媽媽會所

跳至

首頁
12345...52

尾頁

大宅

2002年7月BB (Part 7)

A&Z, 揚揚豬近況:
佢而家日食五餐, 三奶兩粥, 無咩特別鍾意食, 勁鍾意玩, 只要一起身, 睜開眼就要搵野玩, 最鍾意開櫃門, 尤其鞋櫃, 又鍾意推

大宅

Re: 2002年7月BB (Part 7)

irene & karen,

hehe 上回講到踩場,
咁係咪有得踩場同食冰冰ja唔好引我波

珍珠宮

J ma

你幫我問下
係咪carmen

carmen唔該比多次YWCA係窩打老道個pg 電話我
你覺得pg好唔好

男爵府

hi,
睇下我可吾可以做part 7第一位吹水媽咪先。

小合,
當媚媚仲係諗緊放個女係邊到讀書,你lee個朋友就撥散哂幫佢搵料,夠哂friend dor,識得過。至於kinder料我都係由karen處得知也去考過果間幼稚園但應吾會係果度讀,因為九月開學時我地將move出九龍,所以讀書地點會係出面。
傲凡哥單野遲下至會應,因為我要趕喂奶...............

jasonma,
衰鬼,吊我條筋仲以為有咩筍野報告?食冰ok咪一齊lor,反正多d bb一齊開心d,irene suggested既22號我吾ok,因我會同工人慶祝birthday兼同mami出城yard buffet一獲過 N 29號都not ok我會同mom in law食牛一飯,暫定其他時都可以,你地不妨夾下d timing,tks!

karen,
來我house no problem,不過事先聲明無咩招呼N地方淺窄,至緊你地吾好嫌棄!

jc

大宅

jc,

如果夾啱時間,我又要去你屋企玩,多我一個都唔係好多姐~~ :-P 我上個月都搬左law~~

jm,

係bk度我問一位媽咪拎咗個麻雀game玩﹝我本身唔識玩架,冇聊就問人拎law:-P ),唔知你有冇,如果你要你比你既貓貓我,我send比你丫~~

大宅

小合,

估唔度傲凡仔人仔細細,個自尊心就咁大,其實你既出發點冇問題丫,你都係想教好傲凡仔啫,你可以試下抱開下傲凡仔去另一度玩,不過,佢地lee個時期係咁架la,heihei都係好鍾意亂咁攪野,又係表哥一黎就鍾意搶野黎玩,不過佢個腦只係記住d蝦蟆小事﹝記住d食物﹞。所以,好快就冇事又玩過~~我諗如果傲凡自尊心咁強,你都係諗下用另一個方法先得la~~

複式洋房

ting wai,

ywca 係婆婆帶sonia 返, 所以我都唔知好唔好, 同上次ywca裝修, 好大天拿味.

jc,
gathering 預我一份

jm,
報料未, 有新料電我, 好痕呀, 好痕呀 :-P :-P

大宅

小合:
唔好咁唔開心啦,你跟本都估唔到傲凡會有咁大反應,換轉係我我都估唔到,我諗傲凡仔可能係嚇親吓發惡夢啫,咁今日傲凡仔仲有無嬲呀?其實孖b都會咁架,一有其他小朋友黎屋企同佢地反嘅時候,佢地好似有自己另一個空間咁,唔比人搞佢地d玩具,又唔同人地反,人地一攞佢地d玩具時佢地就會大喊,我同佢地解釋好多次叫佢借比哥哥姐姐玩一陣佢地都唔肯,要我同佢地講話媽咪下次買過新先ok.

大宅

jc:
咁你幾時得呀?我hubby22~31放大假,是但一日啦.

大宅

小合:
有樣野唔記得話你知,其實我都覺得自己傷左大孖個心,話說有一次佢半夜起身,咁我由得佢啦,點知隔左一陣佢要落床反,咁我唔比,我就同佢講話daddy妹妹都覺覺豬唔好嘈醒佢地呀,不如你都覺覺豬啦,佢唔肯仲喺到大叫,差d嘈醒妹妹,咁我就鬧左佢一句,(你唔訓我唔理你)之後我發現大孖有兩行眼淚流出黎,但又唔敢喊出聲,當時我見倒咁我真係覺得自己好唔啱,我即時氹返佢攬住佢一齊訓.

別墅

jc:
你歡迎就得架呢!你睇下,我一建議黎「踩場」,幾多人支持,你屋企個「電冰箱」夠唔夠大放咁多杯冰呀? :-P :-P

我建議不如 26 may,那天是公眾假期,你點睇呀?

我霸個頭位先! :-P :-P
jc新居party:
1)karen

小合:
傲凡可能只係掛住自己同堂哥“返”果陣,得唔到自己想要d野唔開心

大宅

lavender,

我PM左隻貓貓比你,你check下ar, thank

大宅

karen,

我止左少少痕咋,擒晚都反到成12點幾,
我發覺係心隱唔反個心就"籮籮戀"... ....
今日再好d因為有人借左部電話過我得閒就打幾舖好過無啦

大宅

Jm,

我第一次send比你,send唔到,再睇你隻貓貓,唔知係未唔見咗條尾呢~~﹝即o係係 .com後面,留咗hk lee個字←我諗咋﹞你check下收唔收到la~~

珍珠宮

carmicarman

你join 邊個
有個係西人教wo
婆婆都攪掂???!!

why 裝修咁耐

複式洋房

tingwai,

3點個班, 白西人教, 有時係個黑色西人, 有d 其他mama幫手, 白西人好d, 婆婆話4點個班好d, 因不用趕下場.

大宅

[size=large]jc新居5月26日(星期三)
1)karen
2)irene 2大2b

男爵府

hi,
因地方有限,雪櫃吾夠放咁多紅豆冰,無計可思下就頭三名mami先來吧,有機會再次大宴親朋,let me say sorry first。:-(

jc

*講明吾係party只係大家見下面、坐坐、聊聊天而已,仲係冇咩招呼果隻。

別墅

jc:
真係唔好意思!攪倒咁揚,都唔知你歡喜唔歡喜
有物「得罪」!唔好見怪!

大宅

lavender:

多謝你回應我呀!我真係要諗下計仔,用過另外一d方法呀!

首頁
12345...52

尾頁

跳至