烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問各位有冇見過一塊矽膠搓麵團的墊,size有大、中、小,可放入焗爐用,防跣,我好想買,但好貴,唔知邊度會有discount?如知,請告訴我,thx~~
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

男爵府

我係sweetie baking workshop買 (size35cm x 25cm $48)
佢有大d size

原文章由 pinkypiggy 於 08-6-7 23:29 發表
請問各位有冇見過一塊矽膠搓麵團的墊,size有大、中、小,可放入焗爐用,防跣,我好想買,但好貴,唔知邊度會有discount?如知,請告訴我,thx~~ ...

男爵府

請問sweetie baking workshop係邊度嘎?我今日見到果塊係中ize,要$16x,好貴!謝謝妳!

原文章由 snoopy904 於 08-6-8 00:04 發表
我係sweetie baking workshop買 (size35cm x 25cm $48)
佢有大d size

男爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-6-8 00:23 發表
請問sweetie baking workshop係邊度嘎?我今日見到果塊係中ize,要$16x,好貴!謝謝妳!

叻女呀 問這 我都好恨有這呀

推 請問這地方係邊呀

男爵府

請問是這個網的嗎
我找到這個網
http://www.sweetiebaking.com/Packing_Accessory_chi.htm

男爵府

原文章由 mander888 於 08-6-8 12:27 發表
請問是這個網的嗎
我找到這個網
http://www.sweetiebaking.com/Packing_Accessory_chi.htm

死啦...睇到..但搵唔到個地址係邊..

大宅

原文章由 mimi362436 於 08-6-8 13:00 發表

死啦...睇到..但搵唔到個地址係邊..

你按左上角間屋仔圖案咪見到囉

地址 :香港銅鑼灣怡和街 22號
1802室
電話 : (852) 2882 -7188 
營業時間 :11:00 am - 09:00 pm (星期一至六) 
 12:00 am - 06:00 pm (星期日 及公眾假期) 
電郵 : [email protected]

男爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-6-8 00:23 發表

我打去問左啦
最大塊係 58元呀

男爵府

謝謝各位媽咪,

可惜太遠喇,唔知有冇人去開,可代購買?謝謝!

男爵府

hi唔好意思現在先回覆
你係邊區 ?荃灣都有好似貴少少(orange baking store)唔好意思我唔識放網址,你上網搵下

原文章由 pinkypiggy 於 08-6-9 00:23 發表
謝謝各位媽咪,

可惜太遠喇,唔知有冇人去開,可代購買?謝謝!

男爵府

謝謝妳!

http://www.orangebakingstore.com/tool_chest/tools.htm

原文章由 snoopy904 於 08-6-9 01:07 發表
hi唔好意思現在先回覆
你係邊區 ?荃灣都有好似貴少少(orange baking store)唔好意思我唔識放網址,你上網搵下

男爵府

今日已經敗左家,係樓下買左喇,$168,黃色,48x38cm,5年保養

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 pinkypiggy 於 08-6-9 16:31 發表
今日已經敗左家,係樓下買左喇,$168,黃色,48x38cm,5年保養

有保養? 幾特別喎. 仲有5年添, 貴少少都抵啦!

大宅

pinkpiggy
您這一款好像比一般的厚,是嗎?搓麵團咪冇咁易會移動law?請問您在哪裡買?
I love baby

男爵府

塊墊係貼住枱面,因佢嘅底部係平滑的,而面就一d都唔黏,同埋好易清潔,一沖水就ok,很合我用

我在荃灣愉景新城2/F直銷中心買,果度有一邊係賣家庭用品,如有興趣可去睇睇,或至電其他分店睇吓有冇貨。有某d credit card有3% off,即平幾蚊。

原文章由 lv222 於 08-6-10 10:01 發表
pinkpiggy
您這一款好像比一般的厚,是嗎?搓麵團咪冇咁易會移動law?請問您在哪裡買?

大宅

唔好意思,請問如果正係用黎做型(幫麵團)時會唔會移來移去?
I love baby

男爵府

係呀,但我都唔知點樣有5年保養,只係個packing有寫,問職員又話唔知,我剛send左一封email去產品公司問,希望佢地肯答我。

原文章由 amypekkle 於 08-6-10 09:07 發表

有保養? 幾特別喎. 仲有5年添, 貴少少都抵啦!

男爵府

如果妳檯面是平滑,張墊一定唔會移來移去,如是不平可能有機會,因墊的底部是平滑,可咄住檯面,我昨晚搓粉也沒有移位

Pastry board TOP SILICONE
The Tescoma Top Silicone pastry board is an excellent product featuring a wide range of unique properties:
it perfectly sticks to the table, prevents the sticking of dough and pastry, poses low storage requirements as it can be rolled up or folded after each use.
It is easy to clean and hygienic as it does not absorb odours.
The board is provided with a grid (given in cm) for easy measuring of the processed dough/pastry and precise cutting, as well as being heat resistant, as a result of which it can even be used as a mat under hot cookware.

http://www.tescoma.com/en/katalog/xpodrobny.php?skupina0=4&skupina=4&skupina2=1&polozka=629380

原文章由 lv222 於 08-6-10 11:27 發表
唔好意思,請問如果正係用黎做型(幫麵團)時會唔會移來移去?

大宅

我係木餐檯搓包, 唔知會唔會走位呢
我用開姨媽傢俬買既大塊木枮板搓包, 好阻掟

原文章由 pinkypiggy 於 08-6-10 13:15 發表
如果妳檯面是平滑,張墊一定唔會移來移去,如是不平可能有機會,因墊的底部是平滑,可咄住檯面,我昨晚搓粉也沒有移位

Pastry board TOP SILICONEThe Tescoma Top Silicone pastry board is an excellent product fea ...

男爵府

我估唔會呱,因我試過將張墊放在一個大禮盒(紙製)上搓都冇問題
原文章由 des1971 於 08-6-10 13:38 發表
我係木餐檯搓包, 唔知會唔會走位呢
我用開姨媽傢俬買既大塊木枮板搓包, 好阻掟

首頁

尾頁

跳至