烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

買焗爐

買焗爐平平地邊隻好,想買黎焗cake,多數買黎整小菜..
都唔知點分,可否告知??
tks a lot
各位姨姨好,我係cherrie,,我仲有個姐姐13歲啦,佢唔想出鏡,所以我......!!

大宅

Re: 買焗爐

土豆牌 20L 實惠有售, 約$450-470. 或者忠臣牌.
家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

大宅

一個牌子有好多款,除左大小唔同外,仲有咩唔同??
各位姨姨好,我係cherrie,,我仲有個姐姐13歲啦,佢唔想出鏡,所以我......!!

洋房

如果買忠臣牌,最平就係fortress, 只係$20x.

複式洋房

大家好:

唔好意思,我都有個問題想問,我都有一個忠臣牌
焗爐,但佢冇獨立下火o既功能,咁焗蛋糕會唔會冇咁好呀?

別墅

我昨日剛剛係沙田買左個pensonic焗爐$288,包送貨,個焗爐有單上火,單下火,上下火........用的

伯爵府

yingkwanmami

冇獨立下火o既功能,咁焗蛋糕會唔會冇咁好呀?

可以焗蛋糕,只是大焗爐有下火功能,可確保溫度平均。只要你焗蛋糕時不要放得太近上火就成。
Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

複式洋房

wensi:

我明白喇.......唔該晒你!!

大宅

WingYu, pls check PM, thanks :-P

別墅

Hi, 各位媽咪,

我屋企有個built-in入廚柜的焗爐, 但因太耐無用而壞左. 今日師父黎睇過話因為有濕氣入左佢, 要換番成組發熱線先可以用. 價錢太約要HK$900, 我今日已經比左HK$330檢查費了, 即係話我如果要整返, total比12xx, 但見到你地話出面d焗爐只係HK$300到, 咁我係咪買過個新仲化算呢? 麻煩各位比d意見呀.

伯爵府

Perrymami

電器大久不用會壞的,如果你一年用一兩次,不要整啦!算把啦!輪為儲物櫃,買個小形放在家好過。
Pet Society Email : [email protected]

別墅

wensi,

但我近黎又好有興趣想整蛋糕, 曲奇之類的糕點, 所以都唔知整唔整好. 係呢, 你識唔識焗蛋糕架? 係咪好難學架呢?

伯爵府

我識焗蛋糕,我自己看書自學的,所以不難學的。有問題上來問大家就可以啦!而且不一定只用來焗蛋糕,焗义燒、雞都得。

別墅

wensi,

你好叻呀, 我就係想好似你咁用焗爐整唔同的美食, 所以就想整返佢. 靜靜雞話比你知呀, 其實呢組廚柜係上手業主留低的, 我住左3年都未用過. 但依家又突然想做返個"家庭煮婦", 咪問下大家意見囉!多多指教:>

我其實又驚出面買過個o個d會細d, 有d美食做唔到, 所以都唔知整唔整返佢.

伯爵府

Perrymami

出面買過個o個d會細d,有d美食真的做唔到。如想一人一隻燒春雞就不成了,我覺得焗肉比開火煮更易,加味就可入焗爐。 :-P

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想買個焗爐呀,我想買個可以焗雞同埋焗蛋糕既,請問大約要幾錢呢??同埋咩牌子好呢??還有用完會唔會好難清潔呢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

別墅

wensi,

嘩! 燒春雞, 好正喎! 如果我識整, 我個囝同老公實食到lam lam 咀. 係呢, 你識唔識整燒排骨呀, 我想整呀! (我今日已經confirm左個師父整返部机 - HK$830零件費)

伯爵府

燒排骨呀係唔係一條條好長果種最容易方法

加义燒醬加米酒加胡椒粉等調味料醃一至兩個鐘
焗盤加錫紙易清洗(鐵假)放在上面
燒排骨放在(鐵假)上
焗爐開大概180度
大概半小時(要看有多厚)
可反轉再焗二十分鐘
如果孰了可加蜜糖再焗十分鐘,但要反轉兩面焗。這時候要小心好易燒焦!
想知孰了未,可用义試,义過燒排骨有血水未得。
or燒排骨d肉短咗又短過d骨,比未煮之前。

別墅

thanks!!:>

首頁

尾頁

跳至
熱門主題