自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

請問邊隻咳水止咳好?many thanks !

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

佩夫人
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

珍珠宮

回覆:咳到甩肺 邊隻咳水好

蛇膽川貝末
very work , 一次見效

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

爸爸話有隻海底椰xx好好,廿幾蚊!

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果你係氣管敏感,有時咳藥水都唔多見效,最好睇下醫生會好D

家家公主    發表於 15-2-27 13:49

男爵府

喱隻好得

侯爵府

上次支氣管炎,咳到cc下,試急支糖漿,大概3-4日見效。

禁止訪問

回覆:goodday 的帖子

伯爵府

引用:請問邊隻咳水止咳好?many thanks !

原帖由 hohobma 於 15-02-26 發表
羊城牌枇杷露,止痕又止咳,10蚊支飲到8次左右

子爵府

要知道自己係邊種咳,我寒咳咗幾個月,試過蛇胆川貝末,佩夫人,海底椰咳水,青欖吉餅湯,全部無效。
反而最近幾日天氣暖返D,咩葯都無食竟然咳少咗。

侯爵府

Only 咳無其他病徵? 中藥

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

本身成日敏感咳
跟著上兩星期流感後就狂咳
氣管好痕chok住咁咳
其實應點分寒咳 熱咳??

大宅

系咪夜晚咳得勁?

子爵府

之前我乾咳唔退,我公司同事買俾我飲,佢話佢由細飲到大,10蚊內有交易

我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

子爵府

Dun洋蔥汁,天然,對我好work.
不妨一試

大宅

我都咳咗兩星期,無痰,大力呼吸時就想咳,應該氣管咳。昨天看政府健康院,佢開支for 氣管的咳水,一食已經感覺良好,但勁眼瞓咖,食了三次左右,今天沒怎咳了。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

只係想止咳的話, 得敏脫超有效, 舊同事賣藥介紹比我, 上次去屈人寺個藥劑師都係介紹呢隻....

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

你要研究自己係咩咳,而家屬咩體質,先可以對症下藥!
我媽都咳到嘔(真係多痰狂嘔),咩咳水都無用,
原來佢係氣管敏感加胃酸倒流,所以係要食氣管加胃酸藥!
估唔到胃酸倒流都係咳的原因,所以要問清楚醫生!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4473628

男爵府

非洲海底椰標止咳露(好似係)

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:請問邊隻咳水止咳好?many thanks !

原帖由 hohobma 於 15-02-26 發表
睇醫生先

我上次咳到食乜嘔乜

首頁

尾頁

跳至