意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 0|主題: 84834

如想餵母乳,生完後係咪唔可以食薑醋或薑飯等呢?thanks!

複式洋房

國民生產總值:477

如想餵母乳,生完後係咪唔可以食薑醋或薑飯等呢?thanks!

請問餵母乳的話,係唔係惡露清後都唔可以食薑醋或薑飯?咁可以食咩補身又唔影響BB呢?thanks!

男爵府

國民生產總值:6297

Re: 如想餵母乳,生完後係咪唔可以食薑醋或薑飯等呢?thanks!

薑醋或薑飯咁有益,即使餵母乳,我也照食,但一般都在餵奶後吃,以減少對BB的影響.

複式洋房

Re: 如想餵母乳,生完後係咪唔可以食薑醋或薑飯等呢?thanks!

felix,thanks!!

子爵府

國民生產總值:13166

2018勳章

我個時一日三餐都食薑飯架

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

複式洋房

國民生產總值:482

我個時食足兩三個星期,日日食薑醋仲飲成大半碗醋架

版主

國民生產總值:15824

2018勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

happynice 在以下題目, 有介紹產後坐月子宜忌食品一覽表:

回奶

可以參考一下.
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

複式洋房

唔該晒各位!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.