美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

救:暗瘡好困擾我~~!!

我今年22歲,未生bb前暗瘡都係間唔中先出一兩粒~~
有左bb後,開始一發不可收拾~~
什至成身都係,人地話係胎毒~生完會無
事實生完之後我身上o既瘡瘡無晒~~
但面上暗瘡依然好多.
因為此我好自卑~~
生完個樣已經好殘~~
皮膚好差~~
有人話睇中醫可以內外治療.
咁睇一個療程要多少錢呢~?
請問各位有咩好介紹呢~?
唔該~!
心煩人
bb2002

複式洋房

Re: 救:暗瘡好困擾我~~!!

我曾看中醫醫暗瘡,齋煲藥飲(可以響佢度煲埋),無開藥膏搽,但效果幾好,現在我暗瘡好了,就間唔中去看一兩次調理下。我見很多人也就找他醫暗瘡,不過他其實是甚麼病也看的。

他的舖是在北角區的,如果你有興趣,我可pm資料你。

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

點解唔睇西醫-皮膚專科呢? 即時見效, 我睇開的是在銅鑼灣, 佢地有齊晒洗面奶, 塗面的藥(消炎,去印), 內服的藥(因你可能是內分x失調)... 包你藥到病除啦, 又係專業, 我見有好多後生仔--大人--> 男人都去睇, 又有些小朋友去睇濕疹, 總之就唔差, 佢的收費是第一次比齊藥就貴些, 回去覆診就便宜些。
梁媽媽

複式洋房

西藥醫皮膚來來去去都係食類固醇,
一食就永遠食否則復發,
我有個friend皮膚敏感每個星期成700蚊係咁睇完又睇,
無得斷尾,唔繼續睇又唔得,
叫佢轉中醫已經醫唔好因為食左幾年西藥食純晒,唉∼

大宅

粱媽媽,swany,
好多謝你地o既意見~!
swany:
北角太遠了~
我住元朗~
而家我嘗試下搵就近o既中醫館~
ths~!

大宅

或者你試下綠豆煲老鴿,連續煲一個月(隔日飲一次),可以清到D暗瘡架。因為我以前讀中學都比人叫暗瘡怪可想言知係幾犀利。跟住我媽媽就煲左哩隻湯比我飲,連續隔日飲左成個月就見效,粒粒冇晒,皮膚滑番(因為我當時堅持就算幾癢都唔抓,所以現在冇暗瘡印)。而家同朋友講番起都唔信我以前生過好多暗瘡~~連做facial個小姐都話我而家皮膚幾好!
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

e~咦~~
好似好掂wo~~
ths~
我都會試下~
呢個方法比起睇醫生便宜得多~

大宅

我最近係下巴位生左好多暗瘡, d暗瘡好大同埋好痛的, 摸落去仲好實tim, 而且谷好耐都谷唔爆, 如果唔攪佢, 佢就會隔好耐之後就謝左, 不過係同位置就會摸到有粒野係裡面好似未清甘.....

我想問呢d會唔會係內分秘失調而引致架呢 ? 定係同月事有關呢 ?

大宅

我上年年尾開始又係生左好多暗瘡係下巴附近, 我都係選擇左睇中醫,雖然中醫要比較多d時間先至睇到個效果,不過有時d野都急唔黎;我記得我幾年前都有過咁既問題,當時我選擇左睇西醫,不過佢都唔係即時冇哂,事隔幾年,D暗瘡又出返黎,so我覺得中醫先至係治標治本既方法.
個中醫話我係M果方面既問題,佢只係睇症and開張藥方俾你自己去執藥,執完藥我爸爸日日都幫我煲,連續咁飲左三四個月,D暗瘡已經冇哂,只係得返D印,我知道D印冇咁快會好,唯有慢慢黎,不過最開心既係今次睇中醫,連西醫話冇得醫既背脊暗瘡都冇哂,又係得返D印,今個夏天我終於夠膽著D露背既衫勒,之前果幾年,點搞都搞唔掂我背脊D暗瘡,成個人真係好down,好唔開心,估唔到今次睇中醫,冇諗過背脊D暗瘡會同塊面D暗瘡一齊冇埋,真係好開心!!
所以我建議你都係去睇中醫醫暗瘡好D
我都知道係街度睇中醫連埋煲藥好貴,因為我之前都係咁,不過可以問下D朋友,有冇D相熟既中醫,睇症之後自己去執藥and煲,咁咪冇咁貴囉,自己去藥房執藥都係十幾蚊一次藥之嘛! 希望大家D瘡瘡可以快D好返啦!!

複式洋房

littlechan,

我都係中醫睇好,極力推介!

而加都係剩下d瘡印,有無方法去印 ?

民房

民房

bb2002,

你知唔知元朗個間美侖藥房?佢有一隻中藥醫暗瘡好好架,我以前都係好多暗瘡,都食好左幾個月啦!你可以去睇下!

民房

重有,佢個度都有去印膏賣,幾work架,最緊要佢都平!80蚊

大宅

maybe個人問題啦,我都試過去美侖買果隻藥同埋藥膏,不過對我黎講唔係好work囉,反而仲嚴重左;
不過anyway每個人體質都唔同,可能我體質接受唔到隻藥啦! :-P

大宅

diamond22 寫道:
bb2002,

你知唔知元朗個間美侖藥房?佢有一隻中藥醫暗瘡好好架,我以前都係好多暗瘡,都食好左幾個月啦!你可以去睇下!

diamond22:
ths~!
但呢隻藥適合餵母乳o既mami嗎~?
本人正是~不過bb食人奶次數少左好多~
我都係想去暗瘡+去印~
有時o係同一個位出返同一粒暗瘡~~
如果成日洗面又會有好多面油~
有時d暗瘡出o既位置出得好衰~
好似......眼下面,眼尾(wow~~好宵魂唷~~!!)
咀上角,咀下角~~等........
退左有印~~好似粒痣~~好煩~~

呀~你可以pm個地址比我嗎~?
因為我唔熟元朗d地方~ :-P
ths~!

民房

littlechan,

咁你食左幾耐?咁你而家好番未?我都食左6樽度!

bb2002,

我pm左你啦!

大宅

Dear diamond22

Sorry呀, 我食左1樽咋, 不過發覺冇效就唔食了
後來我轉左去睇中醫, 而家好返哂了, 得返d印囉!
不過我都想試下你講果隻去印藥膏, 你用過係唔係真係得架?? 幾多錢呀??

民房

如果去印用個隻去印膏啦,80蚊,好work!

洋房

我背隻又係勁多瘡架....
好番之後又生過...搞到個背隻而家花晒~真係可憐!><"

複式洋房

80蚊去印膏邊度有賣 ?得元朗有賣 ?好遠水路喎。

首頁

尾頁

跳至