母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

假如香港有人售母乳......

你會不會買?為什麼?

大宅

Re: 假如香港有人售母乳......

更係唔會啦, d奶嘅質人人唔同, 重有呀, 我點知佢有冇病呀 :-x

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Agree!!!

Rion媽咪 寫道:
更係唔會啦, d奶嘅質人人唔同, 重有呀, 我點知佢有冇病呀 :-x

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

felix,
為什麼有這樣的提問呢?
在外國及中國都有成立母乳庫, 是由醫生安排予有需要的寶寶, 來源的要求是非常嚴謹及需經消毒的.

【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

別墅

felix,
我親戚對"兒甥仔/女" 就係食在外國買返黎的母乳長大, 仲長得好肥好肥添...
我本人就唔會買比bb 食, 因為我覺得餵母乳比bb, 除左認為係對bb黎講最好ge 食糧之外, 亦係一個好珍貴&好開心, 無可替代ge 時刻...太多太多好處.
咁既然選擇母乳, 梗係選擇自己出品la
泡泡媽咪

男爵府

有咁嘅問題,是因為知道有些媽咪唔想比bb食奶粉,但自己又唔夠奶比bb食;而有些媽咪則有太多存貨.
提出此問題,只是好奇而已.

我自己就好感恩,因為有足夠奶給我的BB(他並不大食啊!)

珍珠宮

好媽媽勳章

人奶係會隨住bb既成長內裏既成份有改變的,所以最好都係自己餵返啦

男爵府

咁果d係咪急凍人奶?我個仔冰過既人奶都唔肯飲(我試過係好"so"架),而"新鮮出品"真係好味好多!我因而咁樣儲唔到奶...

我諗將佢造成"人奶粉"會好d卦?!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊