡囡食左的確係好番過一段時間,不過好短,因為冇幾耐佢又病番,病情同之前一樣,但我唔想再同佢睇西醫,不竟食太多西藥都有負作用,之後終於同佢去睇中醫,食過一星期中藥,咳係少左,不過夜晚都係冇分別,可能中醫始終都係慢啦!!之後睇過一D website, 話食Manuka honey對鼻敏感同氣管係好有幫助,所以膽粗粗去comvita買一樽試下,雖然係貴左D,(比起一般蜜糖) 起初亞囡都唔很飲,因為真係好難飲,每次都要氹好耐先飲,後來唸到用其他方法比佢飲,例如加入檸檬,或者利賓納,味道差好遠,至少我都接受,日子耐左,見到亞囡有好大分別,冇咁容易病,真係感恩

另外一提,因為之前買honey唔識格價,貴少少都冇所謂,只要對亞囡好就得,但係一樽honey大約食到個幾星期,(因為我地一家三口一齊食)都咪話唔貴,後來聽朋友講有一間online shop訂,平好多,一樣係new zealand manuka honey,而且買滿$400可以送貨,所以試下,我自己覺得同之前買既honey冇分別,我同囡囡食左差不多半年,感覺幾好。。。

希望大家唔好誤會我幫某某公司賣廣告,我只係想同大家分享manuka honey既好處

珍珠宮

BK Milk勳章

想請問你點食法,同埋係邊道買,幾錢,唔該

原文章由 carycary804 於 08-6-4 12:51 發表
好想同大家分享Manuka honey,如果你地或者小朋友有鼻敏感同氣管唔好,即管試下食Manuka honey,我囡囡食左Manuka honey差唔多有一年喇,回想起上年呢個時候,我仲四圍同佢搵邊個醫生好,就連中醫我都睇埋,因為亞囡好容易傷風,而每 ...

大宅

fennieng,

我每日早上用檸檬加一湯匙蜜糖開比佢飲,(檸檬有殺菌功效),我買開Manuka 15+ HK$250 (500g), 我已PM你間online shop..

想請問你點食法,同埋係邊道買,幾錢,唔該<br />
<br />
[/quote]<br />

禁止訪問

大宅

已pm左比你喇。。。

男爵府

Pls. send me information, thanks !

男爵府

麻煩你可唔可以pm埋俾我呀?謝謝!

大宅

已PM..

Pls. send me information, thanks ! [/quote]<br />

大宅

Kailey.MaMa,

已PM喇

大宅

我個囡囡都係食佢, 我食15+, 你呢

大宅

我個囡囡都係食15+, 我買差不多$300, please send me detail, i want to buy it.
佢食左都真係睇小左醫生, 就算睇都係食1, 2次藥就ok
佢以前都有食其他honey,但就無佢羌甘好

男爵府

Would you pls to pm me the informations!
thx!

大宅

hi carycary 804,

可都想知多些, 請 pm 資料給我. Thanks!

原文章由 carycary804 於 08-6-4 13:35 發表
已PM..

Pls. send me information, thanks !
[/quote]

大宅

麻煩你pm埋比我丫!! thx

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 carycary804 於 08-6-4 12:51 發表
好想同大家分享Manuka honey,如果你地或者小朋友有鼻敏感同氣管唔好,即管試下食Manuka honey,我囡囡食左Manuka honey差唔多有一年喇,回想起上年呢個時候,我仲四圍同佢搵邊個醫生好,就連中醫我都睇埋,因為亞囡好容易傷風,而每 ...

hi carycary 804,

i want to get more information for this Manuka honey, please pm me also. Thanks!.

複式洋房

可否pm給我,謝謝

大宅

Lauwing, y_y,pekkle_c123,lemonma,琋琋BB,心心靚媽媽

已PM比你地喇

別墅

Pls pm me the information, thanks!

SirisMama

大宅

已pm比你喇。。。

Pls pm me the information, thanks!<br />
<br />
SirisMama [/quote]<br />

別墅

Manuka honey對鼻敏感同氣管係好有幫助

唔該, pm 比我 ~

原文章由 carycary804 於 08-6-4 14:03 發表
Lauwing, y_y,pekkle_c123,lemonma,琋琋BB,心心靚媽媽

已PM比你地喇

首頁
12345...34

尾頁

跳至