自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:而家唔即,幾年前去覺得佢地真係超粗魯,行

原帖由 小路 於 15-02-28 發表
而家唔即,幾年前去覺得佢地真係超粗魯,行路成日撞開你!
係\"而家唔知\"

男爵府

回覆:首爾嘔心之旅

我剛從日本回來,途中遇見d韓國人都係勁無禮貌的,開頭仲以為係強國人。。原先年底打算去韓國,而家

水晶宮

引用:今個新年去了首爾幾天...每天也見到D 阿叔

原帖由 SCCCS 於 15-02-28 發表
今個新年去了首爾幾天...每天也見到D 阿叔係地上吐口水...吐痰...
旅遊區還好...住在東大門附近...基本上行 ...
好耐好耐之前去個同部分jm感覺一樣,啲人粗魯鍾意推推貢,仲1以為而家新一代會好啲

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

SCCCS 發表於 15-2-28 01:34
今個新年去了首爾幾天...每天也見到D 阿叔係地上吐口水...吐痰...
旅遊區還好...住在東大門附近...基本上行 ...
上年同朋友去內臟山睇紅葉....人多都預左...但d韓國阿珠媽會一路行一路開大聲d音樂...講野又大聲...
搞到個山好嘈...而且佢地持住自己係長者成日推開d路人....

所以呢個國家...去過一次就好夠喇...

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

姬絲丁Ding 發表於 15-2-28 08:34
去埋日本,你就以後都唔會踏足韓國
早幾年去日本,
見到d男人周街小便
印象大打折扣

公爵府

我十年前去韓國,試過係間店舖被韓國男人(後生架)推,所以感覺不好

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

之前我跟團個導遊同我哋溫馨提示韓國人會撞開人,叫我哋不用介意。

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

十年前跟團去韓國,個導遊已經講韓國人唔會讓路,自己要識避.

估唔到十年後都係咁

子爵府

00年去,到咩樂園俾人(不論年齡性別)撞到飛起

05年去,無記憶,不想回憶那同路人🙈

08年去,
1)一落機搭巴士去酒店,賣飛阿叔搏懵唔找錢,同佢講完仲掟番d錢俾我,嬲到我屎,旅程一開始就打哂折扣
2)係coffee shop 內坐低食杯雪糕,眼見落地玻璃外的人咩年齡性別行過就spit, 蔚為奇觀!
3)同當時男友現任老公到相機街買相機,俾店主揩油,買完後含冤離場。

總括一說,免得過都唔會再去!

Regards,
Flipflop

子爵府

引用:好多人話韓國其實好粗魯, 只係韓劇美化左

原帖由 wing514 於 15-02-28 發表
好多人話韓國其實好粗魯, 只係韓劇美化左
係,基本上拍出黎唔好咁認真信晒,正如香港電視劇,九成都住大屋,實側九成都住蝸居

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:SCCCS 的帖子

我估係慳電,之前政府叫慳電,入lift等時間制close 門,佢地民族意識強,個個都跟著做

子爵府

引用:Quote:姬絲丁Ding 發表於 15-2-28 08:34 去

原帖由 Hugo0804 於 15-02-28 發表
早幾年去日本,
見到d男人周街小便
印象大打折扣
我都見過日本男吐口水

子爵府

其實韓國人同大陸人冇乜分別

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

iluvmeeself 發表於 15-2-28 08:54
我果次住東横inn...

早餐排隊拿食物時,咁啱企左係近 kitchen 門口,個 kitchen亞豬媽用佢個大托盤隊我條 ...

去日本最鍾意住東橫INN, 雖然房細細, 但麻雀需少, 但五臟俱全!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

啱啱去完,導遊話而家唔同,以前d韓男好大男人,後生呢代已經唔係,結左婚男人全部人工都要比哂老婆

大宅

我新年都7大1小自由行去首爾,佢地地鐡D𨋢真係廢架,㩒關門掣係冇反應,入左𨋢除左㩒樓層外,就唔好㩒其他掣,等部𨋢自己閂門,越㩒佢越唔閂門,好白痴架!!
有一次我奶奶「多手」想㩒關門掣,俾個阿豬媽推開佢隻手示意唔好㩒呀!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

日本最慘係幅射影響左,唔係真係好好玩

珍珠宮

前幾日我坐船去大陸, 排隊過香港海關時, 有幾個韓妹一起打我後面個C奶尖, 佢地仲唔知自己唔啱, 仲想行前D打我尖

我見佢地用韓國PASSPORT
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

男爵府

呢D係人地既文化

複式洋房

引用:我果次住東横inn...早餐排隊拿食物時,咁啱

原帖由 iluvmeeself 於 15-02-28 發表
我果次住東横inn...

早餐排隊拿食物時,咁啱企左係近 kitchen 門口,個 kitchen亞豬媽用佢個大托盤隊我條 ...
講得好!

首頁
34567...12

尾頁

跳至