嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇媽咪屋企用門欄

屋企用門欄欄住廚房使bb不可進入.有冇媽咪用,唔該比 o的意見,thanks.
Christy
我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs;10個月就識行啦!!!! 7歲啦! 返學好開心呀! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地!  

別墅

Re: 有冇媽咪屋企用門欄

I installed O-3 baby plastic gate which is bought in Jusco, about $4xx.00

別墅

用門欄會好的, 因為bb會對廚房特別好奇, 大人常常在內做野又唔比佢入去. 所以一有機會就想入內看看. 妳又唔可以成日睇實佢, 有時妳都會去下廁所行開下. 而且有時妳會入廚房整下野, 佢會唔之幾時走左入去. 這時會很危險. 而且廚房是佈滿危險物件的地方, 一定要嚴重防範. 到bb大過的, 佢會知道廚房是危險唔可以進入就可以唔使再用.

大宅

You must use the door gate at Kitchen. It is safety for your BB, if you can't take care anytime.
I used O/3 baby. It can suitable for every door.

Angely

別墅

AngelyHo,

係咪用腳去開合?? is it easy to use for adult but baby can not open ??
how much ??
thanks.

Christy

我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs;10個月就識行啦!!!! 7歲啦! 返學好開心呀! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地!  

別墅

It's opened by hand only. Pushing the handle upwards to open the lock and it can be closed automatically.

別墅

THANKS FOR YOUR INFO.

大宅

YES, 自己做O架, 約$50.

別墅

how to made?? what's materials?

等待驗證會員

sa_628,

我都想知點做呀?因屋企廚房門得22呎左右,我搵唔到D甘細既門欄 .

公爵府

Hi, 咁多位媽咪, 我都就來是媽咪, 所以我都就需要加門欄了! 我知道怎樣做會好平(我覺得好過買現成的門欄), 但我未去找材料! 我嘗試下形容怎樣做:-
在左右門邊用釘各加一條鋁條形狀如" [ ] ", 再加一塊木板形狀如" ===== "在其中即成:如此圖" [=====] "! (當然木板厚度要緊貼鋁條 & 唔好之處: 就是要用釘會有釘痕留在門邊)
唔知其他媽咪有沒有其他做法可提供呢?

大宅

will you also use 門欄 to hide the drawers of 組合櫃?

複式洋房

我用0/3 BABY膠門欄, VERY GOOD

大宅

用膠水管做,用膠水連合,但做門扣比較復雜.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我自己做,用亞加力膠板做到大門一樣開關,又可以+d公仔圖像.

伯爵府

I bought BABY STAR 門 欄 a few weeks ago from Wing On. This one is good as you can swing it back from both sides. There are color pictures on the gate so kids can play with it when watching me outside the kitchen.

It costs 4XX, but when I bought it, it's on sale 3xx only.

說明:
自 動 搖 擺 而 鎖 上

任 何 一 方 皆 能 搖 擺

特 設 有 雙 重 鎖 扣

成 人 容 易 開 啟

單 手 可 開 啟 門 欄

兒 童 可 以 把 玩 門 上 不 同 形 狀 的 生 果 圖 案

適 用 於 72 至 99 厘 米 的 門 框

別墅

呀~~~自己做,如果做得唔好會唔會危險??
我剛在荷花買左個。now 半價2xx都幾好

伯爵府

Just want to let you know, my BABY STAR 門 欄 is out of order. I've used it only for 3 weeks, the handle of the lock wa broken. I've sent it back to Wing On for repair. It caused me a lot of trouble.

Abbie_mimi 寫道:
I bought BABY STAR 門 欄 a few weeks ago from Wing On. This one is good as you can swing it back from both sides. There are color pictures on the gate so kids can play with it when watching me outside the kitchen.

It costs 4XX, but when I bought it, it's on sale 3xx only.

說明:
自 動 搖 擺 而 鎖 上

任 何 一 方 皆 能 搖 擺

特 設 有 雙 重 鎖 扣

成 人 容 易 開 啟

單 手 可 開 啟 門 欄

兒 童 可 以 把 玩 門 上 不 同 形 狀 的 生 果 圖 案

適 用 於 72 至 99 厘 米 的 門 框

別墅

我屋企廚房個門欄已經用在四年起碼,我未見過有人去清潔佢,但佢竟然仲好新淨,亦冇壞過. :-P 如果你地新買門欄,可以考慮買金屬做既,會襟用好多.

別墅

2HH,
乜原來廚房個門欄可以用在四年嫁? 太好啦! 你係咪用荷花o個隻?? 佢話係鐵做嫁, 我本來重諗住買膠造o既潻...鐵做應比膠造o既平一半... 鐵做o既會唔會重嫁??

首頁

尾頁

跳至