心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你地有冇人同另一半番工時間調轉嫁????

即係一個番朝早,另一個番夜晚呀???
可唔可以分方享感受呀!!!!!!!
PLEASE!!!!!

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 你地有冇人同另一半番工時間調轉嫁????

試過有一段時間我老公返夜間的士, 我地寫紙條,沙士之後佢無返, 反而有時會鬧交,但係我個變左多野同個老豆講 :-P
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

別墅

有呀!!! 我老公做服務行業架, 我就做寫字樓, 佢得閒時我要返工, 我得閒時佢好忙.....唉....逢年過節我好有 mood 想同佢出街行下湊熱鬧, 等佢鬼頂咁耐放工返到屋企又經支力到成隻死狗咁, 又唔忍心夾硬要佢出去, 更加唔可以自己出去由佢係屋企, 好冇癮架, 不過冇辦法啦, 鬼叫佢係自己 honey 咩, 佢都好慘架!!!
枯藤老樹昏鴉, 小橋流水人家, 夕陽西下, 斷腸人在天涯.

大宅

我都係呀~~老公返輪班工作!!!每個月只有一星期晚上才可與我吃飯,其他時間都是返工啦,亦有一星期晚上只有自己睡覺(呵...感覺不錯啦...冇人同我爭被)!!!

伯爵府

因為我想出番黎做工,而我一定搵文職,而我老公可以搵夜晚工,佢日頭揍bb,而我就夜晚揍,我想睇吓呢個方法可唔可行,因為我地唔放心比工人揍.........................
請各位比d意見我啦!!

男爵府

我同老公返工時間直頭唔同, 佢開車房好多時半夜2,3 點, 我返寫字樓架

伯爵府

都有架,我返寫字樓工,但我老公就間唔中要調夜班囉!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

奀豬mami~~ 寫道:
因為我想出番黎做工,而我一定搵文職,而我老公可以搵夜晚工,佢日頭揍bb,而我就夜晚揍,我想睇吓呢個方法可唔可行,因為我地唔放心比工人揍.........................
請各位比d意見我啦!!

奀豬mami
咁你要有定心理準備大家都會好累的,不如你睇下奶奶或媽咪可唔可以幫到手!!!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

奀豬mami~~

你老公如果返夜,朝早咪要訓覺囉,點睇bb呀?
我老公有一段時間開夜更的士,佢朝頭早訓,但係點都無夜晚訓得咁好,好多時都唔夠精神,好辛苦! :-(
或者你睇下有無親人可以幫你手,又或者搵保母湊

別墅

我同我老公都是在同一間公司工作,我就返8-5,佢就需要輪班,有時返早有時返通宵,雖然都已經有4-5年時間都是這樣返
工,見到佢做完通宵,一定會訓到隻豬一樣,再返多幾日,
連時間都錯晒(有時差),當放假時早上就訓晚上就好精神.

首頁

尾頁

跳至