論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽咪我想問下你地個工人現在人工是多少!

我知有人係用平價工人?咁係幾多錢,
因我想請工人呀!
咁平價工人做野表現係唔係真係好差?
Thanks!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 各位媽咪我想問下你地個工人現在人工是多少!

如果可以,點解唔俾3270? 免得第日俾人告,無謂以身試法,仲煩!!

別墅

it is against the law if you not paying the statutory minimum ie $3,270 also the said sum is set out in the contract signed

侯爵府

請平價工人, 你第一次要比萬幾元的agency fee, 同埋d印印通常係未出過國的. 不識講廣東話, 好多電器都不識用.

除返開條數同正價的差不多, 何必比痛腳個印印捉住黎告你?

大宅

$3,270, 唔怕一萬至怕萬一, 費事惹麻煩!

大宅

$3,670,放足假.

水晶宮

2019新春慶豚圓

me too

ballpen 寫道:
$3,670,放足假.

大宅

HK$3270-
:-D :-D :-D

男爵府

3270 too, 但由於佢 "初黎步到" 既關係, 佢同agent 有不成文規定, 協議左係一個月放兩日假, 頭一年冇勞假, 第2年都係一個月放兩日, 但有勞假。 但如果續約的話, 就要放足一個月4日加勞假。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

好媽媽勳章

HK$3270, but I pay her HK$3300.

大宅

3400+400 政府稅

洋房

想問問除左比$3270之外重有無其他費用要比嫁
因為我想請個賓賓

複式洋房

多年曾聘用平價印僱,她除了對囡囡有爱心外,其它一無是處,懶惰。污糟等。约滿後轉用正價賓賓,更體會到兩者分別,現在的賓賓合约將到期,己計劃付$3,350給她

大宅

$3270 on the contract.
But we give $3500.

首頁

尾頁

跳至