自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

細妹個FRIEND係半島擺酒, 請佢去, 唔知比幾多人情好, 又唔係唔FRIEND, 不過唔係最FRIEND個隻, 比你地會比幾多?? 急急, 唔該晒!

大宅

唔係好fd我諗比800,手鬆d就1000都好ok喇卦

珍珠宮

1000都ok啦~

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

原文章由 happy168 於 08-6-7 20:32 發表
我覺得係睇自己啫, 人哋喺邊度擺係人哋既事, 自己覺得值幾多咪俾幾多囉

我都有咁想, 不過妹話個度只可以擺十圍, 請得佢個朋友應該當佢好朋友... 所以有DD唔知點, 不過我想我會叫佢比$1000啦

男爵府

原文章由 lumlum_mum 於 08-6-7 21:11 發表

我都有咁想, 不過妹話個度只可以擺十圍, 請得佢個朋友應該當佢好朋友... 所以有DD唔知點, 不過我想我會叫佢比$1000啦

有錢咪比多少少...冇量力巳為囉....
幾年前個fd係嗰到擺都要13xxx幾一圍...
其實都係高興下姐...吾駛mind幾多錢
[

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

係我就比800至1000啦

禁止訪問

複式洋房

原文章由 小魚兒正正 於 08-6-7 21:17 發表

有錢咪比多少少...冇量力巳為囉....
幾年前個fd係嗰到擺都要13xxx幾一圍...
其實都係高興下姐...吾駛mind幾多錢

原來幾年前都要咁既價....

水晶宮

熱血金章

可能我自己都係過來人,
個人應為五百就得嘞,

事關我自己都係港島香格里拉度擺酒,
話哂都係五星啦,
但所有朋友都係五百蚊人情,
不論熟唔熟, fd 唔 fd,
高級職員又好, 低級員工都好,
識左幾年 ge 朋友, 十幾年 ge 朋友都係一樣,
個個劃一, 都係五百蚊人情!!

所以唔需要理佢高級酒店擺酒,
定一話係普通酒樓擺酒,
都一樣可以只做五百!!

男爵府

好媽媽勳章

查實去得果d擺, 都唔志在你俾幾多$$.

聽聞我姐夫果邊有個親戚, 門口擺個箱寫明人情全捐慈善機構, 謝絕禮物, d$$入落去就ok啦.

複式洋房

原文章由 9594 於 08-6-7 21:55 發表
可能我自己都係過來人,
個人應為五百就得嘞,

事關我自己都係港島香格里拉度擺酒,
話哂都係五星啦,
但所有朋友都係五百蚊人情,
不論熟唔熟, fd 唔 fd,
高級職員又好, 低級員工都好,
識左幾年 ge 朋友, 十幾年 ge 朋 ...

你就慘D, 好FD$500.....?

複式洋房

原文章由 IRON 於 08-6-7 21:59 發表

聽聞我姐夫果邊有個親戚, 門口擺個箱寫明人情全捐慈善機構, 謝絕禮物, d$$入落去就ok啦.

人地唔志在, 又真WOR...

水晶宮

熱血金章

原文章由 lumlum_mum 於 08-6-7 22:01 發表

你就慘D, 好FD$500.....?

唉, 我都唔識講,
咁當然, 係呢度擺, 係我地自己揀 ge,
一早都係預人地做基本人情囉,
但點知真係個個都做基本人情,
識左十年, 話係死黨, 都只係五百蚊人情,

仲要明明係先生夫人, 但一直都唔出聲話亞先生唔到,
仲要係同我做姊妹, 由朝見到晚都唔出聲,
直到開席 ge 時候, 伴娘同我講我先知,
返到屋企, 折開人情, 又係多謝五百!!

所以我覺得, 人情, 五百蚊夠嫁啦!!

水晶宮

熱血金章

原文章由 lumlum_mum 於 08-6-7 22:04 發表

人地唔志在, 又真WOR...

我地的確係唔志在, 但就真係睇到朋友 ge 真面目囉,
以前成日聽 d 人講, 話咩酒樓就五百, 酒店就起碼八百啦,
我..............可能我地人緣差啦, hahahahahaha

五百蚊人情都算啦, 最激氣 ge 就係人唔到, 禮都唔到,
仲要衰到連電話都無囉, 我老公都唔知識 d 咩人,
咁無品 ge!!!

男爵府

原文章由 9594 於 08-6-7 22:20 發表

唉, 我都唔識講,
咁當然, 係呢度擺, 係我地自己揀 ge,
一早都係預人地做基本人情囉,
但點知真係個個都做基本人情,
識左十年, 話係死黨, 都只係五百蚊人情,

仲要明明係先生夫人, 但一直都唔出聲話亞先生唔到,
仲 ...

咁你就慘d...

重想講多句...至在再開心姐....
攪得FUNTION至在開心....朋友來姐
吾係好似D人咁講到....話要夾錢咁
咁呢D人我估真心朋友都吾多個囉....
其實擺得都吾預..........

巳上係睇到個POST D人回......有感巳發....

[ 本文章最後由 小魚兒正正 於 08-6-7 22:32 編輯 ]
[

大宅

原文章由 9594 於 08-6-7 22:23 發表

我地的確係唔志在, 但就真係睇到朋友 ge 真面目囉,
以前成日聽 d 人講, 話咩酒樓就五百, 酒店就起碼八百啦,
我..............可能我地人緣差啦, hahahahahaha

五百蚊人情都算啦, 最激氣 ge 就係人唔到, 禮都唔到 ...

呢d情形真係好少見
或者籌備婚禮時同朋友有誤會

伯爵府

原文章由 IRON 於 08-6-7 21:59 發表

我之前有個朋友又係咁, 咁都幾好呀
其實去得呢 d 酒店擺, 都唔係話靠人情找數啦

男爵府

我覺得,喺邊擺酒係新人的事,無理由因為五星級或酒樓擺就要人畀唔同價目的人情。五百蚊都係心意吖,唔係個個都畀得起千元人情的。
擺酒最好唔好諗人畀幾多人情,如果係咁,不如唔擺酒算數。
如果換轉係我,半島又如何,都係五百,除非係好老友才會加碼。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至