家事百科

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

Re: 白色梳化成張變黑....

siukitma,
因為o個舊野係一路抹﹐一路甩D粒粒出來﹐最後成舊無曬。

大宅

"激落君"真係好神奇, 上星期日唸住去日本城買嚟試試啦 ! 點不知真係好好用, 用完後, 張梳化有 80% 回復新買回來咁, 真係好多謝各位媽咪報料. 如果唔係都唔知點清潔好.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我禽日買左 $22.9 果隻, 真係好勁呀, 依家 我張米色 sofa , 變得白雪雪喇~~
謝謝介紹呀

洋房

my sofa is 米白, can work ???

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我張 sofa 本來是米色的, 但用左幾年, 黑蚊蚊了, 但用左呢隻野之後, d 千年污漬都可以起到出黎, 真係"掂"呀!!

siufeyfey 寫道:
my sofa is 米白, can work ???

子爵府

Regret that I have not read this message earlier. Let me try to buy this magic block to try sin.

many thanks for the info.

男爵府

有無人可以再形容下"激落x"個樣係點架, 我前兩天去了日本城, 個阿姐拎出黎$10(好似只係一舊綿), 又有些其他款, 都唔知自己有無買錯, 我好想試下呀, 唔該晒.
:-D

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

係好似海綿咁架, 買大舊 d, $22.9 一張 sofa 抹哂, $10 一舊唔係好夠用....

珍珠宮

2024年龍年勳章

tokyleung 寫道:
有無人可以再形容下"激落x"個樣係點架, 我前兩天去了日本城, 個阿姐拎出黎$10(好似只係一舊綿), 又有些其他款, 都唔知自己有無買錯, 我好想試下呀, 唔該晒.

Bingo!

子爵府

I just buy from Jusco, the price is $12.9 but it include 2 pieces (1 large 170 x 30 x 42mm & 3 small 40 x 40 x 32mm), quite cheaper than Japan Home.

洋房

HI,

我用左啦.但係張梳化噁晒色無光澤,你地有無咁既情況?如有,點解決呢?

謝謝!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

用碧麗珠啦~~

傻妺2 寫道:
HI,

我用左啦.但係張梳化噁晒色無光澤,你地有無咁既情況?如有,點解決呢?

謝謝!
~~

大宅

睇完大家留言即時今日走去買左舊用,真係好勁呀!我張卡奇色梳化變番白白淨呀!真係唔敢相信,我媽咪都話好神奇呀!不過我都覺得抺完後張梳化會「亞」色D,所以要用碧麗珠抺番咁就正晒!
妹妹七個幾月,重21磅

民房

又真係幾好用喎!多謝BK媽媽好介紹!

民房

用濕布加潔而亮用力抹,我用過ok

男爵府

畀面勳章

我都買左來用, 真係好好用, 多謝晒報料既媽咪^-^

大宅

我用完張梳化好乾淨,但係真係啞晒色,所以我之後用碧麗珠抹佢,但係都無之前咁"令"身

大宅

由 小合 於 2004-05-25 22:57:35

我用完張梳化好乾淨,但係真係啞晒色,所以我之後用碧麗珠抹佢,但係都無之前咁"令"身

我之後用左碧麗珠抺左幾次都覺得硬係差少少,所以改用打汽車真皮坐椅個隻「立」,抺完會好「令」好多架。
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

bullbull:

係咪咩牌子都得架?因為我架車唔係皮座椅,所以未用過~~~ :-P :-P :-P

男爵府

唔好意思搭搭訕...
我睇到個題目,以為係要由白變黑,黑到令果種,好奇入來睇睇 :-P
我唔識"激落君",不過識"碧麗珠"
有做開酒店housekeeping朋友告誡,千其唔好用"碧麗珠"抹真皮梳化,會令真皮表面龜裂。
我之前張梳化一向教賓用開清水抹,咁多年都冇事,換左個新賓,佢懶叻,自把自為走去買支"碧麗珠"抹,發現佢咁做,已阻止,佢唔聽繼續用,唔夠3個月....唔換唔得(之前張梳化雖然舊,但d皮仲好靚)...加埋其他野...個賓都唔換唔得
My little Son

首頁

尾頁

跳至