興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

台灣真的便宜過香港?還是淘的較平?

大宅

台灣一定比香港便宜..
港紙對台幣大約1對3.8,
台版書在港定價是台幣/3, 即已多付25%..
再加上台灣在書局買書, 經常會有75-79折.
所以在港買正價台版書, 是多付了50%左右, 就算有八折都貴左20%

男爵府

回覆:台灣誠品的書比香港誠品便宜嗎?

淘的多數不是正版書。 而且淘的多數是簡體字版。 所以我多數淘英文書。
如果是訂大量就台灣訂直運香港平。
但只買幾本就搵香港的台灣書店買會好啲。

翡翠宮

如果簡體書就肯定內地平,去amazon.cn或者當當網買都係正版。

大宅

lyh80115 發表於 15-2-25 18:42
如果簡體書就肯定內地平,去amazon.cn或者當當網買都係正版。
當當網買正版都係簡體 wor.....

翡翠宮

引用:Quote:lyh80115 發表於 15-2-25 18:42 如果

原帖由 syschan 於 15-02-26 發表
當當網買正版都係簡體 wor.....
當然,當當網係内地網站嘛。其實呢兩個網站都有港台書同英文書賣,但應該貴過香港居多。

大宅

Silently 發表於 15-2-25 16:41
淘的多數不是正版書。 而且淘的多數是簡體字版。 所以我多數淘英文書。
如果是訂大量就台灣訂直運香港平。 ...
香港的台灣書店...

may I know where are they please...?

thanks.

複式洋房

Silently 發表於 15-2-25 16:41
如果是訂大量就台灣訂直運香港平。 ...
我都想知香港邊到有台灣書店台灣誠品係平d呀我之前都買左幾本~

子爵府

引用:台灣真的便宜過香港?還是淘的較平?

原帖由 Santorini1314 於 15-02-24 發表
台灣真的便宜過香港?還是淘的較平?
Buy at tw bookstore via web. Then send to ur hotel in tw. This should be cheapest

複式洋房

畀面勳章

邊度有?

複式洋房

租金、工資再加運費,香港怎可能平過台灣

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

想買台灣出版的書可以去城邦, 灣仔東超商業中心.
現在個優惠買10本有65折, 我覺得仲平過去台灣買, 但優惠去到3月底.

複式洋房

抵啊,我見博客來做緊免運費,好多書7 折,但好多限制又冇庫存,thank you

首頁

尾頁

跳至