跳至

首頁

尾頁

大宅

當日收到你哋嘅通知真係好唔開心喇, 我日日不停上網搵資料, 連公司嘢都唔做住, 掛住搵sponsor公司, 因為初初都有好多sponsor 公司reject我哋, 我都驚搵唔到公司sponsor比我哋各family. 之後可能會有微言...., 因為係BK0706半歲birthday party時有好多禮物.

其實我唔介意某些mommy自己係出面攪party, 不過明知我哋以BK0706係已用公開型式攪birthday party,仲經已搵到d sponsor公司, 但當我哋re-confirm上去拎時, 贊助商居然話昨日已有人去拎哂d禮物, 佢哋仲同我哋講一早預咗比你哋, 嘜唔係你哋咩, 係咁嘅情況之下, 贊助商只能同我哋講話如果有多餘嘅禮物先再call返我哋

其實大家都係想為自己個party出一分力, 你哋又冇係BK到真正post你哋嘅function出嚟(eg. 日期, 地點), 何必又用BK個名義去取禮物呢, 大家搵同一間公司sponsor禮物一d都唔覺得出奇, 但你哋人數冇咁多人, 都唔好攞哂人家預留比我哋嘅禮物, 就算攞都唔緊要, 多餘都留返d比我哋分享囉.
不過最後總算順利呀.

原文章由 Yelan 於 08-6-10 13:46 發表

hi bobo-mammy,

我又接住左你個 la!! 多謝....

bobo 果日好犀利, 第一次見我老公就比佢抱左去玩同狂映相, 等我整理好d 相後, 再 send 比你睇la!

回想起當日我地三個 (+kerokeroppi) 好努 ...

大宅

我地都唔係要人地讚我地,,,,,,只係有d野,不吐不快......而家舒服左啦......

有晒事......唔洗擔心

原文章由 seavl 於 08-6-10 17:12 發表
939A,

唔好為DD野唔開心, 只要對得住人, 我地的努力係會有人睇到家

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我同我屋企人都要多謝各位委員媽咪同義工你地,仲有義工們既親朋戚友,冇咗你地,呢個生日會根本唔可能出現,係未來既日子裹面各位參加過既家庭都會畢生難忘,而BB佢地長大後亦有一個美好既回憶,由籌備到生日會完結,所花既唔單只至係精神,時間,金錢,仲有果份心思,我就深深咁感受到,我諗大部份家庭都同我一樣。

請為我地呢班媽媽講聲“多謝”,同鼓掌

我自覺好幸運地由後備到可以參加到呢個生日會,再抽中架大會委員幸苦得番黎既BB車,真係要再次講一聲“多謝”。

我8月就會同BB返美國同家人長住,如果你地有咩我可以係美國買到既請PM我啦,我msn係[email protected], add我時請註明0706BB,祝我地0706友誼永固,並祝各位BB身體健康,精精玲玲,快快樂樂

再次祝各0706BB生日快樂。

別墅

Thanks to all the committee members. I'm sure all of you have put in a lot of effort to make this event a success! Please give yourselves a well-deserved round of applause!

別墅

原文章由 939A 於 08-6-10 16:47 發表

其實我唔反對有私人生日會,,,,,,但係如果利用左bk0706生日會名義去拎禮物,,,,,就會對我地lee個正印生日會唔公平. 個人意見,如果係我自己攪10家庭生日會,我都會嘗試去問人贊助,但我會老老實實同人地講係私會,唔係B ...

我好明白你的心情....

別墅

原文章由 939A 於 08-6-10 17:47 發表
我地都唔係要人地讚我地,,,,,,只係有d野,不吐不快......而家舒服左啦......

有晒事......唔洗擔心

頭先都有其他月份的 mama pm 問我點樣可以防範此不快事情的發生.....已回覆左la, 希望幫到你地啦.

講左出黎, 亦都可以比日後果d 搞手mama 作借鏡丫

[ 本文章最後由 Yelan 於 08-6-10 20:22 編輯 ]

別墅

原文章由 小二黃 於 08-6-10 19:16 發表

我同我屋企人都要多謝各位委員媽咪同義工你地,仲有義工們既親朋戚友,冇咗你地,呢個生日會根本唔可能出現,係未來既日子裹面各位參加過既家庭都會畢生難忘, ...

小二黃,

尋日第一眼見到你已經感覺好親切啦, 估唔到大獎都比你抽中添. 真係恭喜恭喜...

我仲記得你一上台極力贊揚部車仔的優點, 開心到忘晒形, 我都感到好開心呀.

你咁快就走喇, 唔知下次gathering 會唔會見到你呢... 我會 add 你 msn gar! 係度祝你一路順風先啦!!

別墅

係度仲要多謝兩位...義工 mc 姐姐...

好中意你地game 3 果part 做埋bb配音員...well done!!

大宅

原文章由 Yelan 於 08-6-10 12:54 發表

wing ... 多謝你個大字標題呀!!! 簡直激凸!! haha!

我地好多謝你用左好多時間逐一通知每個家庭出席生日會. 先令大家準時入場, 辛苦晒 ...

大宅

原文章由 Yelan 於 08-6-10 13:19 發表

各位.. 仲有一份禮物大家未收到既... 好戲在後頭...

我問左 charles la! 佢話將會比返隻full version 相的 cd 我地, 另外, 再送當天MV 及 slide show 的 碟比我地.

不過要 ...

yeah!~真係好開心~~

多謝charles~!

大宅

提番比人用左bk0706名義拎左我地一d sponsor gift,
真係肚氣呀~

原文章由 Yelan 於 08-6-10 13:46 發表

hi bobo-mammy,

我又接住左你個 la!! 多謝....

bobo 果日好犀利, 第一次見我老公就比佢抱左去玩同狂映相, 等我整理好d 相後, 再 send 比你睇la!

回想起當日我地三個 (+kerokeroppi) 好努 ...

大宅

wa~~乜你地果枱咁lucky呀??
總之我篇位篇自己坐table 7啦~!

原文章由 搴搴 於 08-6-10 16:24 發表
939A ;

個日見到妳好忙呀 , 都冇同妳打招呼
另唔緊要啦 , 我會同Bobo-mammy聯絡拎番0架啦 , 唔該晒妳呀

Yelan ;
真係多謝各義工媽媽 & 爸爸先 部戰車昨天已落地啦 , 十分好用呀 , ...

大宅

原文章由 939A 於 08-6-10 16:47 發表

其實我唔反對有私人生日會,,,,,,但係如果利用左bk0706生日會名義去拎禮物,,,,,就會對我地lee個正印生日會唔公平. 個人意見,如果係我自己攪10家庭生日會,我都會嘗試去問人贊助,但我會老老實實同人地講係私會,唔係B ...

大宅

原文章由 小二黃 於 08-6-10 19:16 發表

我同我屋企人都要多謝各位委員媽咪同義工你地,仲有義工們既親朋戚友,冇咗你地,呢個生日會根本唔可能出現,係未來既日子裹面各位參加過既家庭都會畢生難忘, ...

記住去到美國都要上bk0706呀!我地會掛住妳ka,因為妳令我太深刻,抽到bb車時好開心咁贊這個牌子,記住多d上黎呀...

別墅

真係要大力鼓掌,你地真的做得很好!
我真的很慚愧,到最後什麼也幫不到手....
唔好意思.....

大宅

原文章由 bobo-mammy 於 08-6-10 17:44 發表
當日收到你哋嘅通知真係好唔開心喇, 我日日不停上網搵資料, 連公司嘢都唔做住, 掛住搵sponsor公司, 因為初初都有好多sponsor 公司reject我哋, 我都驚搵唔到公司sponsor比我哋各family. 之後可能會有微言...., 因為係 ...

各位唔好唔開心啦!我地出自善良真誠ka心去為個party做野,妳地仲好努去找sponsor,我都想像唔倒會有d咁ka人,anyway!雨過天睛,希望d咁無良的媽咪唔會再出現啦!.....而家做媽咪都要以身作則,身教是好重要的...

洋房

回覆 #1 bu 的文章

真是很感激大家,個生日會十分好,知道有d甘不幸的事都好難受.
雖然我不是committee and 義工但都明白你們的感受.

Anyway, 這是一個值得回味的經驗...
就算有無gift.可以和100個bb開生日會都一樣甘開心

大宅

我同老公都覺得個 party 搞得好好, 真係好開心可以去到呢個 party, 剩係件T-shirt 已經值回票價啦! 好希望再有下次囉
http://hk.myblog.yahoo.com/deng-ton

大宅

原文章由 bu 於 08-6-10 22:28 發表
真係要大力鼓掌,你地真的做得很好!
我真的很慚愧,到最後什麼也幫不到手....
唔好意思.....

你唔好咁講啦......我會唔好意思ga.......我明白你點解到最後幫唔到手.......完全明白,同事都會體諒......只要有一顆心,已經足夠啦.....

大宅

我諗好多嘢都比其他義工媽咪講晒啦!!!我哋由無彩排過到生日會正式來臨.......其實我覺得最重要多謝一個人佢就係Yelan姨姨------Manda...無咗佢我哋個生日會可能會胎死腹中, 所以在此我同阿仔向你講聲 "多謝"呀!!!!!

另外,939A簡直無得頂啦!!!!無咗你同你老公咁大方唔計較咁幫我哋運輸同埋存貨,我諗大家唔會有咁多贊助禮物呀!!!!

重有呀!!!緊係重要多謝我另外一個partner bobo-mammy無咗你揾贊助點會咁成功呀!!!Wing2003更加唔話得由call D 媽咪交尾數到出席生日會都親力親為!!!!!!dorisdoris真係要多謝你同埋你老公D心思呀!!!!我日日係公司都望住阿仔張磁石呀!!!!真係好鬼靚呀!!!!

其他義工媽咪真係向你哋講聲Thank you!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至