母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

去馬莎借更衣室餵奶比sales拒絕

都唔係第一次喇! 沙田同尖沙咀都係。

別墅

Re: 去馬莎借更衣室餵奶比sales拒絕

咁過份? 但我去過金鐘 & 太古城就好好待遇呀...
咁個sales 有冇講點解呢?

我每次去到sales 面前都好理直氣壯咁請佢地借出fitting room 比我, 佢地都會借一間比較大, 又有椅的房比我的
泡泡媽咪

男爵府

可能是黃金週, 多顧客, 所以不便借出. 下次去尖沙咀可以去海運大廈的玩具返斗城門口的Baby room.

男爵府

I think you should raise a complaint to M&S's management as I was told that it is the company's policy to let the room out for BF.

:-D :-D :-D :-D

複式洋房

泡泡媽咪 寫道:
咁過份? 但我去過金鐘 & 太古城就好好待遇呀...
咁個sales 有冇講點解呢?

我每次去到sales 面前都好理直氣壯咁請佢地借出fitting room 比我, 佢地都會借一間比較大, 又有椅的房比我的

金鐘 & 太古城真係好好待遇架!
如果不是太多人試衫,無理由唔借,真要投訴反影下

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

I have been to their shops in Shatin, CWB and 金鐘 also, they are all kind and give me the largest room for bf. Were there too many customers when you want to feed your baby? If it is the case, don't blame them.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

我話想借地方餵BB, 他們說那裡沒有育嬰室。我下次都唔敢去lu..........點解d待遇咁唔同?!

大宅

我都試過係沙田間M&S拒絕借呀! (約二個月前)
個sales話"唔好意思, 呢都唔方便比你餵奶,
或者你去西田,個度有育嬰室."
當時呀b係咁喊食, 我咪死死氣行去,鬼咁遠又多人.

大宅

凱嵐
係呀~~當時我b開始喊, 搞到我鬼咁尷尬。

伯爵府

我都去過沙田,尖沙咀,時代廣場,借更衣室餵人奶,都好樂意借呀,佢地個個仲去搵chair比我呀..............仲叫我慢慢!!!!!
可能我去時唔係好多人囉............

禁止訪問

子爵府

Tai Koo Shing's M&S is very nice bor, they borrowed me the room & chair when my baby only 5 months old, now I will use the baby sling to BF HeiB, anywhere, anytime even walking, waiting for the bus at bus stop, shopping in a shopping mall....., no one knows I'm BF, very convenient. Now HeiB is 14 months old.

男爵府

如果再有咁o既情況的話,就同佢講:我而家試呢件呢件再加呢件衫同褲....",咁咪可以唔洗求佢比間房你o羅,餵完之後就將所有衫比返佢o羅,係擺明無幫親嫁喇,之後有時間就再投訴佢

大宅

fifi~~
你呢個絕對係一個好辦法^^! 我下次會試下!!THX....
HEHE..........

伯爵府

fi-fi 寫道:
如果再有咁o既情況的話,就同佢講:我而家試呢件呢件再加呢件衫同褲....",咁咪可以唔洗求佢比間房你o羅,餵完之後就將所有衫比返佢o羅,係擺明無幫親嫁喇,之後有時間就再投訴佢

fi-fi,
Good idea 喎!!!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊