自由講場

跳至

首頁
34567...16

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Vinccy+於+15-03-01+發表借隻

原帖由 Nothingman 於 15-03-01 發表
狗都有得借?
利用隻狗去擋煞,等隻鬼搞狗唔好搞人?
咁隻狗出事點算
不是叫狗去死只是聽老人家講過鬼是怕狗的!

珍珠宮

畀面勳章

cottonballball 發表於 15-3-1 18:39
其實我又唔覺得一定係迷信。。。。只可以話,我地目前嘅科學未解釋得到。
另外一樣就係,科學話energy cann ...
係.其實我重想去 library 揾下關於空間的科學D的書用科學角度解釋一下

珍珠宮

引用:Quote:Nothingman 發表於 15-3-1 18:26 跳

原帖由 starrymama 於 15-03-01 發表
真係吾知
但今朝我老公訓醒出左去, 得返我—個時又好似有野想壓,但真實度不足, 我當錯覺
...
係咪鹹濕鬼呀

伯爵府

我以前眼尾會掃到對面屋門口有個白影企係到, 最初唔理之后開始頻密就同呀娘講, 我娘係藏傳佛教徙, 佢安慰我無事比咗藏藥我食, 之后趁我返工到屋企念經, 后來真係見唔到.

我相信唔同界別係可以共存, 只要河水不犯井水, 唔好搞我就得, 有時好夜收工要鎖門公司又大又黑唔驚就假, 唯有迫自己挺起胸膛行出去, 希望增加氣場等無嘢行近我身.

子爵府

引用:Quote:原帖由+starrymama+於+15-03-01+發表

原帖由 厚多士 於 15-03-01 發表
我十幾年前娘家有段時間好猛,係經常feel到野。佢地可以開櫃桶,開燈,同收埋啲野,亦試過係床上跳……當時 ...
講黎聽吓

水晶宮

引用:Quote:原帖由 katherine.k 於 15-03-01 發

原帖由 Yeungtay 於 15-03-01 發表
有類似聖經的功用
通勝喎
唔係要嚟查“宜咩不宜咩” 㗎咩?

大宅

回覆:諗左好耐開吾開 post ...我屋企有嘢...

唔好自己嚇自己,可能心理作用

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:已經住左+6+年,+都冇事。但臨搬前2,3+個月

原帖由 starrymama 於 15-03-01 發表
已經住左 6 年, 都冇事。但臨搬前2,3 個月有嘢, 我肯定不是錯覺

simple is the best~

伯爵府

引用:Quote:原帖由 厚多士 於 15-03-01 發表我十

原帖由 ilovexo824 於 15-03-01 發表
講黎聽吓
有日我扭肚痛,於是搵嗽叭丸食,揾到後因太肚痛就將药丸放係飯枱,再衝去厠所。去完厠所,葯丸不翼而飛,當時屋冇人。我摷揾全屋都唔見,當時立即諗係02野,因當時間屋好多怪事。於是我勁鬧佢地,內容大約係忍夠呀,咪再玩野收埋啲野,咪再係我間屋搞事。鬧完我入番自己房,聽到個廳好大聲啪一聲。當時個心有啲怯,但都出去睇咩事……點知樽嗽叭丸原樽係番飯枱。咁我仲唔識驚,覺得他們怕左我,於是就話有咩收埋好拎番出來……

大茄    發表於 15-3-4 21:57

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:到到都有差在啱唔啱key,正常你d細路見到機

原帖由 bwingb 於 15-03-01 發表
到到都有差在啱唔啱key,正常你d細路見到機會大過你,你落街晒多d太陽啦!

...
唔係普通晒,要等子時晒係最好。唔使多,覺得頭頂熱就得。

不知所謂的乙陸!!!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 ilovexo824 於 15-03-01 發表

有日我扭肚痛,於是搵嗽叭丸食,揾到後因太肚痛就將药丸放係飯枱,再衝去厠所。去完厠所,葯丸不翼而飛,當 ...
當日夜晚,我媽咪洗緊碗,忽然攞左隻生銹戒子俾我,話係爐頭揾到問是否我的。我起初以為係就攞左隻戒指,但睇睇下發現戒指上有爸爸英文名同一個日期,原來是媽咪唔見左好多年的婚戒,而起初以為係生誘的表面係洗得甩的……好似係泥之類的東西。我們全家都非常震驚,因為戒指唔見左七八年,在舊屋唔見,而當時間屋只住左五年左右,唔知點解戒指會走番出來。
我們當時好shock,不過我暗地有d沾沾自喜,覺得佢地驚我鬧

大茄    發表於 15-3-4 21:58

男爵府

引用:Quote:原帖由+ilovexo824+於+15-03-01+發表

有日我扭肚痛,於是搵嗽叭丸食,揾到後因太肚痛就將药丸放係飯枱,再衝去厠所。去完厠所,葯丸不翼而飛,當 ...
之後呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+ilovexo824+於+15-03-01+發表

毛管棟

話說早兩晚陪仔訓時,仔突然指住房門話妹妹
老公問佢邊到,問左三次佢都係指住門
跟住仔仲話妹妹搶佢公仔打佢肚
仲話妹妹嚇佢
我問佢妹妹點嚇佢,佢扮鬼臉比我睇
之後問佢禁妹妹而家係邊,佢話冇喇
禁我就冇理

點知第二晚陪訓時,佢又突然彈起話:媽咪,驚驚
姐姐係到

嚇到我

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

你幾時搬?

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

引用:Quote:原帖由 厚多士 於 15-03-01 發表有日

當日夜晚,我媽咪洗緊碗,忽然攞左隻生銹戒子俾我,話係爐頭揾到問是否我的。我起初以為係就攞左隻戒指,但 ...
好睇留毛

翡翠宮

牛年勳章

引用:Quote:原帖由+厚多士+於+15-03-01+發表有日

當日夜晚,我媽咪洗緊碗,忽然攞左隻生銹戒子俾我,話係爐頭揾到問是否我的。我起初以為係就攞左隻戒指,但 ...
留毛

子爵府

大廚勳章

厚多士 發表於 15-3-1 18:44
我十幾年前娘家有段時間好猛,係經常feel到野。佢地可以開櫃桶,開燈,同收埋啲野,亦試過係床上跳……當時 ...

翡翠宮

別墅

伯爵府

引用:Quote:原帖由 厚多士 於 15-03-01 發表有日

隔左段時間,厠所浴簾開始有爪痕,是三劃好似貓爪劃破浴簾的痕,是真的爪破了浴廉,我記得最初只有三劃。我們最初無為意,以為浴簾舊左所以爛,而那個位又不會漏水出去,所以無立即換。但過幾日又多幾劃……而我父母以為我心理有問題,反叛,所以界爛浴廉。我媽仲心理輔導我……我被屈勁嬲,亦開始覺得恐怖,因為佢地竟然可以割爛野。(因為當年我哥去左留學,成屋得我一個14,5歲正值青春期,所以咩衰野就入我數)
咁我媽又換左新的浴廉,點知幾日後又俾野割爛,每個痕都係三劃的。我父母好嬲,覺得我好有問題,而我話係果啲野,我媽半信半疑(因佢都feel到有野,但不信咁勁)。而我爸則一口咬定我青春期,心理变態

大茄    發表於 15-3-5 20:26

首頁
34567...16

尾頁

跳至