意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 21|主題: 122908

[電腦] 請問點樣將數碼相機影的 .avi file 短片轉做 .wma file 或 .mpg file

大宅

國民生產總值:4331

請問點樣將數碼相機影的 .avi file 短片轉做 .wma file 或 .mpg file

[size=x-large]請問點樣將數碼相機影的 .avi file 短片轉做 .wma file 或 .mpg file
謝謝!

複式洋房

國民生產總值:162

Re: 請問點樣將數碼相機影的 .avi file 短片轉做 .wma file 或 .mpg file

EO Video 應該得呀,不過要轉好耐其實avi都幾常見,點解要轉呀?

複式洋房

國民生產總值:371

Re: 請問點樣將數碼相機影的 .avi file 短片轉做 .wma file 或 .mpg file

EO video 唔係慢,係超級慢呀!!!

avi 轉 mpeg 最好係用TMPGEnc,周圍都有得download,又快又唔駛錢

大宅

2002 寫道:
EO video 唔係慢,係超級慢呀!!!

avi 轉 mpeg 最好係用TMPGEnc,周圍都有得download,又快又唔駛錢

please give me a FREE website for download the said TMPGEnc, thanks!

複式洋房

國民生產總值:371

http://www.tmpgenc.net/big5/big5_download.html

大宅

2002 寫道:
http://www.tmpgenc.net/big5/big5_download.html

唔該晒 等我試試先

大宅

2002:
我已經download同unzip左,但係唔識用,可否教教我呀,thanks!
from: helen

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.