自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 LokYauYau 於 08-6-14 14:49 發表
我都決定係行007條路,instead of操阿仔溫書,我一路只想培育他個人修養,放膽表達,求知閱讀,其他較少理

我以前都發表過,名校都5一定100%得,我屋邨小學畢業,入地區名校(即band1尾band2頭中學),大學畢業,身邊不乏自小讀 ...

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 LokYauYau 於 08-6-14 14:49 發表
我都決定係行007條路,instead of操阿仔溫書,我一路只想培育他個人修養,放膽表達,求知閱讀,其他較少理

我以前都發表過,名校都5一定100%得,我屋邨小學畢業,入地區名校(即band1尾band2頭中學),大學畢業,身邊不乏自小讀 ...

agree

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

yes~~我好同意007既講法!!我依家準備為女女選擇既學校,都唔會為成績去搵~我清楚自己個女女係點,唔會迫佢架~我希望入到樓下既小學(仁紀)都只係想佢入一間近屋企,又可以俾佢參加多啲學校既活動,又可以送到午餐俾佢既,又唔需要佢日日好早起身搭校車,放學要好晏先返黎,攪到做功課都唔夠時間~等佢開開心心咁過6年既生活!!小朋友受壓力真係好慘,只要佢唔係第尾就ok喇~

珍珠宮

畀面勳章

Yes, I support you

複式洋房

試問有多少父母能頓悟,俾小朋友入d”垃圾”學校呢?

伯爵府

仁紀叫垃圾學校??? 成績同仁立差不多, 校舍比仁立新十倍, 同地區超級BAND 1中學有聯繫..... 據我所知, 仁紀個個星期都有默書測驗, 咁叫輕鬆?

如果........我只話如果.........我住係LS或MCS附近, 你估我用你果D理由話自己係為子女著想, 想佢愉快學習, 唔係貪圖名校, 有無人會BUY我呀拿

原文章由 dudu19812002 於 08-6-14 18:12 發表
yes~~我好同意007既講法!!我依家準備為女女選擇既學校,都唔會為成績去搵~我清楚自己個女女係點,唔會迫佢架~我希望入到樓下既小學(仁紀)都只係想佢入一間近屋企,又可以俾佢參加多啲學校既活動,又可以送到午餐俾佢既, ...

首頁

尾頁

跳至