媽媽會所

跳至

首頁
12345...52

尾頁

大宅

Re: 2002年7月BB (Part 7)

lavender 寫道:
jm,

我貓多次比你la~~你去收la~~如果又開唔到既話,你有冇msn或icq 丫,我用lee d send比你la~

有(msn)呀!不過我要返到屋企先開到波

大宅

all mama,

對住d小朋友一定要平心靜氣先得,
我自問EQ真係高左,
但有時真係激到我屎屎下時,咪自己走入房"炆"自己籮!

大宅

ALL MAMA:
擒日大孖唔舒服同佢睇醫生,醫生話大孖鼻水倒流所以咳咳,點知細孖又發高燒呀,嚇到我"鼻哥隆"都無肉呀 佢擒日下午2:30開始燒(38.5度)食左退燒藥退左,跟住6:00又燒(39.4)我開始驚細孖唔知咩事,打電話落診所問講晒細孖嘅情況比佢知,佢話可能感冒或喉嚨發炎,咁我咪諗住睇吓夜d會唔會好d,7:00再食退燒藥退左小小,但都依然有微燒,之後10:30又發,咁我就同佢沖個溫水涼,點知沖沖吓佢指住個口同我講痛痛,跟住勁喊,仲嘔潻,再同佢探熱,嘩!40.8呀 嘔完後成個人無晒力,我即刻再比退燒藥佢食執野同佢去廣華,去到再探已經退左(38.2),個姑娘同我地講話好多人要等4個鐘先有得睇,咁我咪同佢講話頭先細孖燒到40.8度仲有嘔潻,佢完全唔聽我講淨係叫我喺大堂等,我心諗個小朋友咁細個發咁高燒仲要等4個鐘有無搞錯,於是我同hubby講不如去私家睇,等得黎有咩事點算,跟住hubby同佢講話唔睇,叫佢地退錢,之後個姑娘比左d夜診資料我地,終於就同細孖去左油麻地一間通宵診所睇,好彩個醫生話細孖係感冒,而家細孖仲有燒,希望孖b快d好返啦.

別墅

irene:
唔好咁擔心!大孖同細孖都好叻!佢地會好快好番,俾多d水細孖飲呢!祝佢地兩個快d無事!

廣華都好過份番,咁細個仲發緊燒,都話要等4個鐘,就算無事都等到有事呢!離晒譜! :-x :-x

大宅

棋棋媽咪:
咁都俾你撞到杜比,你都好好野,有時我地搵都搵唔到佢呀!

irene:
細孖點呀?嚇死我咩?40.8度?好高喎?你叫細孖唔駛陪傲凡病病架,叫佢加油呀,傲凡仔都同佢加油呀!廣華咁衰架?你有冇放定d退燒塞係屋企呀?最好用黎退高燒架,尤其是深夜,無得睇醫生都塞住藥先嘛!
佢而家好d未呀?快d報告下近況啦!呢排好多bb發燒呀,小培都好似發燒喎! :-( :-( :-(

大宅

irene:

重乜大家病埋一齊嫁,小培喉嚨炎都未完全好番哂又到耳仔,星期一又要覆診,己經睇咗三次dr.啦!希望傲凡,小培同孖B快D好番

grace
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid225/p5233abcab42a14d0a36e090ffe5201a3/e9121578.jpg[img]

大宅

irene:

諗諗吓無埋由耍等四個鍾,咁細可以有優先權,QE都係咁啦!

grace
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid225/p5233abcab42a14d0a36e090ffe5201a3/e9121578.jpg[img]

大宅

醒目開學勳章

irene,
細孖退燒未?希望佢快D無事!
大孖鼻水倒流咳咳,onon也試過,
除左食藥外,仲要注意打側訓,唔好仰臥,
而且日頭及臨訓前唔好比佢喊,
否則又會積聚鼻水
日頭唔流出來,你以為無事
點知原來已經儲在鼻樑位置,
到晚上又再倒流過!

總之又要辛苦你了,加油呀!

大宅

ononbaby:

咩有d咁病?鼻水倒流?

大宅

醒目開學勳章

小合,
我以前都未聽過,
係onon幾個月前突然狂夜咳,
睇開果個兒科醫生當普通咳處理,
開咳水同抗生素,
點知愈咳愈勁,而且只是半夜咳,
一晚咳醒好多次,仲咳到"劃"喉嚨,好辛苦!
後來轉睇另一個醫生
才知道是由感冒引起的鼻水倒流,
以下是醫生的說話:

"如果細路仔有敏感(鼻敏感或氣管較弱)便容易出現,
一定要盡快制止和斷尾,
否則怕會變成慣性氣管敏感,手尾便長了!"

所以當時我好擔心,
醫生開了特別的藥丸粉粒(for stop鼻水倒流),
配合抗敏藥水和咳水比佢食,
一星期便好番了!(覆診一次才斷尾)

大宅

ononbaby:
嘩,咪好彩你轉睇第二個醫生?如果唔係onon有排辛苦呀! :-x :-x :-x

複式洋房

Dear all mama:

近掛天氣時熱時涼..
大家bb都要小心身體呀!!
希望傲凡,小培同孖B&jc既b女都叻叻快D好番!!
加油!加油!加油!!

大宅

醒目開學勳章

傲凡,小培同孖B&jc既b女,

[size=large]heiho,heiho,heiho,

[size=large]加油呀!!!

複式洋房

小合:

ma on shan kindergarten info
請check pm

大宅

奀奀:

多謝你的資料,我替媚媚多謝你!
我明天將資料交俾佢,等佢試下!Thanks again!

複式洋房

carman:

我買左6大包呀!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

小合:

得個少少資料
唔使咁客氣啦!!

大宅

奀奀:
你買左六大包咩呀?片片呀?快d報料~~~
你地已經幫左媚媚好多啦,因為佢成日做到好夜,唔得閒搵資料呀,我又唔熟個頭,咪唯有搵你地幫手囉!

男爵府

hi Megumi,
首先多謝哂你 N yr. mom咁friendly既helpful,此生難忘!

果日同你分手後至記得自已為咩吾再問清楚睇e生既information,最後誤打誤撞走去海濤居樓下果間仁安診所睇lor,亞囡食過一次葯水後就冇shu la,但今日又輪到個仔來料所以周身吾得閒,anyway多謝你關心。

jc

男爵府

hi irene,
之前通電吾記得同你down聲,雅培called me delivery加營素奶粉to me on next monday (5/10),買2送2,4 can 900g,$133 x 2 = $266四can,我代keep起,26號見才交給你ok?上次張cupon我未到葯房拿,你自取吧,is too heavy for u to carry so many for one time。

jc

大宅

jc:

點解你有咁好offer,加營素買二送二?我地可唔可以訂?

首頁
12345...52

尾頁

跳至