夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我好多時都忍唔住睇佢電話..
好幾次俾佢見到會嬲..
佢會同我講私隱,但係我覺得如果無野唔見得光咁點解唔睇得?
我都有同佢講....
但發生好多野....
好似有一晚佢叫我去佢店陪佢妹同朋友食飯,佢怕忙唔得閒招呼佢地...但我唔想,因為似終係佢妹約個朋友食飯,雖然我老公識個個朋友但無啦啦我去埋唔係咁好,所以我無起...反而去左同事個飯局!
當中佢有同我提過有兩間店都有宵夜局話想去,我就話:唔洗啦,你去左佢地又唔會高興啲。之後佢都話諗下先!
之後我食完飯就去佢店接佢反屋企,因為佢都無同我講最後會去邊...
但我一去到佢已經黑晒面咁我知佢又心情唔好...我唔出聲,佢就話我一陣去街!我問去邊?佢答我去行!之後我就無出聲企係到等佢埋數整野...之後企企下佢又一句過嚟你係到做咩?你反屋企啦!當時有次想幫佢洗一洗啲野,等佢唔洗咁辛苦但佢都係一句話:唔洗幫手!
我好唔開心...之後佢有個同事行嚟同我老公講,你就幸運啦,有老婆接收工(因為有時間唔中我會接佢收工)之後佢答人地(接我收工?整check我就真!有時間反去湊囡好過)聽完我即刻火晒!我好心接你你話我查你?我想你接下我都無呀!你竟然咁諗我,我好傷心囉!
之後我爆左兩句,我話我唔覺得我今次做錯啲咩!你唔好每次因為工作上有問題你就拎我發脾氣!之後走左就用whatsapp爆晒嚟幾年嘅氣!之後分房訓左6日!當中我無搵佢,但兩日之後佢又借啲意whatsapp我!我好老實同佢講:你諗清楚先靠近我!靠近我你就無自由同私隱!我好攰!
之後個幾日都有whatsapp我我真係唔知佢想點!當我開始放低,想放低佢佢又痴反嚟....
以家無分房,但心有條「次」...
係我同佢分房嘅一晚,佢又同佢個女上司傾whatsapp傾到三更半夜...
雖然佢同我講過同佢無可能,佢地亦係傾工作上嘅野...但由夜晚10點幾傾到零辰3點幾...你叫我如何再次同佢相處?

男爵府

冇懷疑咪唔睇, 但當他有古怪就一定要睇

子爵府

Vicky_Kwong 發表於 15-3-5 09:02
好幾次俾佢見到會嬲..
佢會同我講私隱,但係我覺得如果無野唔見得光咁點解唔睇 ...
兩件事

1. 妳c6不喜歡妳接收工, 妳就唔好做, 做了得不到讚賞還要令佢生厭可必呢!

2. c6和女上司傾whatsapp傾到三更半夜, 所以妳要check他手機? 這件事你倆有沒有認真傾過?

侯爵府

引用:我好多時都忍唔住睇佢電話..好幾次俾佢見到

原帖由 Vicky_Kwong 於 15-03-05 發表
好幾次俾佢見到會嬲..
佢會同我講私隱,但係我覺得如果無野唔見得光咁點解唔睇 ...
我覺得睇對方電話無問題。
但你系以咩心態去睇佢個電話,呢個先系問題。如果系想查佢有無古怪甘既心態去睇,就算身無屎都唔會中意,就比如你會唔會中意系超市俾人搜身黎證明自己無偷野啊?

男爵府

回覆:Vicky_Kwong 的帖子

前面得2條路 一係離婚,一係和好…
既然佢都搵扮無野搵返你,咪和好左先囉…
又要鬥氣,又要在意,自己都辛苦…
傾下whatsapp真係好平常,理解唔到有几難面對。

Again…唔想比人睇電話,不一定身有屎,哩個世界真係有樣野叫私隱,就算估3左夫妻都要尊重。

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

回覆 Vicky_Kwong 的帖子

"但係我覺得如果無野唔見得光咁點解唔睇得?"

呢句野好有問題, 無野唔見得光, 唔代表你可以問都唔問就拎黎睇, 不問自取, 是為賊也...

兩個人相處, 信任係好重要, 無左信任, 關係定必出現問題

如果佢有野係唔見得光, 都一早 delete 哂, 仲點會比你睇到...
如果佢係無野唔見得光, 咁你點睇都係無野睇到.......

一段關係要去到咁, 你係咪反而要諗下, 要點樣同佢繼續行落去 ? 建議你先調整好自己思緒, 然後搵個機會, 好好咁同你先生傾下

別墅

回覆:會唔會睇對方電話?

我老公初時都好唔鐘意我睇佢電話..但後黎我都覺得大家信任係到既話,其實都唔需要check 佢......講真..要留既唔留佢都會自己留低..要走既留都留唔住....

複式洋房

唔會 信任既表現

大宅

我唔會,老公都唔會

男爵府

Vicky_Kwong 發表於 15-3-5 09:02
好幾次俾佢見到會嬲..

佢會同我講私隱,但係我覺得如果無野唔見得光咁點解唔睇得?」<--- 我想問咁你個身體係咪都有野唔見得光有問題,咁點解你又唔周街拿高件衫比人睇?

其實如果你有舖癮好鍾意管人睇哂人所有野漠視人地自由同人權,懲教署需要你呢D人材

我都係女人,對私隱唔算好敏感,都會有想知道伴侶有冇出軌的時候,但我絕對尊重佢私隱,何苦要逼人太甚?

大宅

我老公無咩好睇,但要成日同佢睇,因為要幫佢打報價比客,除左公事,我甚少睇,始終我自己都覺得幾愛都好,要有空間比佢,你太緊,會令人覺得討厭抖唔到氣

複式洋房

sure 會

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我雖然唔會set pw 但我老公係唔會隨意睇我電話 雖則結左婚 但都需要互相尊重 我比你睇係另一回事但唔比就唔好不問自取
我老公電話任睇 但我唔會拿去睇
同埋我地基本上都機不離身

大宅

牛年勳章

唔會,,,我覺得係尊重問題

fattymama    發表於 15-3-5 19:42

琥珀宮

我c6電話任睇唔嬲,佢勁多whtapp,成日叫我幫佢睇,重要先話比佢知

侯爵府

我 c6 都比我任睇, 我都唔 mind 佢睇我 ws

大宅

我c6都比我任睇 雖然我想睇但唔會成日睇 因為都無野睇
其實我c6都好憎人check佢電話 但因為我比人呃過 佢先肯比我任睇.
我同佢拍拖果陣睇會feel到佢不滿

子爵府

回覆:Vicky_Kwong 的帖子

子爵府

引用:Quote:Vicky_Kwong 發表於 15-3-5 09:02 我

原帖由 kkkk9527 於 15-03-05 發表
「佢會同我講私隱,但係我覺得如果無野唔見得光咁點解唔睇得?」
你講得超正

其實老公電話有乜好睇? 如果去接放工, 我一定問清楚佢ok先會, 唔會突擊囉

大宅

不會。
我也沒有興趣去翻看他電話。他也很尊重我從不會翻!我覺得既然結婚就要honor our vows 我相信他

首頁

尾頁

跳至