烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人去過紅磡的"詠黎園"食過呀?

唔知正唔正既呢?
有冇乜係非食不可架?
我今晚會去食呀..但未食過..
想問下有冇蒜泥白肉食架?
請比d意見

禁止訪問

Re: 請問有冇人去過紅磡的"詠黎園"食過呀?

複式洋房

YES, 價錢仲唔平喎

0269annie 寫道:
好普通!別期望過高

大宅

其實唔係我想去果度食,係我姑仔話詠黎園正,因為今晚佢同我媽媽慶祝母親節..咁佢話去果度食..我都有所 謂..因為係佢請..
但我估我都要比一半錢囉..唔比好似唔係咁好..
聽左你地咁講,我都唔係咁想去.

大宅

我有一次專登放假去食人地話好好食的擔擔麵,碗麵唔係好大碗,好快就食完,評語係一d都唔係想象中禁好食,我期望大高了, 更加無第二次了.或者有其他野好食,但我唔會再去了,我住葵涌,交通都唔係禁方便.
Christy同Daddy講:Daddy你真係好靚仔! 8-)

大宅

食過一次, 冇乜特別!

男爵府

食過啦冇咩特別..係舊鋪個時都去食過..

大宅

同樣係紅磡,王家沙好十倍.

洋房

仲賴巴閉咁,輪籌...等位...仲要搭 木台。
初開張不久我同老公、囡囡三個人去,我同囡囡去toilet行開佢都唔比位我老公,要我地搭 木台,仲係一張8人 木台 分比3舍客人坐,2+3+3咁,連D 食送 都唔夠位放。
後來王家沙同鼎泰豐開左,依家冇咁得戚lu。

大宅

各位媽咪,

我前日去食左..我又唔覺得詠黎園太差,雖然唔算係好好,但都過得去.....但如果我下次再去,我會試下"王家沙"..

男爵府

因為以前公司近大磡村, 以前成日收工都去"詠黎園"食晚飯. 其實D食物都無mud特別, 唔太差, 又唔係好, 價錢都ok, 但o個陣D環境就好差. 紅磡o個間就未去過啦!

不過佢地都幾巴閉, o個陣成日都有好多外國攝製隊去採訪. 我就見過2次, 我d同事都有見過, 都採訪得幾密架.

我今日食過"王家沙"-香港仔, d食物都ok. 不過我奶奶可能食唔慣, 樣樣都話唔好食.
尤其d"嘉美醉雞", 我奶奶話好難食. 其實如果比起以前食過CWB間369, "王家沙"D食物質數似大家樂>>mass production.

去"王家沙"食擔擔麵要小心order, 好大碗架:-x , 3個人食都夠.

大宅

我都係以前係大磡村時去過....mm....真係唔覺話特別好食, 而且學winwin 323 話齋, 環境真係幾差, 個感覺仲幾污漕o添....可能出o左名, 又有d 明星, 名人幫襯啦.....所以先俾人講到咁好食o卦....

男爵府

好媽媽勳章

我就兩間都食過, 詠黎園就名過其實. 而王家沙我向上星期六食過. 當時就真係唔係太好啦!尢其係個高力豆沙. 簡直係唔得呀!連佢老闆(我諗係)見到之後都話唔收我地錢. 妳可想而知係有幾唔掂. 但我細佬佢話之前佢地食過兩次, 都覺得好好味. 所以我地得出一個結論 --- 平日去就一定好. 但節日就千祈唔好去啦!

別墅

"詠黎園"係幾正,我一去紅磡食晚飯都去"詠黎園",我鐘意食佢其中:"??白肉","雲吞雞"同埋"黃金餅"。依家諗起都想食!

侯爵府

紅磡的"詠黎園" 直情唔得啦
如果冇咁大個名同咁大個NOSE,我都可以詬佢一般

大家有冇試過"九X半"呀,家常小菜幾OK

別墅

我覺得佢未搬到紅磡以前 好食d.

男爵府

我想一問

究竟詠黎園係唔係鳳凰村那一間至係堅

上次我朋友帶我去係吟講

我叫左擔擔麵、水煮牛肉、粉皮等

yummy!!

首頁

尾頁

跳至