自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

兩歲小朋友要睇,邊位有愛心同細心啲?

大宅

回覆:請問有冇睇過劉惠心or張虹莉牙醫?

我女最近睇左尖沙咀張婉雯 醫生 細心又 好有愛心!

都係兒童齒科

http://www.edr.hk/dentist/info/cheung-yuen-man-a

大宅

我女女差不多3歲

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

睇過張,不是愛心問題,而是收費不是我們般人能負擔的,(可能是我小朋友牙逐隻計,太多了)

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

引用:兩歲小朋友要睇,邊位有愛心同細心啲?

原帖由 weiqingbing 於 15-02-25 發表
睇過張虹莉,好有耐性同愛心,令小朋友不單不害怕睇牙醫,仲喜歡。向家長解釋詳盡。收費真的好貴,10年前普通 examination 都要 $500

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇過劉惠心超有愛心耐性, 有本書仔睇成個程序會點做, 令小朋友清楚明白唔駛驚, 連姑娘都好有耐性,

別墅

引用:睇過劉惠心超有愛心耐性,+有本書仔睇成個程

原帖由 ac_ca0806 於 15-02-25 發表
睇過劉惠心超有愛心耐性, 有本書仔睇成個程序會點做, 令小朋友清楚明白唔駛驚, 連姑娘都好有耐性, ...
我囡未夠2歲睇劉醫生覺得佢好細心,有耐性又有愛心,好體貼小朋友

子爵府

回覆:熙fi媽媽 的帖子

X2

大宅

我仔3歲(上年)時睇過張虹莉, 2歲幾時睇過普通牙醫...
唔係話普通牙醫唔好, 只係佢地真係無兒童齒科講得咁詳細, 嗰次睇張虹莉檢查加洗牙好似接近一千蚊, 雖然貴, 但我覺得值, 因為佢一次解釋哂我一直既疑慮; 但如果係牙齒既大問題, 我相信收費一啲都唔平, 可以先打電話去問下情況估下價錢先再決定去唔去睇佢~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

引用:我仔3歲(上年)時睇過張虹莉, 2歲幾時睇過普

原帖由 LittleBallBall 於 15-02-25 發表
唔係話普通牙醫唔好, 只係佢地真係無兒童齒科講得咁詳 ...
係呀!咁細小朋友好難張大口咁耐,張醫生同姑娘都好有耐性同辦法。

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我仔3歲(上年)時睇過張虹莉, 2歲幾時睇過普

原帖由 LittleBallBall 於 15-02-25 發表
唔係話普通牙醫唔好, 只係佢地真係無兒童齒科講得咁詳 ...
agree, 阿仔三歲睇佢做基本檢查,服佢,阿仔乖乖擘大口,又有耐性詳細解小朋友保護牙齒知識俾我地聽,超有用。係貴,但真係值。

大宅

回覆:ss_chiu 的帖子

張醫生診所係邊?三歲補牙大概幾錢?謝

洋房

我囡囡就3歳,book左劉醫生6月睇,平時佢已經超細膽,好擔心佢喊爆!
有經驗嘅媽咪,究竟劉醫生點令小朋友張口坐定定?可以分享一下嗎?

大宅

(張)和(劉)都睇過, 個人偏向(張)多D

珍珠宮

引用:兩歲小朋友要睇,邊位有愛心同細心啲? +

原帖由 weiqingbing 於 15-02-25 發表
我兩個都睇劉惠心,非常非常好,唔會叫你做無謂野,如,我仔有兩隻駐牙,睇其他牙醫就叫你補,劉醫生檢查完話唔駛,駐的好表面,而且個兩隻牙有d郁,就黎換

大宅

我只睇過劉醫生, 好有愛心, 環境好舒服, 但......好貴呀! 可能我仔太多蛀牙, 所以埋單$2x,xxx !!!

男爵府

醫生用咩方法令小朋友全定定咁勁

洋房

引用:醫生用咩方法令小朋友全定定咁勁

原帖由 janice1226 於 15-05-15 發表
醫生用咩方法令小朋友全定定咁勁
我都想知丫

大宅

引用:我只睇過劉醫生, 好有愛心, 環境好舒服, 但

原帖由 ak1020 於 15-05-15 發表
我只睇過劉醫生, 好有愛心, 環境好舒服, 但......好貴呀! 可能我仔太多蛀牙, 所以埋單$2x,xxx !!! ...
請問$2×,×××係咪今年個價?有無用鎮靜劑?
我去過第二間睇,佢報個價俾我要$3×,×××,包一個麻醉師,度牙根加牙套及另外4處補牙。

大宅

引用:Quote:原帖由+ak1020+於+15-05-15+發表我只

原帖由 shertam 於 15-05-26 發表
請問$2×,×××係咪今年個價?有無用鎮靜劑?
我去過第二間睇,佢報個價俾我要$3×,×××,包一個麻醉師, ...
個價錢係今年,應該咁講,係數隻補牙+一隻杜牙根+一隻牙套要$18xxx, 但要普通打針落牙肉麻醉去杜牙根。如要麻醉師(即係要落鎮靜劑瞓住做),就要加多幾千蚊,麻醉師費用段鐘計,所以估計要$2xxxx, 最終最終我㨂左打針呢,平啲嘛,但要分好幾次做

首頁

尾頁

跳至