網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平時買開嘢都係用國際轉運, 最近想試吓訂大型傢俬到香港, 上網都唔係揾到好多教學資料,例如點寫收貨地址,如何知道運費多少? 請各位JM 教教我唔該。

大宅

回覆:想淘大型傢俬到香港

金牌何生

大宅

回覆:想淘大型傢俬到香港

我都想不過問題係自己點安裝?

象牙宮

卡樂CHRIS 發表於 15-2-25 23:39
我都想不過問題係自己點安裝?

搵安裝 難過購物.

E+ 我只好 改向 DIY 易安裝 家具. 似 ikea

床. 書桌. 飯桌. 置物架. 電腦椅....etc.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

happytoge 發表於 15-2-25 17:28
平時買開嘢都係用國際轉運, 最近想試吓訂大型傢俬到香港, 上網都唔係揾到好多教學資料,例如點寫收貨地址, ...

"運費" 三个可能性

"運費" 高于 產品價值
"運費" 低于 產品價值
"運費" or = 產品價值

當運費 = 家具價值. 你會怎么樣? 照買?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

引用:Quote:happytoge 發表於 15-2-25 17:28 平

原帖由 333s 於 15-02-25 發表
"運費" 三个可能性

"運費" 高于 產品價值
卡通雙層床賣1w幾,淘寶連運費去到盡都唔駛8千

象牙宮

卡樂CHRIS 發表於 15-2-26 00:20
卡通雙層床賣1w幾,淘寶連運費去到盡都唔駛8千

雙層床 上网 搜下. 唔需要過万.
pricerite ikea DSC yahoo

or you can try
shinway
hopshing

理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至