嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想買High Chair給囡囡用, 不知購買邊款好。今日經過見到一張
"Chicco" High Chair做特價$828.00,有無媽咪買了此High
Chair, 好唔好用, 可否給予意見或有否其他選擇。

複式洋房

我個bb都係用Chicco,ok, 無咩問題,我地果款係POLLY Double Phase

伯爵府

畀面勳章

你個b幾大呀?我就買左張搖籃加餐椅給囡囡,$1440,我覺得好好用,我個囡四個月大,可以調較斜度比佢飲奶,飲完還可以比佢斜斜地坐一會,防止嘔奶,這樣可以比我隻手休息一下,大個b又可以調較斜度致坐係到比bb食野,可以用到四 ages old

伯爵府

畀面勳章

原文章由 zone 於 08-6-11 09:26 發表
你個b幾大呀?我就買左張搖籃加餐椅給囡囡,$1440,我覺得好好用,我個囡四個月大,可以調較斜度比佢飲奶,飲完還可以比佢斜斜地坐一會,防止嘔奶,這樣可以比我隻手休息一下,大個b又可以調較斜度致坐係到比bb食野,可以用到 ...

唔記得講牌子,係combi

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

回覆 #2 janawing 的文章

想請問你買的Chicco幾多錢呀?
好用嗎?

男爵府

我不知道那張High Chair的名稱, 只知道原價HK$1,098.00, 現特價HK$828.00, 此High Chair後有兩個轆, 但另外一張無轆用
Pampers會咭, 折實為HK$798.00, 但以上兩項優惠到本星期五為止。
我於星期一到新城市廣場的"Chicco"分店睇到此High Chair, 該店的員工好細心介紹此產品, 但因要回家量度地方是否足夠擺放, 當時沒有即時購買, 但星期二致電給此分店時, 有位陳小姐接聽, 我問此貨有無現貨, 可否留一張給我, 陳小姐說要今天先有貨返, 叫我留電話如返貨通知我去買, 今天陳小姐致電話已有貨, 但今天公司食飯會提早關門, 特別通知我不希望我白走一敞,該店員工十分之以顧客為先,在此說聲謝謝!

複式洋房

我唔太記得確實價錢,大概千幾蚊

原文章由 TamDaiHung 於 08-6-11 11:17 發表
想請問你買的Chicco幾多錢呀?
好用嗎?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我買high chair求穩陣同坐得舒服就ok,
combi由細坐到大就ok,
但如果歲幾先買就太貴啦,
睇過好多, 結果買喺反斗城買左Graco既high chair, 大約500蚊, 穩陣唔會反, 個盤夠大, 最緊要係質料易清洗!

大宅

好媽媽勳章

我都用緊chicco high chair, 勝在清潔方便, 摺埋又慳位, 仲有夠穩陣! (我好似賣緊廣告咁... ) 我諗你講緊個張high chair係座位前面中間係有條既, 係嗎? 個陣我都睇過呢張, 但一諗到當bb仲係不受控時而要放佢落櫈時我就驚會頂到/撞到佢下面, 所以寧願貴少少買另一張而個條柱係安裝o係個餐盤下面既, 咁就既可以防止佢"sin"落地而又唔驚整到佢囉!

大宅

原文章由 Flo0602 於 08-6-15 11:32 發表
我都用緊chicco high chair, 勝在清潔方便, 摺埋又慳位, 仲有夠穩陣! (我好似賣緊廣告咁... ) 我諗你講緊個張high chair係座位前面中間係有條既, 係嗎? 個陣我都睇過呢張, 但一諗到當bb仲係不受控時而要放 ...

Could you pls advise the model no. of this Chicco high chair and also its price ? I'm thinking of buying one for my son. Thanks.

大宅

原文章由 Flo0602 於 08-6-15 11:32 發表
我都用緊chicco high chair, 勝在清潔方便, 摺埋又慳位, 仲有夠穩陣! (我好似賣緊廣告咁... ) 我諗你講緊個張high chair係座位前面中間係有條既, 係嗎? 個陣我都睇過呢張, 但一諗到當bb仲係不受控時而要放 ...

Could you pls advise the model no. of this Chicco high chair & its price ? I'm thinking of buying one for my son. Thanks.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 winbun 於 08-6-16 16:09 發表

Could you pls advise the model no. of this Chicco high chair and also its price ? I'm thinking of buying one for my son. Thanks.

我唔記得個model no, 只記得價錢係$1,6xx, 粉藍色椅套既, 但我見有BK媽媽話呢張櫈唔會再出ga la, 所以你快啲去chicco shop睇下啦.

大宅

原文章由 Flo0602 於 08-6-16 21:42 發表

我唔記得個model no, 只記得價錢係$1,6xx, 粉藍色椅套既, 但我見有BK媽媽話呢張櫈唔會再出ga la, 所以你快啲去chicco shop睇下啦.

Is your chicco high chair with one or two 椅套 ?
I notice that there's a model with two 椅套, the original price is $ 1,8xx

大宅

好媽媽勳章

原文章由 winbun 於 08-6-17 11:36 發表

Is your chicco high chair with one or two 椅套 ?
I notice that there's a model with two 椅套, the original price is $ 1,8xx

係呀, 我個張只有一個椅套, 如果要兩個椅套就係janawing買個隻 - double phase. 其實chicco既椅套好易清潔, 所以我覺得無必要俾多二百幾蚊去買多一個套, 反正兩張櫈既功能都一樣既.

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

等我前幾日買個時,
加咗錢買多個椅套天…

原文章由 Flo0602 於 08-6-17 07:10 PM 發表

係呀, 我個張只有一個椅套, 如果要兩個椅套就係janawing買個隻 - double phase. 其實chicco既椅套好易清潔, 所以我覺得無必要俾多二百幾蚊去買多一個套, 反正兩張櫈既功能都一樣既. ...

民房

Hi, Anybody heard about the brand "KUSTER(model number K-1"?it can sit until 4years old.
I bounght from e-shop named "BB-xxxx" have promotion right now. Retail price is $2250, and discount to $1800.
And you can download their cash coupon valued $500. but you can use $10 for every puchase over $100. So, I paid $1620. It's really cheap & cheaper than Mother care and 0/3 member with the 85% VIP card.

首頁

尾頁

跳至