在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢排流感好利害!

上個星期四,大女放學回家便開始發燒,到第2日早上,仲有39.4度高燒,喉嚨發炎!......星期六輪到我病,39.8...40.3度,病徵一樣......今日終於輪到我工人同我細仔發燒!
由我女病果日至到而家,我以經係一星期內請o左3日假啦!最慘今日老公仲要飛去泰國公幹!....再係咁.....睇怕吾駛好耐,我要轉去全職媽媽果邊啦!...吾制!:cry:
各位媽咪,呢隻菌真係好利害,我女以經打o左流感針,都係頂吾住!你地都要小心d! :-(

男爵府

Re: 呢排流感好利害!

melvinma,
請問妳囡囡多久才退燒?我個女由昨天早上發燒,38.4'C,到今朝38.6'C,39'C,我個女不肯吃藥,(迫她吃了2次但份量很小)
canau

大宅

canau
我女都燒o左2日先退燒呀!....我都係!最高都40.3度!
我女以經燒到要用"塞江藥"啦!你去問下醫生啦!因為要超過103度先可以用的! :-(

尋日我番去頂更,比工人瞓o左一日,今朝工人精神d啦!不過我仔半夜2點又起燒38.9度!好彩今朝都退番d 37.8! :-(

別墅

我個仔(3歲)都係呀. 又係一樣. 但佢仲勁到喉嚨生 pop pop, 前日仲加埋生飛滋. 發燒果晚最高38.7冇塞肛, 第晚口痛又勁摟. 真係一次過想玩死我. 我要返工. 唔係 Mother's Day 送我甘大份禮物比我呀...

http://hk.photos.yahoo.com/bc/shatintc/vwp?.dir=/%a7%da%aa%ba%ac%db%a4%f9&.src=ph&.dnm=CL1.jpg&.view=t&.done=http%3a//hk.photos.yahoo.com/bc/shatintc/lst%3f%26.dir=/%25a7%25da%25aa%25ba%25ac%25db%25a4%25f9%26.src=ph%26.view=t[/img]

子爵府

係呀! 我個仔都中左, 又流鼻涕, 又咳。 :-(

大宅

係呀!大家要小心呀. 我有左三個月都中左. 發燒, 喉嚨發炎, 咳, 結果一個星期無返三日工. 發燒前返過娘家食飯, 結果阿爸, 阿嘛(80幾歲) 同姪仔(2歲) 都發燒, 我老公當然係不能幸免啦, 所以大家真係要小心D呀!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

melvinma

打咗流感針唔代表唔會有流感嫁,
只係對某一隻菌有用.
小心身體呀.

2j

大宅

你地有流感會唔會帶口罩o架?
怕唔怕好怪相呀?