自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問吓擺滿月酒係咪要正日,定係可以遲幾日呢?咁早一,二日擺又得唔得呀?

Thank you!
我係KaboMa ;-)

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 KaboMa 於 08-6-7 12:47 發表
想問吓擺滿月酒係咪要正日,定係可以遲幾日呢?咁早一,二日擺又得唔得呀?

Thank you!

唔一定擺正日, 如果就啱正日係星期六, 日就擺正日囉, 如果唔係咪擺正日前的果個星期六或日, 通常唔會過左正日先擺的. 但都可以睇下你地介唔介意遲d擺囉.
,

禁止訪問

大宅

我諗都無咩所謂架喇﹗我以前就星期日,就遲咗3日先擺,我家姐就擺雙月酒,我堂阿哥之先原本都想擺雙月酒,但我阿嬸唔俾,我唔知有咩意思架﹗不過點都好喇﹗自己百無禁忌咪得囉﹗

男爵府

好媽媽勳章

可以提前, 妳地真係好, 好替人地著想.

下星期二我就要同仔仔去飲滿月酒, 果日岩岩老公返工(24), 係新界, 話明8點開席, 搞得黎返到屋企肯定過十一點, 第2日仲要6點半起身返學.

係唔去唔得果只.

大宅

多謝各位!

睇嚟係有早冇遲,但係又有人話要足月先擺得,驚BB小氣,攪到我頭都痕埋!!!
我係KaboMa ;-)

珍珠宮

我堂哥個囡過左成半個月先擺~
其實都冇乜所謂, 佢係就返星期六, 同埋果日係佢地結婚4周年~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

畀面勳章

我細佬就早一日就係星期六同佢個囡囡擺....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔擺滿月酒,可以擺百日宴,咁咪唔怕bb小氣,又唔怕過咗滿月正日

大宅

好媽媽勳章

擺滿月酒係有早無遲ga, 理由同擺生日一樣, 係我媽咪話既!

大宅

老人家唔介意﹐邊日都無所謂。

首頁

尾頁

跳至