懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

幾時穿大肚裙

我現在得小小肚, 腰粗左但穿大肚裙又太鬆, 點好呢?
你地幾時穿大肚裙?

大宅

Re: 幾時穿大肚裙

我兩個月已經要著大肚裙,因為我個肚比較大.通常D大肚裙有得教架, 你教緊D咪得囉. 
DEL

伯爵府

好媽媽勳章

我個時大約五個月左右, 因個時開始見肚麻.

等待驗證會員

我由開始都而家都係著褲... 無著過裙.

複式洋房

烏龍人: you can wear pants ga!
I am 15 weeks , I also wear 大肚pants, but top is wear normal ga style but longer d ge top!

男爵府

2011至尊種植勳章

I started to wear 大肚裙 when I was 3 month pregnant, because my skirt/trousers no longer fit by that time. I think wearing 大肚裙 even when your tummy is not too big is good for yourself, because other people will know you are pregnant(not just fat) and will be more carefull with you.

子爵府

我到6個月先至穿大肚裙, 之前仲著緊闊身既橡筋褲, 因為我覺得咁快著大肚裙會好論盡同好肥胖咁!

大宅

我而家差唔多22weeks, 我都會著下大肚裙, 不過因為我個肚細......所以著左都唔係好見肚, 所以我買左d大肚褲著....都幾舒服......你可以著褲呀

男爵府

我兩個月已經著大肚裙, 因為我個肚比較大, 仲有 d 褲唔o岩著

子爵府

畀面勳章

我七個月先著大肚裙, 大肚褲都有著. 因為七個月前個肚都仲好細. 七個月後一飲大肚婆奶粉就勁快大
我覺得幾時著係睇個人size, 總知你覺得冇衫or褲岩著咪買大肚裙或褲著囉. 最緊要自己舒服

伯爵府

我宜家13週,我一有bb已經著大肚褲或者著半截大肚裙,
但我宜家唔會著一條過嘅大肚裙,等到個肚好大先啦 :-P :-P

公爵府

我有咗2個月, 已經著唔到以前的褲, 所以就買咗大肚褲, 但上衣就著返以前那些, 到差不多4個月就著大肚衫同裙. 幾時著, 其實睇自己. 最緊要舒服.

複式洋房

From 15 weeks, when I could not wear any of my skirts and trousers.

別墅

我大約在22Week才穿大肚裙.
因開始個肚大.

大宅

好媽媽勳章

烏龍人,
我現在15w,有時都穿大肚裙,因為實在無衫著,or穿大碼運動褲同鬆身衫!最緊要自己舒服啦! :-P

伯爵府

我就11w5d改著大肚褲, 因為唔想"cool"住bb, 上身一樣, 不過依家13w, 要開始買d長少少同大件少少嘅外套同衫返公, 公司其他department d同事都唔知我大肚, 大肚裙就未出。

男爵府

我依家19w啦..不過我都冇著大肚裙..我只係買o左
D大肚褲著舒服D..上身就買o左D闊身衫著.好似D
娃娃衫都可以嫁靚D嗎....

別墅

咁,我地應該幾時用托腹帶架?
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

首頁

尾頁

跳至