產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

黃惠瑜 好唔好﹖

有沒有人是黃惠瑜(Amelia Wong) 接生的﹖ 好唔好﹖她是駐診嘉諾撒(Canossa Hospital)的。

民房

Re: 黃惠瑜 好唔好﹖

yeah, I would like to know the comment of Dr. Amelia Wong and want to ask any mama be there for 抽羊水 from her?? is it ok??
thks..

民房

I would also like to know others' comment on Dr. Amelia Wong. I know she is quite expensive.

大宅

我看了黃惠瑜差不多成 8.9 年, 3年前係佢幫我剖腹接生嘅, 現在我亦懷着 5 個月身孕, 對我來說她沒有什么唔好, very professional, 我就係喜歡佢說話夠爽夠直, 就因為咁, 我知道可能有D人会話佢唔似其它 doctor 咁多嘢講, 又話佢唔夠細心, 但凡你有唔明之處佢一定会解答到你, 反而我覺得佢仲好有 "休"默感 tim !! 可能我習慣咗佢D脾氣,所以從來無想過会轉其它医生.

至於診金方面我又覺得 ok, 話晒診所係中環, 當然有好多 doctor 平過佢, 但从佢名氣及 expreience 來 compare with 其它 doctor, 佢又唔算太貴 !!

harrison

大宅

Gma,

我曾經都比佢抽過 2 次羊水, 感覺 ok, 大約 15 分钟左右啦, 本來未抽之前都好驚, 但 Dr Wong 比我那种 "take it easy" 嘅態度又令到我好安心, 總之過程沒有想像中咁恐怖啦 !!

harrison

大宅

我都睇過黃惠瑜, 都係朋友話佢幾出名, 所以就睇佢。我覺得佢個人幾nice, 講解清楚, 至於收費方面....ok啦, 唔算離譜。唯一唔係咁好係佢比較忙, 就算make 咗 appointment, 睇醫生通常都要等成個鐘。
我凈係兩年前搵過佢做刮宮手術, 因為只係小手術, 無咩話好唔好, 但係我記得佢果次手術遲到咗15分鐘, 好彩唔係緊急手術啫。
我果陣做手術, 佢凈係比我揀o係 "養和" 做, 定o係 "聖保祿"做, 原來佢係駐 "嘉肋撒", 真係唔知。

禁止訪問

男爵府

harrison,

我好認同你呢段形容, 有人覺得黃醫生好cool,但其實佢係一個實事求事o既好醫生,如果你出現o左毛病,佢會好直接話比你聽,如果佢話無事,你就真係可以放心!

我下次再生BB都會搵佢!:-P

(我就係喜歡佢說話夠爽夠直, 就因為咁, 我知道可能有D人会話佢唔似其它 doctor 咁多嘢講, 又話佢唔夠細心, 但凡你有唔明之處佢一定会解答到你, 反而我覺得佢仲好有 "休"默感 tim !!)

首頁

尾頁

跳至